Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έρχεται φουσκωτό ποδήλατο τσάντας - Το διπλώνετε και το κουβαλάτε στο σακίδιο σας

Μεγάλη ανακάλυψη

20 Μαΐου 2020 12:55
Έρχεται φουσκωτό ποδήλατο τσάντας - Το διπλώνετε και το κουβαλάτε στο σακίδιο σας

Οι Ιάπωνες ερευνητές αποκαλύπτουν φουσκωτό ηλεκτρονικό ποδήλατο που χωράει στο εσωτερικό ενός σακιδίου, το οποίο θα κάνει τις μετακινήσεις σας ακόμα πιο εύκολες και δεν θα έχετε πλέον πρόβλημα με το πάρκινγκ. Δείτε το πρώτοι στο Athensmagazine.gr

Περπατήσατε ποτέ και σκεφτήκατε: «Εύχομαι να μπορούσα απλώς να βγάλω ένα φουσκωτό, μηχανοκίνητο ποδήλατο από το σακίδιο μου τώρα»; Έχουμε καλά νέα!

Οι ερευνητές στην Ιαπωνία αποκάλυψαν πρόσφατα το Poimo, το οποίο σημαίνει Φορητή και Φουσκωτή Κινητικότητα, ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο που διπλώνει αρκετά μικρό για να χωράει σε ένα σακίδιο και μπορεί να διογκωθεί γρήγορα με μια μικρή αντλία σε έναν άνετο και ασφαλή τρόπο μεταφοράς.

Το ηλεκτρονικό ποδήλατο βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, όπου οι ερευνητές είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα σύστημα κινητικότητας που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες τραυματισμού ή ζημιάς σε περίπτωση ατυχήματος, όπως συμβαίνει συχνά και τα τραύματα μπορεί να είναι σοβαρά.

Το Poimo είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU) και συνδυάζει την κινητικότητα και την τεχνολογία της ρομποτικής, καθιστώντας το μαλακό, ασφαλές και ελαφρύ ώστε να το μεταφέρει ο κόσμος.

Χρειάζεται λίγο περισσότερο από ένα λεπτό για να φουσκώσει, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να το οδηγήσουν οπουδήποτε και συνοδεύεται από μια σειρά από πιο άκαμπτα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των τροχών, του κινητήρα, της μπαταρίας και ενός ασύρματου χειριστηρίου ενσωματωμένου στο τιμόνι.

Ιαπωνία: Αντικατάσταση μαθητών με ρομπότ!

Επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ένα τρόπο να μην χάνουν μαθήματα όσοι μαθητές αρρωσταίνουν. Μια ηλεκτρονική καινοτομία με ρομπότ σε αντικατάσταση του μαθητή είναι η έξυπνη λύση τους.

Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπεται σε ρομπότ για να μην πεθάνει! (Video)

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σχολείο στην πόλη Κασάμα 60 μίλια βόρεια του Τόκιο.

Το ρομπότ με το όνομα Ori Hime έχει μικρό μέγεθος και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετείται πάνω σε ένα γραφείο ενώ στο κεφάλι του έχει εγκατεστημένη μια κάμερα με τον χρήστη να μπορεί να το ελέγχει εξ αποστάσεως με τη βοήθεια ενός tablet.

Οι ασθενείς μαθητές θα μπορούν, μάλιστα, όχι μονο να παρακολουθούν το μάθημα αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό καθώς το Ori Hime μπορεί να μεταφέρει τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι μαθητές μέσω μικροφώνου.

Το ρομπότ έχει τη δυνατότητα περιστροφής του κεφαλιού του ώστε να δίνει διαφορετικές εικόνες από την αίθουσα στον ασθενή μαθητή ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να εκτελεί απλές κινήσεις ευγενείας όπως να χαιρετά, να δείχνει και να χειροκροτάει.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share