Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φέρε με ένα κλικ όλο τον κόσμο στην οθόνη του κινητού σου

Μια νέα "μαγική" εφαρμογή

7 Μαΐου 2020 14:43
Φέρε με ένα κλικ όλο τον κόσμο στην οθόνη του κινητού σου

Οι "ιδιαίτερες" εφαρμογές τον τελευταίο καιρό αυξάνονται και πληθύνονται και οι παλαιότερες κάνουν όλο και περισσότερες αλλαγές, δείτε εδώ την πιο πρόσφατη αλλαγή του instagram.

Μια νέα εφαρμογή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει όλο τον κόσμο στην οθόνη του κινητού σου μόνο με ένα κλικ. Τι ακριβώς όμως σημαίνει αυτό;

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια εφαρμογή, ιδιαίτερα χρήσιμη για γραφίστες και διακοσμητές, αφού μπορούν να μεταφέρουν μ’ ένα κλικ οποιοδήποτε αντικείμενο που είναι στον χώρο όπου βρίσκονται στον υπολογιστή τους.

Η εφαρμογή είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και προγραμματιστή Σίριλ Ντιάν, ο οποίος σκέφτηκε ότι μια τέτοια εφαρμογή, χρησιμοποιώντας την επαυξημένη πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες.

Στο video που ανέβασε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter, βλέπουμε ότι ουσιαστικά μέσα απ’ την εφαρμογή στο κινητό, μπορείς φωτογραφίσεις ένα αντικείμενο με την κάμερα και στη συνέχεια να την περάσεις μέσα στο Photoshop απευθείας.

Το αντικείμενο απομονώνεται από το περιβάλλον του, φωτογραφίζεται χωρίς φόντο και περνιέται αυτόματα στο Photoshop, στρέφοντας απλά την κάμερα του smartphone στην οθόνη του υπολογιστή.

Η δημιουργία του AR Cut & Paste δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά τα πρώτα δείγματα μας πείθουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει το εγχείρημα, ενώ είναι ζήτημα χρόνου να ζηλέψουν οι μεγάλες εταιρείες και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο.



Η επαυξημένη πραγματικότητα πλέον, όχι απλώς έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, αλλά σιγά σιγά αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τη δύναμή της και το πόσο αλλάζει τις ζωές μας. Μπορεί οι περισσότεροι να την χρησιμοποιούν απλά μέσα από φίλτρα στις κάμερες και στα social media, αλλά αυτή η τεχνολογία σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτό γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες εταιρείες επενδύουν στο να την εγκαταστήσουν στις συσκευές τους.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share