Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Netflix: Το νέο χαρακτηριστικό που θα σου λύσει τα χέρια

Το περιμέναμε καιρό!

23 Απριλίου 2020 09:36
Netflix: Το νέο χαρακτηριστικό που θα σου λύσει τα χέρια
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Netflix είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναπαραγωγής σειρών και ταινιών με τους περισσότερους χρήστες, δείτε εδώ το ρεκόρ αύξησης που ανακοινώθηκε εχθές. Γι' αυτό λοιπόν και συνεχώς αναβαθμίζεται. Τι νέο όμως φέρνει στους χρήστες της αυτή τη φορά;

Η δημοφιλής streaming υπηρεσία πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό που περίμεναν αρκετό καιρό όσοι το χρησιμοποιούν στα tablet και στα smartphone τους.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, ονομάζεται Screen Lock (Κλείδωμα Οθόνης), το οποίο θα εμφανίζεται στην τέρμα κάτω αριστερή γωνία και επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν την οθόνη τους όταν βλέπουν κάποια ταινία, σειρά ή ντοκιμαντέρ, ώστε να μη μπορεί να πατηθεί κανένα κουμπί κατά λάθος.

Το Screen Lock είναι διαθέσιμο ήδη στο Netflix για Android συσκευές, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει στους iOS χρήστες.

netflix

Το Netflix αναβαθμίζεται - Αλλαγές που συγκλονίζουν!

Κάτι άλλαξε στην πλατφόρμα του Netflix το κατάλαβες; Η εφαρμογή αναπαραγωγής ταινιών και σειρών με τους περισσότερους χρήστες, με αριθμό ρεκόρ όπως θα δείτε εδώ και τη ραγδαία αύξησή τους, έκανε μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή μετά από απαίτηση των χρηστών της.

Το Netflix κατήργησε το "ενοχλητικό" κατά τα λεγόμενα των χρηστών, autoplay και πλέον επιτρέπει στους χρήστες όποτε εκείνοι θέλουν να το ενεργοποιούν και όποτε θέλουν να το απενεργοποιούν.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την πλατφόρμα μαζί με τις οδηγίες για το πώς να το κάνεις κι εσύ απλά με ένα κλικ.

«Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν αυτό το χαρακτηριστικό πολύ βοηθητικό. Άλλοι όχι και τόσο. Ακούσαμε το feedback, και τώρα τα μέλη μας μπορούν να βλέπουν ή όχι autoplay previews στο Netflix», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter μιλώντας στους… 7.2 εκατομμύρια followers του.

Πώς απενεργοποιώ το autoplay στο Netflix;

Το Netflix παρέχει δύο ρυθμίσεις αυτόματης αναπαραγωγής που μπορείς να ελέγξεις με “on” και “off”. Οι αλλαγές σε αυτές τις ρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες για το κάθε profile και θα επηρεάσουν όλες τις συσκευές.

Αυτόματη αναπαραγωγή για το επόμενο επεισόδιο

Μπορείς να δεις το επόμενο επεισόδιο χωρίς να το επιλέξεις, αφού θα παίξει αυτόματα μόλις τελειώσει το ένα. Ωστόσο, μπορείς να βάλεις ένα stop σε αυτήν την αναπαραγωγή που ίσως σε επηρεάζει λιγάκι… και οι ώρες βλέποντας Netflix περνούν χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Πώς το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς:

  • Μπες στο Netfix από υπολογιστή.
  • Επέλεξε διαχείριση των profiles από το menu.
  • Επέλεξε το profile που θέλεις να κάνεις την αλλαγή.
  • Κάνε check ή όχι τη επιλογή για το autoplay στο επόμενο επεισόδιο.
  • Autoplay previews ενώ περιηγείσαι στο site

netflix

Autoplay previews ενώ περιηγείσαι στο site

Όταν είσαι στην πλατφόρμα το Netflix, παίζει αυτόματα trailers από ένα show, ταινία ή σειρά.

Πώς το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς:

  • Μπες στο Netfix από υπολογιστή.
  • Επέλεξε διαχείριση των profiles από το menu.
  • Επέλεξε το profile που θέλεις να κάνεις την αλλαγή.
  • Κάνε check ή όχι τη επιλογή για το autoplay των previews.

Σημείωση: Η συσκευή σου ίσως χρειάζεται ανανέωση για να έχει τη δυνατότητα για τις νέες ρυθμίσεις. Κάνε ένα update ή δοκίμασε να αποσυνδεθείς και να συνδεθείς ξανά.

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share