Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν αγγίζει ο κορωνοϊός την Apple: Κυκλοφορεί το νέο iPhone SE

Ποια τα χαρακτηριστικά του;

15 Απριλίου 2020 19:04
Δεν αγγίζει ο κορωνοϊός την Apple: Κυκλοφορεί το νέο iPhone SE
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το iPhone SE κυκλοφόρησε σήμερα η Apple, που αποτελεί μια οικονομικότερη έκδοση του δημοφιλούς smartphone της, παρά την κρίση του κορωνοϊού, αφού έχει κάνει και συνεργασία με την Google για να ελέγχετε αν ήρθατε σε επαφή μα κρούσμα.

Η κίνηση βασίζεται στο πρώτο iPhone SE, που είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016, και έκανε πάταγο. Η εταιρεία δικαίωσε όσους είχαν προαναγγείλει και δεύτερη έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Με ένα βίντεο που λάνσαρε στο κανάλι της στο YouTube, η Apple παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone SE, στα οποία κυριαρχούν η compact Retina HD οθόνη των 4,7 ιντσών, δυνατότητα εγγραφής 4K video, ο επεξεργαστής Α13 Bionic (διαφημίζεται ως ο ταχύτερος σε smartphone σήμερα), ενώ το Touch ID (δακτυλικό αποτύπωμα) εξασφαλίζει την ασφάλεια της συσκευής ως προς τον χρήστη της.

Επιπλέον, επανέρχεται το δημοφιλές Home button, που είχε αφαιρεθεί από το iPhone X κι έπειτα. Σε ότι αφορά τις κάμερες, η συσκευή διαθέτει μια μονή πίσω κάμερα στα 12MP και μια μπροστινή στα 7MP. Το iPhone SE κυκλοφορεί σε μαύρο, λευκό και κόκκινο χρώμα.

Οι προπαραγγελίες για το νέο iPhone SE ξεκινούν στις ΗΠΑ, μέσα από το επίσημο site της Apple και με την αρχική τιμήτης συσκευής να είναι στα 399 δολάρια (έκδοση 64 GB). Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από τις 24 Απριλίου, ενώ αναμένεται και η ενημέρωση για όσα θα ισχύσουν στην ελληνική αγορά.

"Μεγάλη" κίνηση από την Apple - Δωρίζει πάνω από 10 εκ. μάσκες!

Μια κίνηση ανθρωπιάς έκανε η μεγάλη εταιρία Apple δωρίζοντας 10 εκ. μάσκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα εκατομμύρια στην Ευρώπη και στις χώρες τις οποίες πλήττονται από τον κορωνοϊό.

"Η Apple έχει προμηθευτεί και δωρίζει 10 εκατομμύρια μάσκες στην ιατρική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες" αναφέρει ο Κουκ σε μήνυμά του στο Twitter. "Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας για όλη τη δουλειά που κάνουν στις πρώτες γραμμές" προσθέτει.

Η Apple είναι μία από τις πολλές τεχνολογικές εταιρείες που σπεύδουν να βοηθήσουν με εξοπλισμό καθώς η πανδημία του κορωνοϊού χτυπά όλο και πιο σφοδρά τις ΗΠΑ. Άλλες εταιρείες, όπως η Ford, έχουν μετατρέψει γραμμές παραγωγής τους προκειμένου να παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες.

Ωστόσο, μια εξίσου γενναιόδωρη κίνηση έκανε και ο σταρ του ΝΒΑ Στεφ Κάρι δωρίζοντας 100 εκ. γεύματα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share