Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το Tik Tok εκτός από φανατικό κοινό απέκτησε και... ανταγωνιστή!

Τι νέο ετοιμάζεται;

8 Απριλίου 2020 11:11
Το Tik Tok εκτός από φανατικό κοινό απέκτησε και... ανταγωνιστή!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Tik Tok είναι η εφαρμογή που εν μέσω καραντίνας είδε τους χρήστες συνεπώς και τα έξοδά της να αυξάνονται κατακόρυφα, δείτε εδώ πώς και ποιο λόγο κατάφερε κάτι τέτοιο. Εκτός από φανατικό κοινό όμως, απ' ότι φαίνεται απέκτησε και... ανταγωνισμό, καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσει κάτι νέο από το Youtube.

Το YouTube επεξεργάζεται αυτήν τη στιγμή ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Shorts, το οποίο στοχεύει να ανταγωνιστεί το TikTok.

Το Shorts θα υπάρχει στο YouTube mobile app σαν ένα έξτρα χαρακτηριστικό, και δεν θα λανσαριστεί σαν ξεχωριστό προϊόν.

Τα lip sync videos είναι τρομερά δημοφιλή στο Tik Tok, και το YouTube θέλει τώρα να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει τις άδειες από πολύ μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες μπορεί να διαθέσει στους χρήστες ώστε να τις χρησιμοποιήσουν στα videos που θα ανεβαίνουν στο Shorts.

Μπορεί κάποιος να σταματήσει την άνοδο του Tik Tok άραγε; Πολλές εταιρείες τεχνολογίας της Silicon Valley έχουν κάνει γενναίες προσπάθειες στο παρελθόν, αλλά καμία δεν τα έχει καταφέρει.

Το Facebook προσπάθησε με την κυκλοφορία της εφαρμογής Lasso, η οποία όμως, δεν είχε καμία ανταπόκριση. Το Instagram και το Snapchat προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος, υιοθετώντας μερικά απ’ τα χαρακτηριστικά του Tik Tok, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το Byte, μια εφαρμογή βίντεο που ξεκίνησε φέτος από έναν από τους συνιδρυτές του Vine, είχε κάποια μικρή επιτυχία, αλλά εξακολουθεί να μην κυμαίνεται σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Instagram: Τι είναι το "mirror" που βλέπουμε στα stories μας;

Κάτι αλλάζει και πάλι στο αγαπημένο social media που φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς την πλατφόρμα του για να μην το βαρεθούμε ποτέ! Το Instagram φέρνει το "Mirror" και καθρεφτίζει τα stories μας. Τι είναι όμως τελικά το mirror;

Η λειτουργία κάμερας “Mirror” συνοδεύεται από πέντε διαφορετικές επιλογές διάταξης, καθεμία από τις οποίες αλλάζει την οπτική μέσω της κάμεράς σου.

Μπορείς να διαλέξεις όποιο απ’ τα 5 σχέδια θέλεις και να τους κάνεις όλους να εντυπωσιαστούν απ’ το αποτέλεσμα, το οποίο θυμίζει λίγο… illusion! Σκέψου να βάλεις μια φωτογραφία με πολλά χρώματα στη λειτουργία Mirror!

Θα μπορούσε να είναι απλά ένας νέος τρόπος να ανεβάζεις ευφάνταστα Instagram Stories ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Instagram να βγάζει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το επίπεδο του περιεχομένου που κάνουν upload οι χρήστες.

Και μιας και #μένεις_σπίτι και το κινητό έχει γίνει επέκταση του χεριού σου, δες τα πέντε καλύτερα δωρεάν παιχνίδια που μπορείς να κατεβάσεις!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share