Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέο reaction από το Facebook για τον κορωνοϊό

Ακόμα μια αλλαγή

1 Απριλίου 2020 22:27
Νέο reaction από το Facebook για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρχεται νέο reaction button αφιερωμένο στην πανδημία του κορωνοϊού από το Facebook. Όπως μας έχει συνηθίσει λανσάρει νέα "αντίδραση" για την δύσκολη αυτή περίοδο, ενώ κατά καιρούς έχει κυκλοφορήσει και άλλα θεματικά reaction.

Η ερευνήτρια Τζέιν Μαντσούν Γόνγκ, η οποία αποκαλύπτει τα νέα χαρακτηριστικά των κοινωνικών μέσων δικτύωσης που βρίσκονται υπό δοκιμή, είναι εκείνη που δημοσιοποίησε την είδηση. Το Facebook , επιβεβαίωσε στο Mashable ότι πράγματι ετοιμάζει ένα τέτοιο reaction, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το reaction θυμίζει το logo του sticker “Stay Home” ( "Μένουμε Σπίτι") που χρησιμοποιούν Facebook και Instagram για να προωθήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά και το “Explore” στο sidebar του Facebook που οδηγεί τους χρήστες να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες για τον κορωνοϊό.

Αλλαγές για να διευκολύνει τους χρήστες και την επικοινωνία μεταξύ τους έκανε και το Instagram, την οποία θα δείτε εδώ.

Κατακόρυφη αύξηση των βιντεοκλήσεων μέσω Skype

Μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον εργάζονται μέσω τηλεργασίας λόγω κορωνοϊόυ η Microsoft ανακοίνωσε κατακόρυφη αύξηση στις βίντεοκλησεις μέσω Skype.

Συγκεκριμένα, 70% αύξηση καταγράφηκε κατά το μήνα Μάρτιο,ενώ οι κλήσεις ανάμεσα σε χρήστες αυξήθηκαν κατά 220%.

Το Skype αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν περί τα 40 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ωστόσο, αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι, δείτε εδώ τα πέντε βήματα για ασφαλή τηλεργασία.

Instagram - Αλλάζει λόγω κορωνοϊού

Το Instagram δεν θα μπορούσε να μην προσαρμοστεί στα δεδομένα που έχει επιβάλει στις ζωές μας ο κορωνοϊός. Έτσι προσθέτει κάτι καινούριο για να βοηθήσει τους χρήστες παγκοσμίως που βρίσκονται σε καραντίνα.

Πολλοί πλέον περνούν πολλές ώρες στο σπίτι και στα social media, και μιας και δεν μπορούν να συναντηθούν το Instagram δίνει μια νέα δυνατότητα.

Το νέο χαρακτηριστικό στην βιντεοσυνομιλία ενώνει ξανά τις παρέες, έστω και εικονικά. Αυτή το χαρακτηριστικό θα επιτρέπει σε όποιο το επιθυμεί να βλέπει αναρτήσεις στην εφαρμογή ενώ κάνει βιντεοσυνομιλία με τους φίλους του. «Για να βοηθήσουμε τον κόσμο να μείνει συνδεδεμένος, παρουσιάζουμε το media sharing, ένα νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να βλέπετε Instagram posts μαζί με τους φίλους σας μέσω βιντεοκλήσης», αναφέρουν οι ιθύνοντες.

Συγκεκριμένα, μέσω του media sharing, ενώ συνομιλεί κάποιος με τους φίλους του, μπορεί να προβάλλει τις αποθηκευμένες, liked ή προτεινόμενες φωτογραφίες και video για να τα δουν όλοι μαζί!

Πριν λίγο καιρό είχε προβεί σε ακόμα μια αλλαγή στα stories, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share