Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θες να μάθεις ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook; Ιδού το απόλυτο κόλπο - Λειτουργεί 100% (Video)

Το γνωρίζατε;

21 Μαρτίου 2020 12:49
Θες να μάθεις ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook; Ιδού το απόλυτο κόλπο - Λειτουργεί 100% (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θες να μάθεις ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook; Ιδού το απόλυτο κόλπο, το οποίο λειτουργεί 100%. Ενώ, ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών έχει προκαλέσει ένας «ιός» που επιτρέπει στο Facebook να έχει πρόσβαση στην κάμερα κινητών iPhone, ακόμα και χωρίς την άδεια του χρήστη.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει μέχρι στιγμής την δυνατότητα να μάθεις direct ποιος παρακολουθεί το προφίλ σου, ωστόσο μερικά... τσακάλια του διαδικτύου βρήκαν την λύση.

Δείτε το παρακάτω videο:

Το Facebook πληρώνει τους χρήστες - Δείτε πώς και πόσα λεφτά δίνει!

Χρηματικό κίνητρο στους χρήστες δίνει το Facebook υπό κάποιες προϋποθέσεις. Επίσης, λανσάρει νέα εφαρμογή και από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της κάνει θραύση

Μέσα από το πρόγραμμα «Pronunciations», η δημοφιλέστερη πλατφόρμα social media θα μοιράσει λεφτά αρκεί να δώσουν οι χρήστες τη φωνή τους, προκειμένου να βοηθήσουν στη βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας.

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο αρχικά στις ΗΠΑ και θα αφορά χρήστες άνω των 18 ετών που θα έχουν περισσότερους από 75 φίλους.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν, είναι να καταγράψουν τη φράση «Hey Portal» ακολουθούμενη από το όνομα ενός φίλου από τη Friend List. Η διαδικασία θα μπορεί να γίνει μέχρι και για 10 φίλους, καταγράφοντας κάθε φράση δύο φορές.

Όσοι το επιχειρήσουν θα πρέπει να φτάσουν 1.000 πόντους για να πάρουν πέντε δολάρια μέσω PayPal (ένα σύνολο εγγραφών δίνει 200 πόντους).

Πάντως το Facebook εγγυάται την ασφάλεια των χρηστών, καθώς αναφέρει πως οι φωνητικές εγγραφές δεν θα συνδεθούν με το προφίλ των χρηστών και πως δεν θα μοιραστεί η δραστηριότητά τους.

Πήρε μέτρα το Facebook! Δείτε για ποιο λόγο διαγράφει λογαριασμούς!

Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του κατά της προσπάθειας χειραγώγησης μέσω των υπηρεσιών του, προχωρά σε νέες σαρωτικές αλλαγές και ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τρεις νέες απόπειρες επηρεασμού της κοινής γνώμης, η μία εκ των οποίων συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εργαζόμαστε διαρκώς για να εντοπίζουμε και να αναχαιτίζουμε αυτού του είδους τη δραστηριότητα επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για τη χειραγώγηση των ανθρώπων», σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας του Facebook.

«Κάνουμε προόδους (…) όμως όπως έχουμε ήδη πει, πρόκειται για μια διαρκή πρόκληση», πρόσθεσε. Η πρώτη «επιχείρηση» χειραγώγησης προερχόταν από τη Ρωσία και στόχευε κυρίως την Ουκρανία αλλά και άλλες γειτονικές χώρες. Εντοπίστηκαν 78 λογαριασμοί, 11 σελίδες και 29 ομάδες που δρούσαν μέσω του Facebook αλλά και άλλοι 4 λογαριασμοί στο Instagram (ιδιοκτησίας επίσης του Facebook).

«Ορισμένοι από τους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονταν να ανήκουν σε πολίτες δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους, φορείς λήψεις αποφάσεων και άλλα δημόσια πρόσωπα της περιοχής», επισήμανε η εταιρεία. Σύμφωνα με την έρευνά της, οι λογαριασμοί συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το δεύτερο δίκτυο λειτουργούσε από το Ιράν και επικεντρωνόταν στις ΗΠΑ, με 6 λογαριασμούς στο Facebook και 5 στο Instagram.

Οι χρήστες μοιράζονταν μεταξύ τους άρθρα για τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ, ο χριστιανισμός, οι ιρανοαμερικανικές σχέσεις και η αμερικανική μεταναστευτική πολιτική. Το τρίτο δίκτυο λειτουργούσε από το Βιετνάμ και τη Μιανμάρ και στόχευε στον πληθυσμό της δεύτερης. Σε 13 λογαριασμούς και 10 σελίδες στο Facebook ασκούσε κυρίως κριτική στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μιανμάρ. Οι λογαριασμοί αυτοί φαίνεται ότι ανήκαν σε δύο ανταγωνίστριες εταιρείες και σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share