Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

To Instagram καθρεφτίζει τα stories μας - Κάτι αλλάζει στο αγαπημένο social media!

Νέο κόλλημα!

19 Μαρτίου 2020 15:21
To Instagram καθρεφτίζει τα stories μας - Κάτι αλλάζει στο αγαπημένο social media!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κάτι αλλάζει και πάλι στο αγαπημένο social media που φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς την πλατφόρμα του για να μην το βαρεθούμε ποτέ! Το Instagram φέρνει το "Mirror" και καθρεφτίζει τα stories μας. Τι είναι όμως τελικά το mirror;

Η λειτουργία κάμερας “Mirror” συνοδεύεται από πέντε διαφορετικές επιλογές διάταξης, καθεμία από τις οποίες αλλάζει την οπτική μέσω της κάμεράς σου.

Μπορείς να διαλέξεις όποιο απ’ τα 5 σχέδια θέλεις και να τους κάνεις όλους να εντυπωσιαστούν απ’ το αποτέλεσμα, το οποίο θυμίζει λίγο… illusion! Σκέψου να βάλεις μια φωτογραφία με πολλά χρώματα στη λειτουργία Mirror!

Θα μπορούσε να είναι απλά ένας νέος τρόπος να ανεβάζεις ευφάνταστα Instagram Stories ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Instagram να βγάζει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το επίπεδο του περιεχομένου που κάνουν upload οι χρήστες.

Και μιας και #μένεις_σπίτι και το κινητό έχει γίνει επέκταση του χεριού σου, δες τα πέντε καλύτερα δωρεάν παιχνίδια που μπορείς να κατεβάσεις!

Instagram: Πώς αντιδρά απέναντι στον κορωνοϊό!

Fake news εκεί έξω γύρω από τον κορωνοϊό κυκλοφορούν πάμπολλα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πανικοβάλλουν τον κόσμο. Κι επειδή οι περισσότεροι ενημερώνονται μέσω social media το Instagram πήρε μια σωστή απόφαση και αξίζει τα συγχαρητήρια μας.

Ποια είναι όμως η διαχείριση του κορωνοϊού απ’ το Instagram;

Το Instagram τονίζει πως προσπαθεί να απομακρύνει τις fake πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ μέσα στην πλατφόρμα υπάρχουν σε εμφανή σημεία σύνδεσμοι προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , και τις τοπικές υγειονομικές αρχές κάθε φορά που κάποιος πατάει σε ένα hashtag που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Επίσης, το Instagram ελέγχει ενδεχομένως παραπλανητικές δημοσιεύσεις, εμποδίζει και περιορίζει τα hashtags που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης και υιοθετεί την απαγόρευση του Facebook σε οποιαδήποτε διαφήμιση που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

κορωνοϊός

Παράλληλα, σε αναζητήσεις σχετικά με τον ιό, εμφανίζει σε υψηλή θέση τους λογαριασμούς κορυφαίων οργανώσεων υγείας, ενώ παράλληλα αναζητά μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αναζητούν όρους που σχετίζονται με τον COVID-19.

Το Facebook απ’ την πλευρά του, που ανήκει όπως είναι γνωστό στην ίδια εταιρεία με το Instagram, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των διαφημίσεων σχετικά με τις μάσκες προστασίας.

Δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι κοινωνικές πλατφόρμες στη διάδοση ειδήσεων και πληροφοριών, είναι σημαντικό τα social media να επεκτείνουν αυτές τις προσπάθειες και να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι η παραπληροφόρηση δεν μεταδίδεται μέσω των δικτύων τους.

Και μέχρι στιγμής, οι περισσότερες πλατφόρμες φαίνεται να κάνουν αρκετά καλή δουλειά όσον αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού για να κρατήσουν το κοινό σωστά ενημερωμένο.

Η διαχείριση του κορωνοϊού απ’ το Instagram κινείται σε πολύ σωστή κατεύθυνση κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της δημοτικότητάς του.

TAGS
 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share