Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Google Doodle: Καλωσόρισε την Άνοιξη 2020

Το ξεχωριστό της μήνυμα

19 Μαρτίου 2020 08:18
Google Doodle: Καλωσόρισε την Άνοιξη 2020
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άνοιξη, φέτος, αναμένεται να αρχίσει στις 20 Μαρτίου και έτσι το σημερινό (19/03) Google Doodle καλωσορίζει τη νέα εποχή η οποία θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου.

Χαρούμενη διάθεση έχει το σημερινό (19/03) Google Doodle, καθώς είναι αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης, η οποία αναμένεται να αρχίσει την Παρασκευή, 20 Μαρτίου στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Συγκεκριμένα, η Άνοιξη αρχίζει με την εαρινή ισημερία (από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου) και ολοκληρώνεται με το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο πραγματοποιείται στις 21 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, η αξονική κλίση της Γης στρέφει το βόρειο ημισφαίριο προς τον Ήλιο και έτσι η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται και το φως κρατά περισσότερες από 12 ώρες.

Η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου θεωρείται πως έχει τον ιδανικότερο καιρό, εφόσον επιτρέπει την ανθοφορία και την ανάπτυξη των φυτών.

Το ημισφαίριο αρχίζει να ζεσταίνεται σημαντικά χωρίς να έχει ακόμη υπερβολική ζέστη, γι’ αυτό και θεωρείται ο ιδανικότερος καιρός από όλες τις εποχές του χρόνου, γεγονός που ευνοεί την ανθοφορία και τη φυτική ανάπτυξη.

Το χιόνι (αν υφίσταται) αρχίζει να λιώνει, το πολύ κρύο του χειμώνα υποχωρεί και τα ποτάμια ή οι χείμαρροι φουσκώνουν. Τα περισσότερα φυτά ανθίζουν αυτή την εποχή του χρόνου, ακόμη και αν υπάρχουν χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Σε περιοχές που δεν υπάρχουν βαριές χιονοπτώσεις, η Άνοιξη είναι δυνατόν να ξεκινήσει νωρίς τον Φεβρουάριο. Στις υποτροπικές περιοχές οι αλλαγές των εποχών παρουσιάζουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους και οι τροπικές σχεδόν καμία.

Οι υποαρκτικές περιοχές αντιλαμβάνονται την Άνοιξη κατά τον Μάιο ή ακόμη και τον Ιούνιο και στην Ανταρκτική τον Δεκέμβριο.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share