Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Instagram: Πώς αντιδρά απέναντι στον κορωνοϊό!

Τα θερμά μας συγχαρητήρια!

16 Μαρτίου 2020 16:06
Instagram: Πώς αντιδρά απέναντι στον κορωνοϊό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Fake news εκεί έξω γύρω από τον κορωνοϊό κυκλοφορούν πάμπολλα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πανικοβάλλουν τον κόσμο. Κι επειδή οι περισσότεροι ενημερώνονται μέσω social media το Instagram πήρε μια σωστή απόφαση και αξίζει τα συγχαρητήρια μας.

Ποια είναι όμως η διαχείριση του κορωνοϊού απ’ το Instagram;

Το Instagram τονίζει πως προσπαθεί να απομακρύνει τις fake πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό, ενώ μέσα στην πλατφόρμα υπάρχουν σε εμφανή σημεία σύνδεσμοι προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) , και τις τοπικές υγειονομικές αρχές κάθε φορά που κάποιος πατάει σε ένα hashtag που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Επίσης, το Instagram ελέγχει ενδεχομένως παραπλανητικές δημοσιεύσεις, εμποδίζει και περιορίζει τα hashtags που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση παραπληροφόρησης και υιοθετεί την απαγόρευση του Facebook σε οποιαδήποτε διαφήμιση που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Παράλληλα, σε αναζητήσεις σχετικά με τον ιό, εμφανίζει σε υψηλή θέση τους λογαριασμούς κορυφαίων οργανώσεων υγείας, ενώ παράλληλα αναζητά μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για να βοηθήσει τους ανθρώπους που αναζητούν όρους που σχετίζονται με τον COVID-19.

Το Facebook απ’ την πλευρά του, που ανήκει όπως είναι γνωστό στην ίδια εταιρεία με το Instagram, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των διαφημίσεων σχετικά με τις μάσκες προστασίας.

Δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι κοινωνικές πλατφόρμες στη διάδοση ειδήσεων και πληροφοριών, είναι σημαντικό τα social media να επεκτείνουν αυτές τις προσπάθειες και να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι η παραπληροφόρηση δεν μεταδίδεται μέσω των δικτύων τους.

Και μέχρι στιγμής, οι περισσότερες πλατφόρμες φαίνεται να κάνουν αρκετά καλή δουλειά όσον αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού για να κρατήσουν το κοινό σωστά ενημερωμένο.

Η διαχείριση του κορωνοϊού απ’ το Instagram κινείται σε πολύ σωστή κατεύθυνση κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της δημοτικότητάς του.

 

Ροή ειδήσεων

Share