Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το Youtube Kids κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα!

Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

13 Μαρτίου 2020 15:36
Το Youtube Kids κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Youtube Kids κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα και όλα τα πιτσιρίκια είναι κατενθουσιασμένα! Τι είναι όμως αυτή η νέα εφαρμογή; Μετά τις πρόσφατες αλλαγές του Youtube έρχεται με κάτι νέο να ταράξει τα νερά. Νέο φυσικά είναι για την Ελλάδα καθώς η εφαρμογή αυτή που είναι αποκλειστικά για παιδιά κυκλοφόρησε σε άλλες χώρες πριν 5 χρόνια.

Το YouTube Kids δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα ασφαλές, πιο απλό και πιο διασκεδαστικό περιβάλλον για τα παιδιά που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, ενώ οι γονείς έχουν στη διάθεση τους κατάλληλα εργαλεία για να παρακολουθούν (ή/και να περιορίζουν) πόσες ώρες και τι βλέπουν τα παιδιά τους, να μπλοκάρουν συγκεκριμένα videos ή/και ολόκληρα κανάλια και φυσικά να επισημαίνουν εάν κάποιο video ή κανάλι προβάλει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Μέχρι σήμερα θα έχετε παρατηρήσει ότι το παιδί μπορεί να βλέπει κινούμενα σχέδια, αλλά καμιά φορά του εμφανίζονται εντελώς ακατάλληλα προτεινόμενα videos ή από μόνο του μπορεί να πραγματοποιεί αναζητήσεις για videos που πιθανότατα δεν θέλετε να παρακολουθεί.

Με το YouTube Kids μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στα προαναφερθέντα, να δημιουργήσετε έως 8 διαφορετικά προφίλ, να επιλέξετε τι περιεχόμενο θα προτείνεται αυτόματα στο παιδί ανάλογα με την ηλικία του (π.χ. Προσχολική) ή ακόμη και να ετοιμάσετε εσείς προκαθορισμένες λίστες με videos που έχετε επιλέξει χειροκίνητα.

Στα διαθέσιμα videos του YouTube Kids συμπεριλαμβάνονται κινούμενα σχέδια, κατασκευές, τραγούδια και video games για παιδιά, αλλά και για όλη την οικογένεια.

4+1 μυστικά για το Google Chrome που μέχρι σήμερα δεν γνώριζες!

Το Google Chrome είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα με τους περισσότερους χρήστες παγκοσμίως. Παρά την ιδιαίτερη προτίμηση όμως που της δείχνουν δεν έχουν δει κάποια βασικά μυστικά που κρύβονται πίσω από την πλατφόρμα και που μόλις τα μάθετε μάλλον δεν την εκτιμήσετε λίγο παραπάνω και ίσως αποκτήσει μερικούς ακόμη που δεν είχαν πειστεί για την ορθή χρήση της! Ωστόσο, δείτε εδώ τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν και αφορούν την ανώνυμη περιήγηση!

Παρακάτω θα δείτε τα 5 πιο χρήσιμα μυστικά:

Οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου

Αναφερόμαστε ασφαλώς σε εκείνους τους συνδυασμούς πλήκτρων που λειτουργούν όταν, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να γίνει χρήση του ποντικιού. Τα συγκεκριμένα combos επιτρέπουν ευελιξία και αμεσότητα, αν και η αλήθεια είναι πως μερικά δευτερόλεπτα δεν πρόκειται να σου σώσουν τη ζωή. Κάποιες πολύ χαρακτηριστικές συντομεύσεις:

Ctrl + 1-8 = εναλλαγή μεταξύ των ανοιχτών tabs
Ctrl + 9 = μετάβαση στο τελευταίο ανοιχτό tab
Ctrl + H = εμφάνιση του ιστορικού
Ctrl + C = αντιγραφή ενός επιλεγμένου στοιχείου
Ctrl + V = επικόλληση ενός επιλεγμένου στοιχείου
Ctrl + T = άνοιγμα νέου tab
Ctrl + Shift + T = επανάκτηση κάποιου tab που μόλις έκλεισε

Ένα shortcut στο desktop

Για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς στο PC σου -εννοείται πάντοτε μέσω Chrome- μπορεί να υπάρξει ένα αντίστοιχο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, κάτι που επιφέρει αμεσότητα και ευκολία. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Google Maps. Πώς θα κάνεις κάτι τέτοιο; Ανοίγεις το πρόγραμμα ή την εφαρμογή που επιθυμείς, πηγαίνεις στην επιλογή More tools, από το μενού που εμφανίζεται στις 3 τελείες, πάνω δεξιά στην οθόνη, και απλά κλικάρεις στο Create shortcut.

Η χρήση του Task manager

Για να προβείς σε κάτι τέτοιο ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, επιλέγοντας ωστόσο στα More tools, το Task Manager. Η λειτουργία του εν λόγω πίνακα χρησιμεύει στο να σου δείξει τον πλήρη κατάλογο των πόρων που χρησιμοποιούνται κάθε στιγμή. Η λίστα του περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές καρτέλες του Chrome και τις εγκατεστημένες επεκτάσεις εφαρμογών.

Το μέγεθος των text boxes

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο Chrome υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης του μεγέθους του πλαισίου του κάθε κειμένου. Αυτή η λειτουργία είναι ήδη προεπιλεγμένη και μπορείς να την τροποποιήσεις, “τραβώντας” με το ποντίκι το δεξί κάτω άκρο του κάθε text box.

Το Google Cloud Print

Όπως μπορείς να αντιληφθείς αν μιλάς στοιχειωδώς καλά αγγλικά, πρόκειται για μία υπηρεσία που σου επιτρέπει να εκτυπώνεις μέσω Cloud. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ, χωρίς απαραίτητα να βρίσκεται στο χώρο σου και να συνδέεται με το PC μέσω καλωδίου. Πηγαίνεις απλά στο μενού του Chrome, επιλέγεις το Settings και εν συνεχεία το Google Cloud Print. Θα εμφανιστούν αμέσως τα ονόματα των εκτυπωτών, οπότε διαλέγεις αυτόν που πρέπει.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share