Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα 15+1 κινητά που εκπέμπουν την λιγότερη ακτινοβολία - Αναλυτικά η λίστα

Έχετε κάποια από αυτά;

8 Μαρτίου 2020 21:59
Τα 15+1 κινητά που εκπέμπουν την λιγότερη ακτινοβολία - Αναλυτικά η λίστα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με μια μελέτη που είδε το «φως» της δημοσιότητας και η οποία έχει πραγματοποιηθεί από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας, προκύπτει η λίστα με συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία όταν τοποθετηθούν στο αυτί εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίστηκαν, τα smartphones που φαίνεται να εκπέμπουν το χαμηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι τα Samsung Galaxy Note8 και ZTE Axon Elite με ρυθμό απορρόφησης 0,17 watt ανά χιλιόγραμμο. Ουσιαστικά, παράλληλα με τη Nokia, τα κινητά της Samsung κατακτούν την πρώτη θέση, με οκτώ στα smartphones της εν λόγω λίστας να προέρχονται από την εταιρεία της Νότιας Κορέας. Αυτό, φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με την «ανταγωνίστρια» Apple. Από την άλλη, παγκόσμιος σάλος επικρατεί τις τελευταίες μέρες καθώς εφαρμογή του Facebook ανοίγει μόνη της την κάμερα του κινητού.

Υπενθυμίζεται, πως δύο iPhone κατέχουν μια θέση στη λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία, σε σύγκριση με τη Samsung που δεν βρίσκεται καν στη λίστα. Παρόλο που δεν υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή για τον προσδιορισμό «ασφαλούς» εκπομπής ακτινοβολίας ενός τηλεφώνου, η γερμανική «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί ότι προτιμητέα είναι τα τηλέφωνα με ρυθμό απορρόφησης μικρότερο των 0,60 watts ανά χιλιόγραμμο. Όλα, λοιπόν, τα τηλέφωνα που παρουσιάζονται παρακάτω έχουν ρυθμό απορρόφησης κάτω από το προαναφερθέν επίπεδο.

Έτσι κλέβουν το PIN του κινητού σας σε 15 δευτερόλεπτα - Προσοχή μην την "πατήσετε"

Ένας νεός τρόπος για να μαθαίνουν τον κωδικό pin που έχετε στο κινητό σας έχουν ανακαλύψει οι χάκερς, και μάλιστα είναι πιο εύκολο από ποτέ να σας τον κλέψουν.

Αφού πατήσετε στα ψηφία, οι κλέφτες μπορούν με μια μικρή θερμική κάμερα να δουν την «εικόνα» που αφήνει η θερμότητα από τα δαχτυλικά σας αποτυπώματα! Μπορούν να ανακαλύψουν ακόμα και την σειρά με την οποία πατάτε τους αριθμούς δεδομένου πως χρονικά το πρώτο από το τελευταίο ψηφίο (έστω κι αν αυτό αφορά κλάσματα του δευτερολέπτου) έχουν διαφορά στο χρωματισμό που «συλλαμβάνει» η υπεριώδης ακτινοβολία.

Το κόλπο "πιάνει" και τους χρήστες του Android που χρησιμοποιούν το δάχτυλό τους για να δημιουργήσουν ένα μοτίβο ώστε να ξεκλειδώσει η συσκευή. Μάλιστα, αυτοί διατρέχουν τον ίδιο - αν όχι μεγαλύτερο - κίνδυνο να πέσουν θύματα της νέας απάτης. Έτσι πρέπει να προσέχετε διαρκώς αφού μπορούν να σας κλέψουν τα προσωπικά όχι μόνο της πιστωτικής κάρτας, όπως θα δείτε εδώ, αλλά και του κινητού.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, στη Γερμανία, το «κόλπο» μπορεί αν γίνει αν αφήσετε έστω για ελάχιστα δευτερόλεπτα το κινητό από τα μάτια σας. Ο δράστης περνάει πάνω από το κινητό την θερμική κάμερα και εκείνη αμέσως ξεκινά την διαδικασία μέσω της οποίας εμφανίζει τα σημεία που ακούμπησε το δάχτυλό σας. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας ο δράστης έχει στην οθόνη της κάμερας του κάτι που μοιάζει με «κηλίδες θερμότητας» και στην ουσία αποκαλύπτει τον κωδικό ή το μοτίβο που επιλέξατε για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως αν η θερμική κάμερα περάσει από το κινητό σας μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τότε που το αφήσατε ακάλυπτο τότε έχουν 90% πιθανότητες να πετύχουν άμεσα τον κωδικό pin που χρησιμοποιείτε και 100% πιθανότητες να βρουν το μοτίβο που σχηματίσατε.

 

Ροή ειδήσεων

Share