Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέο start menu για τα Windows! Tι νέο ετοιμάζει η Microsoft;

Πότε θα έρθουν οι αλλαγές;

6 Μαρτίου 2020 14:44
Νέο start menu για τα Windows! Tι νέο ετοιμάζει η Microsoft;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάτι νέο ετοιμάζει η Microsoft με ραγδαίες αλλαγές στο start menu των Windows! H αποκάλυψη έγινε και μάλιστα έχουμε και εικόνες από τον νέο σχεδιασμό! Ωστόσο, δεν είναι η μόνη εταιρία που κάνει αλλαγές αυτή την περίοδο, δείτε τις αλλαγές που ετοιμάζει το Netflix!

Ουσιαστικά, τα live tiles δεν έχουν διαγραφεί, αλλά αφαιρέθηκε το χρώμα απ’ τα κουτιά τους και είναι διάφανα με αποτέλεσμα το start menu να φαίνεται πιο απλοποιημένο και να ταιριάζει απόλυτα με το design των Windows.

Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Microsoft κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να αποσύρει οριστικά τα live tiles αφού δεν φαίνεται πως οι χρήστες τα χρησιμοποιούν ιδιαίτερα, αλλά ούτε και οι developers έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτά.

Το νέο start menu στα Windows:


Παράλληλα, μέσα στους επόμενους μήνες θα αλλάξει και το design των εικονιδίων, τα οποία έχουν να ανανεωθούν απ’ το 2015 και πλέον θα είναι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Σημειώνεται πως τα σχέδια που έδειξαν οι προγραμματιστές είναι mockups, δηλαδή δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να δοκιμάζουν τον νέο σχεδιασμό του Start menu, επομένως η τελική εικόνα μπορεί να διαφέρει απ’ αυτή που βλέπουμε τώρα στις φωτογραφίες.

Πώς αφαιρώ τον κωδικό εισόδου στα Windows 10;

Για την αφαίρεσή του ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Κάνε δεξί κλικ στην Έναρξη και επίλεξε Εκτέλεση.
  • Πληκτρολόγησε netplwiz και πάτησε Enter.
  • Επίλεξε μέσα από τη λίστα τον χρήστη με την ένδειξη “Χρήστες; Διαχειριστές” που λειτουργείς και στη συνέχεια ακύρωσε την επιλογή “Οι χρήστες πρέπει να εισάγουν όνομα χρήστη και κωδικό για να κάνουν χρήση του υπολογιστή”.
  • Κάνε κλικ στην Εφαρμογή και στο αναδυόμενο παράθυρο πληκτρολόγησε δύο φορές τον τρέχοντα κωδικό.
  • Τέλος κάνε κλικ στο ΟΚ.

Αυλαία για τα Windows 7!

Μπορεί η Microsoft ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αναβαθμίζει το λογισμικό της και τα προγράμματά της είναι πολλοί όμως αυτή που έχουν συνηθίσει και μάθει σε ένα παλιό λογισμικό, όπως αυτό των Windows 7.

Τα τελευταία Windows φυσικά και είναι πιο εξελιγμένα με περισσότερες παροχές αλλά για κάποιους μπορεί να είναι δύσχρηστα, δυστυχώς όμως τα νέα από τη Microsoft δεν είναι και τόσο ευχάριστα μιας και σήμερα η γνωστή εταιρία σταματά την τεχνική υποστήριξη της παλαιότερης έκδοσης, αυτή των Windows 7, κάτι το οποίο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές. Τα Windows 7 είχαν κυκλοφορήσει το 2009 και σήμερα, παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τα Windows 8 (2012), Windows 8.1 (2013) και Windows 10 (2015), σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες Windows διεθνώς εξακολουθεί να έχει την έκδοση 7, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter.

Μετά τη διακοπή της τεχνικής υποστήριξης, αν κάποιος χάκερ βρει ένα νέο κενό ασφαλείας στα Windows 7, η Microsoft δεν θα σπεύσει να το «κλείσει». Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές με Windows 7 θα συνεχίσουν μεν να λειτουργούν, αλλά θα είναι πιθανότερο να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό. Ο κίνδυνος δεν υπάρχει για όσα μηχανήματα με Windows 7 δεν είναι διασυνδεμένα ποτέ στο διαδίκτυο (πράγμα σπάνιο).

Η Microsoft κάλεσε τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα νέα Windows 10, τα οποία όμως δεν διατίθενται πια δωρεάν (εκτός και κανείς αγοράσει ένα νέο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10). Επίσης είναι πιθανό το νέο λειτουργικό σύστημα να μην «τρέξει» ομαλά σε παλαιό υπολογιστή. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 10 είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1 GB και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν εφαρμογές που «δουλεύουν» μόνο σε περιβάλλον Windows 7. Ειδικά γι' αυτές τις επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise), θα μπορεί κανείς να έχει συνέχιση της υποστήριξης έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, σύμφωνα με το BBC.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share