Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Το Gmail σου λύνει το πρόβλημα της... αναζήτησης!

Σωτήρια λύση!

4 Μαρτίου 2020 14:39
Το Gmail σου λύνει το πρόβλημα της... αναζήτησης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές δεν έχεις αναζητήσει ένα παλιό σου mail και έχεις περάσει ώρες ατελείωτες πάνω από τον υπολογιστή; Φαντάζομαι πολλές όπως και όλοι μας! Το Gmail είπε να μας λύσει το αιώνιο πρόβλημα με μια μικρή αναβάθμιση, ωστόσο δεν είναι η μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα που κάνει αλλαγές αυτή την περίοδο, δείτε εδώ την αλλαγή που έκανε στην πλατφόρμα του το Netflix!

Το “Search Chips”, όπως ονομάζεται το νέο χαρακτηριστικά του Gmail, είναι η προσθήκη ορισμένων έξτρα επιλογών κάτω απ’ τον όρο αναζήτησης.

Μέχρι πρότινος, υπήρχαν κάποιες επιλογές που έπρεπε να τις βάζεις χειροκίνητα απ’ τις Advanced επιλογές.

Πώς τα Search Chips θα σε βοηθήσουν να βρεις κάποιο παλιό email

Ουσιαστικά, εσύ βάζεις τον όρο αναζήτησης κλασικά στο search bar και στη συνέχεια θα δεις ορισμένες επιλογές όπως “Has Attachment”, “PDF” και “Exclude Social” και υπάρχει και κουμπί για να καθορίσεις χρονολογία.

Μπορείς να επιλέξεις περισσότερες από μία επιλογές για να περιορίσεις την αναζήτηση και να κάνεις πιο εύκολα τη δουλειά σου, βρίσκοντας άμεσα το email που ψάχνεις.

Τα Search Chips είναι ήδη διαθέσιμα στους χρήστες G Suite. Οι απλοί χρήστες θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα για να είναι διαθέσιμα και σε εκείνους!

Οι συνομιλίες σας μπορούν να γίνουν ορατές στην αναζήτη της Google - Ποιες εφαρμογές το κάνουν αυτό;

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι συνομιλίες έχουν γίνει ορατές μέσω της αναζήτησης Google, από μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή που όλη έχουμε στα κινητά μας για να μιλάμε καθημερινά.

Ο κόσμος που χρησιμοποιεί το WhatsApp έχει μείνει άναυδος μετά την αποκάλυψη που έκαναν για την αγαπημένη τους εφαρμογή. Μάλιστα είχε αποφασιστεί ότι από 1 Φεβρουαρίου θα διέγραφε λογαριασμούς, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, κάτι που επίσης κίνησε το ενδιαφέρον.

Την αρχή στο σκάνδαλο έδωσε ένα τουϊτ δημοσιογράφου της DW όπου σχολίαζε ότι «η εφαρμογή ίσως να μην είναι τόσο ασφαλής όσο νομίζεις ότι είναι».

Η λειτουργία «Πρόσκληση σε ομάδα μέσω συνδέσμου» επιτρέπει στην Google να καταχωρεί τις συνομιλίες με αποτέλεσμα να είναι γενικά διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Με κάποιους γενικούς όρους αναζήτησης μπορείτε εύκολα να βρείτε μερικές ύποπτες ομάδες, ακατάλληλο περιεχόμενο ακόμα και προσωπικά στοιχεία χρηστών.

Αν και αυτό ισχύει μόνο για τις ομαδικές συνομιλίες, καθώς για τις ιδιωτικές η Google δεν κάνει tracking, δημιουργεί πολλές υποψίες σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει η εφαρμογή στους χρήστες της.

Οι ομαδικές ιδιωτικές συνομιλίες είναι συνήθως προσβάσιμες μόνο μέσω ενός κώδικα πρόσκλησης που έχει δοθεί στα μέλη της ομάδας από τον συντονιστή συνομιλίας. Αλλά αυτός ο κώδικας είναι απλά μια σειρά κειμένου και μια διεύθυνση URL και φαίνεται ότι τουλάχιστον μερικοί από αυτούς, αν και ανήκουν στις ιδιωτικές συνομιλίες, μπορούν να βρεθούν μέσω του Google Search.

Μπορείτε να δείτε εάν οποιεσδήποτε από τις ιδιωτικές συνομιλίες σας είναι ορατές πληκτρολογώντας στο chat.whatsapp.com και στη συνέχεια προσθέτοντας κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την ομαδική συζήτηση.

Το χειρότερο είναι πως ακόμη και αν δεν έχετε μοιραστεί το σύνδεσμο, πάλι είναι πιθανό να υπάρξει κενό ασφαλείας.

Ο διάσημος χάκερ, Τζέιν Μαντούν Γουόνγκ, επιβεβαίωσε το γεγονός, προσθέτοντας ότι 470.000 αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να βρεθούν στο Google για τον όρο «chat.whatsapp.com» – μια ενότητα της διεύθυνσης URL που χρησιμοποιείται για την πρόσκληση της ομάδας WhatsApp.

Πολλοί από τους συνδέσμους οδηγούν σε «ευαίσθητο περιεχόμενο» όπως πορνό, σύμφωνα με έρευνα το Vice.

Αν και είναι αλήθεια ότι μερικοί από τους συνδέσμους προορίζονται να είναι ανοιχτοί στο κοινό, το Vice βρήκε επίσης συνομιλίες που εξέθεσαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς 48 συμμετεχόντων σε μια συζήτηση μέσω του WhatsApp μεταξύ ΜΚΟ και Ηνωμένων Εθνών.

Η Google και η Facebook δεν απάντησαν σε πρώτο χρόνο, όπως αναφέρει το Forbes. Η Google έδωσε αργότερα μια εξήγηση ότι όλα ήταν θέμα ρουτίνας και ότι με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί η πλατφόρμα της.

Η Facebook από τη μεριά της δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα για να κλείσει το ζήτημα της εφαρμογής της, όπως καταγγέλλει ο χάκερ HackrzVijay. Το μόνο που δήλωσε η εταιρεία είναι πως πρόκειται για «εσωτερική απόφαση της για το τι θα κάνει» και ότι οι διαχειριστές της ομαδικής συνομιλίας μπορούν να διαγράψουν τον σύνδεσμο «αν το επιθυμούν».

Η Facebook δήλωσε την έκπληξη της για το γεγονός, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να προσβάλει τα ευρετήρια της Google.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share