Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το Facebook πληρώνει τους χρήστες - Δείτε πώς και πόσα λεφτά δίνει!

Όλες οι λεπτομέρειες!

23 Φεβρουαρίου 2020 20:43
Το Facebook πληρώνει τους χρήστες - Δείτε πώς και πόσα λεφτά δίνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χρηματικό κίνητρο στους χρήστες δίνει το Facebook υπό κάποιες προϋποθέσεις. Επίσης, λανσάρει νέα εφαρμογή και από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της κάνει θραύση

Μέσα από το πρόγραμμα «Pronunciations», η δημοφιλέστερη πλατφόρμα social media θα μοιράσει λεφτά αρκεί να δώσουν οι χρήστες τη φωνή τους, προκειμένου να βοηθήσουν στη βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας.

Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο αρχικά στις ΗΠΑ και θα αφορά χρήστες άνω των 18 ετών που θα έχουν περισσότερους από 75 φίλους.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν, είναι να καταγράψουν τη φράση «Hey Portal» ακολουθούμενη από το όνομα ενός φίλου από τη Friend List. Η διαδικασία θα μπορεί να γίνει μέχρι και για 10 φίλους, καταγράφοντας κάθε φράση δύο φορές.

Όσοι το επιχειρήσουν θα πρέπει να φτάσουν 1.000 πόντους για να πάρουν πέντε δολάρια μέσω PayPal (ένα σύνολο εγγραφών δίνει 200 πόντους).

Πάντως το Facebook εγγυάται την ασφάλεια των χρηστών, καθώς αναφέρει πως οι φωνητικές εγγραφές δεν θα συνδεθούν με το προφίλ των χρηστών και πως δεν θα μοιραστεί η δραστηριότητά τους.

Πήρε μέτρα το Facebook! Δείτε για ποιο λόγο διαγράφει λογαριασμούς!

Το Facebook, που επιχειρεί να εντείνει τον αγώνα του κατά της προσπάθειας χειραγώγησης μέσω των υπηρεσιών του, προχωρά σε νέες σαρωτικές αλλαγές και ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τρεις νέες απόπειρες επηρεασμού της κοινής γνώμης, η μία εκ των οποίων συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Εργαζόμαστε διαρκώς για να εντοπίζουμε και να αναχαιτίζουμε αυτού του είδους τη δραστηριότητα επειδή δεν θέλουμε να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας για τη χειραγώγηση των ανθρώπων», σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας του Facebook.

«Κάνουμε προόδους (…) όμως όπως έχουμε ήδη πει, πρόκειται για μια διαρκή πρόκληση», πρόσθεσε. Η πρώτη «επιχείρηση» χειραγώγησης προερχόταν από τη Ρωσία και στόχευε κυρίως την Ουκρανία αλλά και άλλες γειτονικές χώρες. Εντοπίστηκαν 78 λογαριασμοί, 11 σελίδες και 29 ομάδες που δρούσαν μέσω του Facebook αλλά και άλλοι 4 λογαριασμοί στο Instagram (ιδιοκτησίας επίσης του Facebook).

«Ορισμένοι από τους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονταν να ανήκουν σε πολίτες δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους, φορείς λήψεις αποφάσεων και άλλα δημόσια πρόσωπα της περιοχής», επισήμανε η εταιρεία. Σύμφωνα με την έρευνά της, οι λογαριασμοί συνδέονταν με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το δεύτερο δίκτυο λειτουργούσε από το Ιράν και επικεντρωνόταν στις ΗΠΑ, με 6 λογαριασμούς στο Facebook και 5 στο Instagram.

Οι χρήστες μοιράζονταν μεταξύ τους άρθρα για τις πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων όπως οι εκλογές στις ΗΠΑ, ο χριστιανισμός, οι ιρανοαμερικανικές σχέσεις και η αμερικανική μεταναστευτική πολιτική. Το τρίτο δίκτυο λειτουργούσε από το Βιετνάμ και τη Μιανμάρ και στόχευε στον πληθυσμό της δεύτερης. Σε 13 λογαριασμούς και 10 σελίδες στο Facebook ασκούσε κυρίως κριτική στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Μιανμάρ. Οι λογαριασμοί αυτοί φαίνεται ότι ανήκαν σε δύο ανταγωνίστριες εταιρείες και σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share