Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το λάθος που κάνουμε όταν φορτίζουμε το κινητό μας και αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς! (photo)

Μεγάλη προσοχή!

13 Φεβρουαρίου 2020 15:14
Το λάθος που κάνουμε όταν φορτίζουμε το κινητό μας και αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς! (photo)

Υπηρεσία κατά των πυρκαγιών από τον Καναδά δίνει στην δημοσιότητα το λάθος που κάνουμε όταν φορτίζουμε το κινητό μας και αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Αυτό είναι η χρήση φθαρμένου καλωδίου USB. Επίσης, μεγάλη προσοχή διότι αν συμβαίνει κάτι από αυτά κάντε κάτι άμεσα, διότι παρακολουθούν το κινητό σας!

Η υπηρεσία ανάρτησε την περασμένη εβδομάδα δύο φωτογραφίες, στις οποίες στρώμα κρεβατιού είχε πάρει φωτιά από φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Στη δεύτερη φωτογραφία, δυο καλώδια φορτιστή που ήταν φθαρμένα σε διάφορα σημεία, παραθέτονταν ως υπόδειγμα αξεσουάρ κινητών που πρέπει να αντικατασταθούν.

«Η χρήση ενός φθαρμένου καλωδίου USB αποτελεί κίνδυνο φωτιάς. Μην το ρισκάρετε, αντικαταστήστε το!» γράφει στην ανάρτησή του η επίσημη αυτή υπηρεσία του Κεμπέκ.

Κίνδυνος και από τη φόρτιση κινητού πάνω σε στρώματα

Μια ακόμη συνήθεια που ίσως ακολουθούμε όλοι όταν φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να αποτελέσει την αιτία πυρκαγιάς στο σπίτι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Κεμπέκ, η φόρτιση συσκευών πάνω σε στρώμα, καναπέ ή μαξιλάρι αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται πως ο κακός αερισμός της συσκευής μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και τελικά να οδηγήσει σε φωτιά.

Μεγάλη προσοχή! Απάτη μηνυμάτων στα κινητά μας! (Video)

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, μας συμβουλεύει πώς μπορούμε να προστατευθούμε από την μεγάλη απάτη με τις χρεώσει των πενταψήφιων μηνυμάτων στο κινητό! Επίσης, δείτε 29+1 εφαρμογές στο κινητό που πρέπει να σβήσετε τώρα!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου όλη τη νύχτα!

Όλοι μας πριν πάμε για ύπνο βάζουμε το κινητό μας για φόρτιση και το αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα. Το ήξερες όμως πως αυτό είναι ένα τραγικό λάθος; Εσείς πόσες φορές τη μέρα ξεκλειδώνετε το κινητό σας;

Αυτό στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι experts είναι το γεγονός ότι τα κινητά μας τηλέφωνα είναι αρκετά έξυπνα, έτσι ώστε να καταλαβαίνουν πότε η μπαταρία τους έφτασε στο 100%. Επομένως, όχι, δεν υπάρχει κίνδυνος να φορτιστούν παραπάνω από όσο πρέπει ή χρειάζεται.

Όταν η μπαταρία τους φτάσει στο 100%, τότε η φόρτιση σταματάει αυτόματα. Οι καινούργιες συσκευές για να φτάσουν στο 100% της μπαταρίας τους χρειάζονται μία, το πολύ δύο ώρες. Τι συμβαίνει, όμως, όταν βάζεις το κινητό σου στη φόρτιση λίγο πριν κοιμηθείς, έτσι ώστε να το βρεις με γεμάτη μπαταρία το πρωί;


Όταν το smartphone σου φτάσει στο 100% της μπαταρίας του, όπως είπαμε, σταματάει να φορτίζει. Όσο περνάει η ώρα, η μπαταρία του πέφτει στο 99% και ξεκινάει πάλι τη φόρτιση αυτόματα για να ξαναφτάσει στο 100%. Κι αυτό συνεχίζει να συμβαίνει μέχρι εσύ να το βγάλεις από την πρίζα, κάτι που επηρεάζει ασφαλώς την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου.

Κάθε φορά που το αφήνεις όλο το βράδυ στη φόρτιση, το κινητό σου ανεβάζει θερμοκρασία. Το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να βγάλεις την προστατευτική θήκη του, έτσι ώστε να να ρίξεις κάπως τη θερμοκρασία. Επίσης, θα ήταν καλό να μην το έχεις δίπλα σου, για παράδειγμα στο κομοδίνο ή (σε καμία περίπτωση) κάτω από το μαξιλάρι σου.

Τέλος, κάτι που αξίζει να προσέξεις είναι το καλώδιο με το οποίο φορτίζεις το κινητό σου. Αν δεν είναι το επίσημο καλώδιο της εταιρείας του κινητού σου ή έχει κάποιο πρόβλημα (για παράδειγμα έχει κοπεί σε κάποια άκρη), τότε μπορεί να κάνεις άθελά σου μεγάλο κακό στην μπαταρία του smartphone σου.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share