Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απάτη μέσω email! Αν δείτε αυτό το μήνυμα μην το ανοίξετε!

Μεγάλη προσοχή!

9 Φεβρουαρίου 2020 19:44
Απάτη μέσω email! Αν δείτε αυτό το μήνυμα μην το ανοίξετε!

Νέα απάτη μέσω email! Αν δείτε ένα συγκεκριμένο μήνυμα μην το ανοίξετε! Παράλληλα, πολλές εφαρμογές θεωρούνται ύποπτες, και καλό θα ήταν να μην τις κατεβάζετε, και αυτές είναι που πρέπει να σβήσετε

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας εφιστά προσοχή. Επιτήδειοι προσπαθούν με διάφορα προσχήματα είτε να αρπάξουν διάφορα χρηματικά ποσά, είτε να κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αλέκος Κουτσελίνης τόνισε ότι οι απατεώνες προσπαθούν να παγιδεύσουν χρήστες του διαδικτύου με δώρα, βραβεία, διαγωνισμούς, κληρονομιές. Το κίνητρό τους είναι είτε το κέρδος ή τα προσωπικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας αναφέρει ότι σε άλλη περίπτωση Βολιώτης έλαβε e - mail από την Paypal το οποίο καλεί τον παραλήπτη να συμπληρώσει φόρμα με τα προσωπικά του δεδομένα.

«Επειδή έχουμε παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητές σας ενημερώστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας για να συνεχίσετε να έχετε την καλύτερη εξυπηρέτηση», έλεγε το μήνυμα. Εντούτοις, το e - mail παρέπεμπε σε ψεύτικο link και δεν ανήκε στην προαναφερόμενη εταιρεία.

«Καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητούσε ποτέ προσωπικά δεδομένα μέσω internet. Οι υπηρεσίες καλούν τους συναλλασσόμενους να παρουσιαστούν στα γραφεία τους αυτοπροσώπως για τη συμπλήρωση τυχόν στοιχείων. Είναι απαράβατος κανόνας», επισημαίνει ο κ. Κουτσελίνης.

Οι επιτήδειοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν προσωπικά δεδομένα από κάρτες και λογαριασμούς με διάφορους τρόπους για να προκαλέσουν ζημία. Στέλνουν λοιπόν ψεύτικα e - mail τα οποία φαίνεται να αποστέλλονται από τράπεζες, Εφορίες, ΔΕΚΟ για να πείσουν για την άμεση συμπλήρωση των στοιχείων.

«Βόμβα» σε χιλιάδες χρήστες κινητών!

Χιλιάδες χρήστες κινητών της εφαρμογής WhatsApp, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, από την 1η Φεβρουαρίου. To Athensmagazine.gr πριν λίγο καιρό σας έδειξε τα 5 λάθη που κάνετε και χάνετε το σήμα του wifi, αν τα διορθώσατε μα το πρόβλημα επιμένει, σήμερα θα σας δείξουμε το απόλυτο μυστικό για να απογειώσετε την ταχύτητα του σήματός σας!

Κι αυτό γιατί η WhatsApp ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένες εκδόσεις Android, iOS και Windows.

Αυτό σημαίνει πως το WhatsApp σε πολλούς χρήστες δεν θα κάνει αναβαθμίσεις και άρα μετά από κάποιο καιρό δεν θα είναι προσβάσιμο.

Όλα αυτά θα γίνουν σε λίγες ημέρες, αφού η εφαρμογή σταματά να υποστηρίζεται για Android και iOS από την 1η Φεβρουαρίου.

Μεγάλη προσοχή! Απάτη μηνυμάτων στα κινητά μας! (Video)

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, μας συμβουλεύει πώς μπορούμε να προστατευθούμε από την μεγάλη απάτη με τις χρεώσει των πενταψήφιων μηνυμάτων στο κινητό! Επίσης, δείτε 29+1 εφαρμογές στο κινητό που πρέπει να σβήσετε τώρα!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share