Σάββατο, 04 Απριλίου 2020

Τέλος εποχής για το πιο αγαπημένο παιχνίδι!

Ο λόγος για το...

25 Ιανουαρίου 2020 13:07
Τέλος εποχής για το πιο αγαπημένο παιχνίδι!

Ένα παιχνίδι που λατρέψαμε από μικρά παιδιά, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, ήρθε η ώρα να γράψει την τελευταία του σελίδα στην τεχνολογία μετά από 36 χρόνια ζωής!

Μιας και μιλάμε όμως για θρυλικά και διαχρονικά παιχνίδια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον άνθρωπο που τερμάτισε το Pacman;

Τίτλου τέλους λοιπόν για το αγαπημένο Tetris με την EA Sports να ανακοινώνει πως στις 21 Απριλίου το παιχνίδι θα «κατέβει» από τις Android συσκευές αλλά και στα iPhone.

παιχνίδι

Μετά την 21η Απριλίου, τα Tetris 2011, T Tetris Premium και Tetris Blitz θα σταματήσουν να λειτουργούν. Τη θέση τους αναμένεται να πάρει το Tetris Royale της εταιρείας «N3twork», χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε αν θα είναι εξίσου καλό.

τετρις

Για την Ιστορία, το Tetris αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Πάζιτνοβ και κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1984. Η ονομασία του παιχνιδιού προήλθε από το ελληνικό πρόθημα «τέτρα», που σημαίνει τέσσερα, καθώς κι από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Πάζιτνοβ. Μάλιστα, το Tetris έγινε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που της ΕΣΣΔ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

Σήμερα έχει γενέθλια το Tetris - Γίνεται 35 ετών!

Σαν σήμερα, το 1984, ο Ρώσος προγραμματιστής Αλεξέι Παζίτνοφ παρουσιάζει το βιντεοπαιχνίδι που πρόκειται να καθηλώσει την γενιά των 80ς. Ο Παζίτνοφ δημιούργησε το τέτρις ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Το εμπνεύστηκε από τα παιχνίδια που συνήθιζε να παίζει σε μικρή ηλικία, το κλασικό παζλ και το πεντόμινο που είναι ένα και αυτό ένα είδος παζλ με συνθέσεις ορθογωνίων σε πέντε διαφορετικά χρώματα. Η ονομασία του προέρχεται από το ελληνικό αριθμητικό πρόθημα «τέτρα-» και τη λέξη «τένις».

Η απλότητα και η ευχρηστία του τέτρις ήταν το κλειδί που το κατέστησε πολύ σύντομα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Ο Παζίτνοφ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως: «Το πρόγραμμα δεν ήταν περίπλοκο. Δεν υπήρχε σκορ, ούτε επίπεδα. Όμως είχα ξεκινήσει να το παίζω και δεν μπορούσα να σταματήσω».

Στόχος του παιχνιδιού ήταν ο παίκτης να στοιβάξει τα τουβλάκια που έπεφταν ώστε να μην φτάσουν στην κορυφή και χάσει. Κάθε φορά που δημιουργούσε μια οριζόντια γραμμή, εξαφανιζόταν και το παιχνίδι παρατεινόταν.

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone;

Το συνέδριο της Apple λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή και ενημερώνει για τις αναβαθμίσεις και τις αλλαγές στα προγράμματα των iPhone και των υπόλοιπων συσκευών της εταιρίας.

Την παρουσίαση άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος και αναφέρθηκε σε μια σειρά από αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα που ο αμερικανικός κολοσσός θα ρίξει στην αγορά απέναντι στην Google, αλλά και την Facebook.

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;

Εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την πληροφορική ήταν το υπερόπλο της Apple, το νέο Mac Pro, ένας υπερυπολογιστής που στην εταιρία ευελπιστούν να σβήσει τις εξευτελιστικές κριτικές του προκατόχου του.

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;
Το νέο iOS13 γίνεται μαύρo

Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Apple, το νέο iOS 13 θα περιλαμβάνει εφαρμογή ξεκλειδώματος οθόνης με αναγνώριση προσώπου, λειτουργική και 30% πιο γρήγορη. Παράλληλα, αναμένεται μια γενναία ανανέωση στο Store των iPhone το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές 50% πιο μικρές σε όγκο, ενώ και οι αναβαθμίσεις των ήδη εγκατεστημένων συμπιέζονται σε όγκο κατά 60%.

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share