Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Η Spotify δημιουργεί playlists για... σκύλους!

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

16 Ιανουαρίου 2020 10:07
Η Spotify δημιουργεί playlists για... σκύλους!

Κι όμως είναι γεγονός, η τεχνολογία καθημερινά εξελίσσεται και προσπαθεί πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά για να ικανοποιήσει όλες μας τις επιθυμίες πριν καν τις ζητήσουμε!

Μετά την έκδοση νέων εφαρμογών που σε βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων σου για το νέο έτος, η δημοφιλής εταιρία αναπαραγωγής μουσικής "Spotify" λανσάρει νέες Playlists οι οποίες είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για ζώα! Ναι, καλά διαβάσατε!

Η υπηρεσία αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της λίστας για τους τετράποδους φίλους μας λαμβάνοντας υπ' όψιν της πως το 71% ιδιοκτητών ζώων ήδη μπαίνουν στη διαδικασία να βάζουν μουσική για τα κατοικίδια τους.

Το εργαλείο "Pet Playlists" επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ σκύλου, γάτας, ιγκουάνα, χάμστερ και πουλιών, και να ενημερώσουν την πλατφόρμα για το πόσο ενεργητικό ή φιλικό είναι το ζώο τους για να βοηθήσουν το Spotify να επιλέξει την κατάλληλη λίστα.

Για παράδειγμα, ένα playlist επιμελημένο για μια χαλαρή, περίεργη και ντροπαλή γάτα περιλαμβάνει 30 κομμάτια, όπως το "All Cats Are Grey" και "Never Run Away".

Το Spotify έχει επίσης ξεκινήσει ένα podcast που ονομάζεται "αγαπημένο podcast του σκύλου μου", το οποίο αποσκοπεί στο να ηρεμεί τα κουτάβια όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι.

Ενώ η χαλαρωτική μουσική καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος κάθε "επεισοδίου" πέντε ωρών, η εκπομπή ξεκινά με ένα Βρετανό αφηγητή που καθησυχάζει τους τετράποδους ακροατές του.

"Ξέρω ότι θα έχετε έναν χαλαρωτικό και ευχάριστο χρόνο εδώ", λέει χαρακτηριστικά!

Οι λίστες αναπαραγωγής που επικεντρώνονται στα ζώα θα μπορούσαν να αποδειχθούν δημοφιλείς μιας και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι τα ζώα τους αγαπούν τη μουσική. Γι' αυτό και η Spotify διεξήγαγε ηλεκτρονική έρευνα σε 5.000 άτομα σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Ιταλία και Ισπανία.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 46% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων θεωρούν ότι η μουσική είναι ανακούφιση από το στρες για τους φίλους τους, ενώ το 69% τραγουδάει στο ζώο τους και το 57% χορεύουν μαζί τους.

Τι είναι το Reels Mode που λανσάρει το Instagram;

Η πλατφόρμα του instagram συνεχώς ανανεώνεται και αναβαθμίζεται. Αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός απέναντι στο TikTok ήταν το κίνητρο για μια ακόμη αλλαγή που θα μας ενθουσιάσει!

Σοκαριστικές αλλαγές στο Instagram! Τέλος τα likes από σήμερα!

Τι είναι το Reels Mode στο Instagram; Είναι ένα νέο feautre που θα κάνει την εμφάνισή του στα Instagram Stories σου και έχει στόχο να σε διασκεδάσει αλλά και να «αποδυναμώσει» λιγάκι το TikTok.

Το Reels Mode θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να φτιάξουν μικρά videos τα οποία θα μπορούν και λιγάκι να επεξεργαστούν και να τα μοιραστούν με τους followers τους, όπως το TikTok, το οποίο χρησιμοποιεί φανατικά πλέον, ένα πιο νεανικό κοινό.

Αυτά τα videos μπορεί να περιλαμβάνουν μουσική, χρησιμοποιώντας τη διευρυμένη μουσική βιβλιοθήκη του Facebook, ενώ περιέχει κι ένα σωρό επιλογές επεξεργασίας για να το φτιάξεις όπως εσύ θέλεις, να κάνεις σωστές μεταβάσεις στις «σκηνές» και να ορίσεις εσύ το πόσο γρήγορο ή αργό θα είναι.

Αυτό το mode αρχικά θα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες στη Βραζιλία και θα μπορούν να το βρουν στην κάμερα στα Stories τους.

Πολύ περισσότερο, οι χρήστες θα μπορούν να δουν και τα «Top Reels», τα καλύτερα videos δηλαδή, στην επιλογή της αναζήτησης, να πάρουν περισσότερη έμπνευση και για τα δικά τους videos αλλά και να δουν τα πιο δημοφιλή κι αγαπημένα.

Το αν αυτό θα λειτουργήσει και ο κόσμος θα το χρησιμοποιήσει και θα το αγαπήσει, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Ωστόσο, αυτό που παρατηρούμε συχνά είναι ότι το ένα app αντιγράφει το άλλο και όλα προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά και να γίνονται πιο εύκολα στη χρήση.

Ο ανταγωνισμός διαρκώς μεγαλώνει… και τα apps έχουν ριχτεί στον αγώνα για να μας εντυπωσιάσουν.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αυλαία για τα Windows 7!

Τι άλλαξε προχθές στο Youtube και δεν το κατάλαβε σχεδόν κανείς;

Διαβάστε περισσότερα θέματα τεχνολογίας στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share