Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Αυλαία για τα Windows 7!

Σταματά η τεχνική τους υποστήριξη!

14 Ιανουαρίου 2020 11:10
Αυλαία για τα Windows 7!

Μπορεί η Microsoft ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αναβαθμίζει το λογισμικό της και τα προγράμματά της είναι πολλοί όμως αυτή που έχουν συνηθίσει και μάθει σε ένα παλιό λογισμικό, όπως αυτό των Windows 7.

Τα τελευταία Windows φυσικά και είναι πιο εξελιγμένα με περισσότερες παροχές αλλά για κάποιους μπορεί να είναι δύσχρηστα, δυστυχώς όμως τα νέα από τη Microsoft δεν είναι και τόσο ευχάριστα μιας και σήμερα η γνωστή εταιρία σταματά την τεχνική υποστήριξη της παλαιότερης έκδοσης, αυτή των Windows 7, κάτι το οποίο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα έχουν πλέον κρίσιμες αναβαθμίσεις ασφαλείας και το μηχάνημα τους δεν θα είναι ασφαλές σε κυβερνο-επιθέσεις και άλλες απειλές. Τα Windows 7 είχαν κυκλοφορήσει το 2009 και σήμερα, παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τα Windows 8 (2012), Windows 8.1 (2013) και Windows 10 (2015), σχεδόν ένας στους τέσσερις χρήστες Windows διεθνώς εξακολουθεί να έχει την έκδοση 7, σύμφωνα με την εταιρεία StatCounter.

windows

Μετά τη διακοπή της τεχνικής υποστήριξης, αν κάποιος χάκερ βρει ένα νέο κενό ασφαλείας στα Windows 7, η Microsoft δεν θα σπεύσει να το «κλείσει». Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές με Windows 7 θα συνεχίσουν μεν να λειτουργούν, αλλά θα είναι πιθανότερο να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό. Ο κίνδυνος δεν υπάρχει για όσα μηχανήματα με Windows 7 δεν είναι διασυνδεμένα ποτέ στο διαδίκτυο (πράγμα σπάνιο).

Η Microsoft κάλεσε τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα νέα Windows 10, τα οποία όμως δεν διατίθενται πια δωρεάν (εκτός και κανείς αγοράσει ένα νέο υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα Windows 10). Επίσης είναι πιθανό το νέο λειτουργικό σύστημα να μην «τρέξει» ομαλά σε παλαιό υπολογιστή. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 10 είναι επεξεργαστής 1GHz, μνήμη 1 GB και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν εφαρμογές που «δουλεύουν» μόνο σε περιβάλλον Windows 7. Ειδικά γι' αυτές τις επαγγελματικές εκδόσεις των Windows 7 (Professional και Enterprise), θα μπορεί κανείς να έχει συνέχιση της υποστήριξης έως το 2023, αλλά με ετήσια πληρωμή 25 έως 200 δολάρια ανά συσκευή, σύμφωνα με το BBC.

Τι άλλαξε προχθές στο Youtube και δεν το κατάλαβε σχεδόν κανείς;

Οι μεγάλες πλατφόρμες όπως το Youtube ή το Facebook συνηθίζουν να κάνουν αλλαγές στο λογισμικό τους κυρίως για να είναι πιο εύχρηστες αλλά και για να προσελκύουν περισσότερο κοινό. Πρόσφατα αλλαγές έκανε και η κορυφαία πλατφόρμα αναζήτησης, Google.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν στο Youtube μόλις πριν 3 ημέρες, στις 7 Ιανουαρίου δηλαδή, σε επηρεάζουν εάν είσαι δημιουργός, αλλά και εάν έχεις παιδιά τα οποία χρησιμοποιούν το YouTube για να δουν διάφορα video με παιδικό περιεχόμενο.

Οι αλλαγές στο YouTube αφορούν τις διαφημίσεις και συγκεκριμένα τις διαφημίσεις σε videos που έχουν προσδιοριστεί ως ειδικά για παιδιά!

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, το YouTube ανακοίνωσε μια σειρά από αλλαγές που θα έκανε για την καλύτερη προστασία των παιδιών και του απορρήτου τους, καθώς και για να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC) των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι δημιουργοί θα είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίζουν το περιεχόμενό τους ως ειδικό για παιδιά ή ως μη ειδικό για παιδιά στο YouTube Studio και τα προσωπικά στοιχεία από οποιονδήποτε παρακολουθεί ένα βίντεο που έχει προσδιοριστεί ως ειδικό για παιδιά θα θεωρείται ότι προέρχονται από παιδί, ανεξαρτήτως ηλικίας του χρήστη.

youtube

Από σήμερα, το YouTube δεν θα προβάλει πλέον εξατομικευμένες διαφημίσεις και δεν θα στηρίζει λειτουργίες όπως σχόλια, Ιστορίες, ζωντανή συζήτηση, καμπανάκι ειδοποίησης και άλλες σε βίντεο που έχουν προσδιοριστεί ως ειδικά για παιδιά.

«Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε δημιουργούς παιδικού περιεχομένου. Επομένως, δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να περιηγηθούν σε αυτό το νέο τοπίο. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα συμμετέχοντας, εκ των άλλων, στην ανοιχτή περίοδο σχολίων της FTC. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι πολλοί δημιουργοί έχουν δώσει πολύτιμα σχόλια», αναφέρει το YouTube στο σχετικό ενημερωτικό email που απέστειλε στους δημιουργούς, ενώ τους παρότρυνε, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, να διασφαλίσουν ότι έχουν προσδιορίσουν το κανάλι τους ως ειδικό ή ως μη ειδικό για παιδιά.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, διασφαλίστε ότι έχετε προσδιορίσει το κανάλι σας (ή μεμονωμένα βίντεο) ως ειδικό για παιδιά ή ως μη ειδικό για παιδιά, καθώς αυτό θα καθορίσει τελικά τον τρόπο χειρισμού του περιεχομένου σας στο YouTube. Οι δημιουργοί γνωρίζουν καλύτερα το περιεχόμενό τους και θα πρέπει να ορίζουν τον προσδιορισμό οι ίδιοι. Επίσης, χρησιμοποιούμε τη μηχανική εκμάθηση για να προσδιορίσουμε αυτό το περιεχόμενο. Οι δημιουργοί μπορούν να ενημερώνουν έναν προσδιορισμό που πραγματοποιήθηκε από τα συστήματά μας, αν θεωρούν ότι είναι λάθος. Θα παρακάμπτουμε μια αλλαγή μόνο σε περίπτωση εντοπισμού κατάχρησης ή σφάλματος

TAGS
 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share