Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

19+1 πράγματα που γίνονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

Σοκαριστικό!

6 Ιανουαρίου 2020 21:27
19+1 πράγματα που γίνονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!

Δείτε 19+1 πράγματα που γίνονται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα. Παράλληλα δείτε την άγνωστη ιστορία του συνδυασμού Ctrl+Alt+Del στο πληκτρολόγιο!

Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:

 1. Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google
 2. Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες
 3. Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
 4. Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook
 5. Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
 6. Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email
 7. Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
 8. Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone
 9. Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr
 10. Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές
 11. Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές
 12. Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins
 13. Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
 14. Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
 15. Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
 16. Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
 17. Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις
 18. Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
 19. Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
 20. Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.

4+1 λάθη που κάνετε και χάνετε το σήμα του wifi! Πως θα τα διορθώσετε; (Video)

Το σήμα του WiFi στο σπίτι μας πολλές φορές δεν είναι καλό και αυτό οφείλεται σε δικά μας λάθη, λόγω άγνοιας. Μόλις λίγες ημέρες πριν το Athensmagazine.gr σε ενημέρωσε για τις αλλαγές που αναμένονται στα κινητά τηλέφωνα!

Είναι λογικό, αν δεν έχουμε ενημέρωση από τεχνικό, να κάνουμε λάθος ενέργειες, με αποτέλεσμα το σήμα να έχει πρόβλημα. Δείτε ποια είναι αυτά τα λάθη, ώστε να τα διορθώσετε.

Μην κρύβετε το ρούτερ σας

Το σήμα του Wifi φτάνει περίπου 45 μέτρα μακριά και μπορεί να διακόπτεται από τοίχους ή ντουλάπια. Βάλτε το ρούτερ σε ένα ανοιχτό σημείο ή κάπου όπου μπορείτε να το διακρίνεται από πολλά σημεία.

Το αφήνετε στο πάτωμα

Πολλά ρούτερ είναι σχεδιασμένα να στέκονται οριζόντια, κάτι που σημαίνει ότι το σήμα σας πάει στο πάτωμα και τα ποντίκια το υπόγειο απολαμβάνουν το Wifi σας. Βάλτε το σε ένα πάγκο. Δεν είναι μωρό και δεν θα πέσει.

undefined

Το βάζετε κοντά σε άλλες συσκευές

Τα ρούτερ δεν τα πάνε καλά με άλλους. Οτιδήποτε με ηλεκτρονικό σήμα μπορεί να χαλάσει το σήμα του Wifi σας. Ούτε καν με τον υπολογιστή δεν ταιριάζει. Γι’ αυτό τοποθετήστε τα τόσο κοντά ώστε να υπάρχει δυνατό σήμα, αλλά να μην χαλάει τα πάντα.

Έχετε και τις δυο κεραίες προς τα πάνω

Στην πραγματικότητα λειτουργεί καλύτερα όταν τα έχετε να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μια κάθετα και μια οριζόντια. Πολλές κεραίες λάπτοπ είναι οριζόντιες και θέλετε να είναι τουλάχιστον μία έτσι, αφού το σήμα λειτουργεί καλύτερα όταν το ρούτερ δείχνει στην ίδια κατεύθυνση. Έχετε τις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού πολλές φορές κινείστε στο σπίτι με μια κινητή συσκευή που σας δίνει την καλύτερη πιθανότητα να πιάσει το σήμα.

Δεν μετράτε την ισχύ του σήματος

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε για να σας πουν την ισχύ του σήματος, οπότε μπορείτε να δείτε σε ποιο σημείο του διαμερίσματος έχετε το καλύτερο σήμα και αν οι προσπάθειές σας το κάνουν καλύτερο.

Τι συμβολίζει το «παπάκι» του e‑mail σε διάφορες χώρες; Ποια η σημασία του;

undefined

Πόσες πολλές και διαφορετικές ερμηνείες μπορεί να έχει το «παπάκι» του e-mail, που αποτελεί τον δίαυλο που στέλνει τα μηνύματά σας στον προορισμό τους; Ωστόσο, μην ξεχνάμε και τη μικρή αλλά θαυματουργή αλλαγή που έκανε το Instagram!

Στη Σουηδία συμβολίζει την προβοσκίδα του ελέφαντα, ενώ στη Σερβία τον πίθηκο, στην Κορέα το σαλιγκάρι και στην Ταϊβάν τον μικρό ποντικό. Το εν λόγω σύμβολο απέκτησε μια διαφορετική διάσταση, όταν ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Ray Tomlinson, το 1971 του έδωσε τη δική του λειτουργία, καθώς πριν χρησιμοποιούνταν μόνο από παντοπώλες και λογιστές, ενώ στην αγγλική γλώσσα χρησίμευε στη μετατροπή αναλογιών ή μεγέθους διαφόρων πραγμάτων σε τοποθεσίες.

Πάντως, η σημασία του @ δεν είναι η ίδια σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς, ενώ αρκετές φορές δεν είναι δυνατή ούτε καν η εμφάνισή του σε κάποιες ιστοσελίδες. Όπως αναφέρουν οι γλωσσολόγοι, το κάθε κράτος αντιμετωπίζει διαφορετικά τη σημασία αυτού του συμβόλου, ανάλογα με την κουλτούρα του. Επίσης, στη μετάφραση ενός συμβόλου παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εξοικειωμένος με διαφορετικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, στο Ισραήλ το @ μοιάζει με ένα στρούντελ, ενώ στην Τσεχία οι άνθρωποι είδαν μια σφουγγαρίστρα και στη Ρωσία ένα σκυλάκι, εξ ου και το όνομα «sobachka» (σκυλάκι), που του έδωσαν οι Ρώσοι. Ιδιαίτερα όσον αφορά τους Σουηδούς, δίνουν μια διπλή ερμηνεία στο @, καθώς πέρα από την προβοσκίδα, τους παραπέμπει και σε ένα είδος κανέλας που έχουν εκεί, και έτσι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση για την ονομασία που θα δώσουν στο @ και έτσι είναι οι πρώτοι στη λίστα με τις περισσότερες ερμηνείες.

Στη Σρι Λάνκα, από την άλλη, δεν υπάρχει κάποια ακριβής ονομασία για το μικρό σχέδιο από την κυβερνητική υπηρεσία των νέων τεχνολογιών, οπότε και το αποκαλούν απλώς «at». Το ίδιο ισχύει και για την Ιαπωνία, που το αναφέρει στην γλώσσα της ως «atto maaku» (δηλαδή, το αγγλικό «at»).

Ο Tomlinson, παρά τα 69 του χρόνια, συνεχίζει να δουλεύει ως προγραμματιστής σε διάφορες δουλειές, που δεν σχετίζονται με το e-mail, ενώ στην ερώτηση αν οι κόρες του περηφανεύονται για τα επιτεύγματά του, εκείνος απαντά γελαστός πως βλέπουν το όλο θέμα πολύ πιο χαλαρά.

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share