Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ανάσα»! Έρχονται μειώσεις στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας!

Και διπλασιασμός data!

1 Δεκεμβρίου 2019 23:34
«Ανάσα»! Έρχονται μειώσεις στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας!

«Ανάσα»! Έρχονται μειώσεις στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας!

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου όλη τη νύχτα!

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε επεξεργασία σχέδιο για έμμεσες -και ενδεχομένως άμεσες- μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών, αλλά και για αύξηση -μέχρι διπλασιασμού- των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης.

Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ύστερα και από παραίνεση τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδομένων, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Πατήστε τον συνδυασμό *#*#8351#*#* στο κινητό και θα πάθετε σοκ! (Video)

Πλέον, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εντός των επόμενων ημερών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δέσμευση των εταιρειών στον εξορθολογισμό των τιμολογίων προς τα κάτω.

Όπως επισημαίνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην εφημερίδα, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε μία οριζόντια μείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδομένου ότι πρόκειται για μία αυτορρυθμιζόμενη και ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιμο ζήτημα του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Ωστόσο, θα αποτελέσει σημαντική «ανάσα», που είτε θα μειώνει το τελικό ποσό που πληρώνουν οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας κάθε μήνα, είτε θα πολλαπλασιάζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως τη χρήση δεδομένων µε την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται μία έµµεση µείωση στα συμβόλαια, δεδομένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαμηλότερα σε τιμή συμβόλαια, τα οποία αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδομένα (data).

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο πως θα αναπροσαρμοστεί η εμπορική πολιτική των εταιρειών, καθώς ο σχεδιαζόµενος διπλασιασµός των παρεχόµενων δεδομένων, ακόμα κι αν αποφασιστεί να ακολουθηθεί αρχικά από έναν και µόνο πάροχο που θα πάρει την απόφαση να «θυσιάσει» τµήµα του µέσου εσόδου του ανά χρήστη, αναγκαστικά θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους για λόγους ανταγωνισμού. Αυτό που θεωρείται σίγουρο, όπως ξεκαθαρίζεται από αρµόδια χείλη, είναι ότι οι αλλαγές αναμένεται να ισχύσουν τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα συμβόλαια.

Εσείς πόσες φορές τη μέρα ξεκλειδώνετε το κινητό σας;

Έχετε μήπως τσεκάρει πόσες περίπου φορές μες στη μέρα ξεκλειδώνετε το κινητό σας;

Ο νέος ανατριχιαστικός τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό σας! (Video)

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έρευνας που η Apple παρέδωσε στον Τύπο, οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων της ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους, κατά μέσο όρο, 80 φορές την ημέρα, δηλαδή 6-7 φορές την ώρα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν και όλες τις ειδοποιήσεις που τις διαβάζουμε χωρίς να το ξεκλειδώσουμε, ο πραγματικός αριθμός που τσεκάρουμε το smartphone μας, φτάνει μέχρι και τις 150 φορές ημερησίως. Τα νούμερα παρουσιάζονται μεγαλύτερα στους χρήστες Android συσκευών, οι οποίοι ξεκλειδώνουν το κινητό τους 110 φορές την ημέρα.

Η έρευνα έγινε, σύμφωνα με την εταιρεία, σε σχέση με την προώθηση των νέων πολυεπίπεδων μέτρων ασφαλείας της: μεγαλύτεροι κωδικοί, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, Touch ID.

Παρ’ όλα αυτά, κι επειδή η στατιστική είναι η τέχνη της υποκειμενικής ερμηνείας των αριθμών, εμείς αυτό που διαβάζουμε είναι πως είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τα τηλέφωνά μας που έχουν αντικαταστήσει πολλές μορφές επικοινωνίας με τον πραγματικό κόσμο γύρω μας.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share