Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Facebook: Κάτι αλλάζει στην προβολή των stories!

Ποιο είναι το νέο χαρακτηριστικό;

28 Νοεμβρίου 2019 15:49
Facebook: Κάτι αλλάζει στην προβολή των stories!

Κάτι νέο έρχεται στα stories του Facebook να ταράξει για ακόμη μια φορά (ελπίζουμε προς το καλύτερο) τα νερά του αγαπημένο του κοινού δίνοντας μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος μπορεί να βλέπει τα stories μας.

Facebook: Γιατί διέγραψε δισεκατομμύρια λογαριασμούς;

Ποιο είναι το νέο χαρακτηριστικό για τα Facebook Stories; Σύμφωνα με την expert Jane Manchun Wong, το Facebook σου δίνει περισσότερο τον έλεγχο στο ποιος βλέπει τα Stories που κάνεις.

Δηλαδή, αν θέλεις να κάνεις ένα Story αλλά δεν θέλεις να το δουν όλοι, τότε θα μπορείς να επιλέξεις μια συγκεκριμένη ομάδα φίλων, στους οποίους θέλεις να είναι ορατό το Story σου.

Όπως βλέπουμε κι απ’ τα screenshots που εξασφάλισε η expert, θα προστεθεί λίστα αγαπημένων «Favorites» για να μπορείς να μοιράζεσαι το περιεχόμενό σου μόνο με όσους θέλεις. Θα πατάς στη λίστα με τα Favorites και θα μπορείς να προσθέσεις ή και να αφαιρέσεις άτομα από αυτήν.

Και κάθε φορά που κάνεις ένα story θα επιλέγεις αν θέλεις να το δει μόνο η συγκεκριμένη ομάδα ή όλοι σου οι φίλοι. Τι μας θυμίζει αυτό; Το «Close Friends» στο Instagram, το οποίο έκανε την εμφάνισή του πέρυσι τον Δεκέμβρη.

Αυτό το νέο χαρακτηριστικό για τα Facebook Stories μπορεί να αποβεί χρήσιμο αν σκεφτείς πως ίσως στο Facebook έχεις περισσότερους φίλους και πιο παλιούς. Δεν θέλεις να τους διαγράψεις αλλά ίσως να μην θέλεις να βλέπουν και τα stories σου. Έτσι, το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις μια λίστα με ανθρώπους που θέλεις να βλέπουν τα Stories σου όποια κι αν είναι αυτά.

Κάθε φορά, λοιπόν, που ένα περιεχόμενο δεν θέλεις να το δει πολύς κόσμος, θα το κάνεις share μόνο στους στενούς σου φίλους ή αλλιώς αγαπημένους όπως θέλει να τους χαρακτηρίζει το Facebook.

Ναι, πρόκειται απλά για μια αντιγραφή από το Instagram αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν ώστε τα Stories στο Facebook να φτάσουν αυτά του Instagram και να τα χρησιμοποιεί περισσότερος κόσμος.

Το Facebook αλλάζει εμφάνιση! Νέο λογότυπο για το δημοφιλές social media!

Ξεχάστε το Facebook που ξέρατε! Το δημοφιλές παγκοσμίως social media αποφάσισε να αλλάξει εμφάνιση ξεκινώντας από το λογότυπό του.

Θέλετε να διαγραφείτε από το Facebook; Δείτε τι συνέβη σε κάποιους που το έκαναν!

Μέχρι πρότινος αυτό που όλοι γνωρίζαμε ήταν το μπλε φόντο με τα λευκά γράμματα, στο επόμενο χρονικό διάστημα το λογότυπο αυτό θα καταργηθεί και στη θέση του θα μπουν κεφαλαία πολύχρωμα γράμματα τα οποία θα συναντάμε σε όλες τις υπηρεσίες του μέσου κοινωνική δικτύωσης!

Το Instagram και το Whatsapp, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία, θα ενημερώνουν τους χρήστες τους ότι οι υπηρεσίες τους προέρχονται «από το FACEBOOK».

Γιατί όμως FACEBOOK; Το νέο σήμα σχεδιάστηκε με «σαφήνεια και ειλικρίνεια» και με «αρμονικά κεφαλαία» γράμματα, αναφέρει ένας από τους σχεδιαστές του, στο blog της εταιρείας. Επίσης, όπως αναφέρεται, στο λογότυπο χρησιμοποιούνται «δυναμικά» χρώματα που αλλάζουν «ανάλογα με το περιβάλλον του».

«Οι χρήστες πρέπει να ξέρουν ποιες εταιρείες φτιάχνουν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν» γράφει ο Αντόνιο Λούτσιο, υπεύθυνος μάρκετινγκ του κολοσσού.

Ο Λούτσιο δήλωσε στο Bloomberg ότι υπήρξε η σκέψη να αλλάξει το όνομα της «μητρικής εταιρείας», αλλά τελικώς αποφασίστηκε πως κάτι τέτοιο μπορεί να έκανε τους χρήστες να πιστέψουν πως η Facebook κρύβεται από τα προβλήματά της.

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share