Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ιαπωνία: Αντικατάσταση μαθητών με ρομπότ!

Για να μην χάνουν τα μαθήματα όσοι αρρωσταίνουν!

28 Νοεμβρίου 2019 08:17
Ιαπωνία: Αντικατάσταση μαθητών με ρομπότ!

Επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ένα τρόπο να μην χάνουν μαθήματα όσοι μαθητές αρρωσταίνουν. Μια ηλεκτρονική καινοτομία με ρομπότ σε αντικατάσταση του μαθητή είναι η έξυπνη λύση τους.

Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπεται σε ρομπότ για να μην πεθάνει! (Video)

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σχολείο στην πόλη Κασάμα 60 μίλια βόρεια του Τόκιο.

Το ρομπότ με το όνομα Ori Hime έχει μικρό μέγεθος και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετείται πάνω σε ένα γραφείο ενώ στο κεφάλι του έχει εγκατεστημένη μια κάμερα με τον χρήστη να μπορεί να το ελέγχει εξ αποστάσεως με τη βοήθεια ενός tablet.

Οι ασθενείς μαθητές θα μπορούν, μάλιστα, όχι μονο να παρακολουθούν το μάθημα αλλά και να συμμετέχουν σε αυτό καθώς το Ori Hime μπορεί να μεταφέρει τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι μαθητές μέσω μικροφώνου.

Το ρομπότ έχει τη δυνατότητα περιστροφής του κεφαλιού του ώστε να δίνει διαφορετικές εικόνες από την αίθουσα στον ασθενή μαθητή ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να εκτελεί απλές κινήσεις ευγενείας όπως να χαιρετά, να δείχνει και να χειροκροτάει.

Ένα μαλακό ρομποτικό μαξιλάρι σου λύνει το πρόβλημα της αϋπνίας!

Ένα μαλακό ρομποτικό μαξιλάρι υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες να βυθιστούν στον ύπνο, μιμούμενο τους ρυθμούς αναπνοής τους.

Δείτε επίσης: Τέλειο: Ρομπότ που μπορεί να ανοίξει μόνο του πόρτες! (Video)

Το Somnox Sleep Robot εξέλιξε μια ομάδα από το Delft University of Technology (TU Delft) στην Ολλανδία, και έχει σχεδιαστεί για να το παίρνουν αγκαλιά σαν αρκουδάκι. Δείτε το βίντεο με το μαξιλάρι-ρομπότ.

Χρησιμοποιεί αισθητήρες ανίχνευσης διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνουν δεδομένα για να προσδιορίσουν αν ο χρήστης είναι ξύπνιος ή έχει κλείσει τα μάτια.

Αυτή η πληροφορία του επιτρέπει να προσαρμόσει την αναπνοή του στους ρυθμούς που έχει η ανάσα του χρήστη, και να επιβραδύνει σταδιακά τη δική του. Βασίζεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία, η ήρεμη αναπνοή επιτρέπει στην αμυγδαλή -το κέντρο φόβου στον εγκέφαλο- να χαλαρώσει, γινόμενη λιγότερο ευαίσθητη στις στρεσογόνες ορμόνες.

Πώς λειτουργεί το μαξιλάρι-ρομπότ

«Συγχρονίζοντας τον ρυθμό αναπνοής σας με αυτόν του "Sleep Robot", θα φθάσετε σε έναν σταθερό και βραδύτερο ρυθμό αναπνοής» λένε οι άνθρωποι από τη Somnox.
«Αυτός ρυθμός βαθιάς αναπνοής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση του στρες στο σώμα, γιατί στέλνει ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σας με την εντολή να χαλαρώσει το σώμα σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα έναν καλό και πολύωρο ύπνο».
Επιπλέον, το Sleep Robot χρησιμοποιεί κατευναστικούς ήχους για να αποκοιμίσει τους χρήστες. Και συνοδεύεται από εφαρμογή σε android ή iOS, στην οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ήχους και ασκήσεις αναπνοής της αρεσκείας τους.

Το πρώτο ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Το πρώτο ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! Έτοιμος να κατακτήσει το διάστημα!

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια πρόσδεσης με τον ISS, και μετά την μετακίνηση σε άλλη υπομονάδα του σκάφους Soyuz που είχε ήδη προσδεθεί, η κάψουλα Soyuz MS-14 προσδέθηκε με επιτυχία κατά τη δεύτερη απόπειρα.

Η δεύτερη προσπάθεια υπήρξε εξαιρετική, τόνισε σχολιαστής από τη NASA. Η NASA προειδοποιεί: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από την Γη! (Video)

Ο Φιόντορ έχει ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά, ύψος 1,80 μέτρα και ζυγίζει 160 κιλά. Το Φιόντορ είναι ρωσικό όνομα, αλλά η μεταγραφή του στα αγγλικά (Fedor) ανταποκρίνεται στο ακρωνύμιο του Final Experiment Demonstration Object Research. Πρόκειται να μείνει στο διαστημικό σταθμό ως τις 7 Σεπτέμβρη ώστε να προετοιμαστεί για επικίνδυνες και μακρινές αποστολές. Μεταξύ άλλων ο Φιόντορ θα μπορεί να χειρίζεται κατσαβίδια και κλειδιά σε συνθήκες πολύ χαμηλής βαρύτητας.

Στον διαστημικό σταθμό αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξι κοσμοναύτες και ο Φιόντορ, που ξεκίνησε την Πέμπτη από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Ο διευθυντής της Roscosmos (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος) Ντιμίτρι Ρογκόζιν τονίζει ότι το επόμενο βήμα θα είναι να βγει το ρομπότ στο διάστημα, πιθανότατα με το επόμενο ρωσικό διαστημόπλοιο Federatsia, που έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί το 2020.

Ο Fedor δεν ειναι το πρώτο ρομπότ στο διάστημα. Το 2011 η ΝASA είχε στείλει ένα ανθρωποειδές ρομπότ στον ISS, το Robonaut 2, το οποίο είχε τον ίδιο στόχο με τον Φιόντορ, επέστρεψε όμως στη Γη το 2018 λόγω τεχνικών προβλημάτων. Το 2013 η Ιαπωνία ειχε στείλει στον ISS το ρομπότ Kirobo, το οποίο μπορούσε και να μιλήσει, αλλά μόνο στα ιαπωνικά.

Πάντως η Ρωσία έχει ιδιαίτερες φιλοδοξίες για τον Φιόντορ και τα μελλοντικά του αδέρφια, παρά τα ατυχήματα και τα σκάνδαλα στον τομέα της διαστημικής έρευνας. Άλλωστε η Ρωσία, παραμένει η μόνη χώρα που είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να στείλει ανθρώπους στον ISS. Ο Ρογκόζιν φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις μηχανές στο μέλλον με στόχο την κατάκτηση του μακρινού διαστήματος.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share