Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

23+2 κωδικοί που είναι οι χειρότερες επιλογές για password!

Η αλήθεια είναι ότι τους επιλέγουν οι περισσότεροι!

25 Νοεμβρίου 2019 10:02
23+2 κωδικοί που είναι οι χειρότερες επιλογές για password!

Σας βρήκαμε τα χειρότερα password που επιλέγουν οι περισσότεροι από εμάς! Αυτοί είναι 25 χειρότεροι κωδικοί που υπάρχουν στις μέρες μας! Δεν είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάποιον καινούριο συνδυασμό ώστε να είστε ασφαλείς από διάφορους "εισβολείς"!

Όσο πιο απλό είναι ένα password, τόσο πιο πιθανό είναι ο χρήστης να πέσει θύμα hacking και υποκλοπής πολύτιμων προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με το mashable, η εταιρεία ασφαλείας splashdata, δημοσιοποίησε τους πιο δημοφιλείς και συγχρόνως εκτεθειμένους κωδικούς.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε υπάρχουν και κωδικοί, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται τόσο επικίνδυνοι, αλλά οι χρήστες που έχουν επιλέξει κάποιο από τα παρακάτω passwords καλό είναι το αλλάξουν αμέσως, προσθέτοντας μερικούς ειδικούς χαρακτήρες όπως το σύμβολο του ευρώ (€) ή του δολαρίου ($).

password

123456

12345678

abc123

qwerty

monkey

letmein

dragon

111111

baseball

iloveyou

trustno1

1234567

sunshine

master

123123

Προσοχή! Πώς οι χάκερς κλέβουν τους κωδικούς σας!

welcome

shadow

ashley

football

jesus

michael

ninja

mustang

password1

Πως να μην ξεχάσετε ποτέ τους κωδικούς πρόσβασης σας!

Επειδή πολύ πρόσφατα, όπως και πολλές άλλες φορές, μου έτυχε να ξεχάσω κάποιον από τους κωδικούς πρόσβασης μου κ φυσικά ο πανικός με κυριεύεσαι, (ξέρω πως και εσείς το έχετε πάθει) αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο για το πως δεν θα ξεχνάμε ποτέ τους κωδικούς μας και για να μην αναγκαστούμε να βάλουμε κάποιον εύκολο κωδικό...

Από το Αthensmagazine.gr ψάξαμε και θα σας ενημερώσουμε λοιπόν, σχετικά με 3 προγράμματα που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη...

1. LastPass

Είναι από τα πρώτα προγράμματα που έχουν καταφέρει να κάνουν εύκολη τη διαδικασία προστασίας κωδικών . Εν ολίγοις το LastPass θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε εσείς. Καθιστά εύκολο τον ελέγχο των κωδικών σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε να αλλάξετε έναν κωδικό αυτόματα, όταν μια υπηρεσία σας έχει παραβιαστεί. Όταν ένα site στο οποίο έχετε έναν λογαριασμό με έχει επίσης παραβιαστεί σας ειδοποιεί. Το LastPass υποστηρίζεται απο Windows, Linux, Android, iOS, Windows Phone, Blackberry, και Chrome, Firefox, Safari, Opera και Internet Explorer. Είναι δωρεάν για να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε .


2.Dashlane

Εύκολο στη χρήση , απλή ασφάλεια και εύκολη καταγραφή των αγορών και παραγγελίες σας από online καταστήματα. Αν θέλετε να αλλάξετε όλους τους κωδικούς σας με τη μία, μπορείτε να το κάνετε πάρα πολύ εύκολα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για ασφαλή ανταλλαγή εγγράφων. Και οι κωδικοί πρόσβασης σας μπορούν να συγχρονιστούν σε όλες τις συσκευές σας.

Το Dashlane υποστηρίζεται από Windows, Android, iOS, και Chrome, Firefox, Safari και Internet Explorer.

3.RoboForm

Έχει δημιουργηθεί από το 1999, και είχε πάντα ένα μεγάλο αριθμό αφοσιωμένων χρηστών. Σας δίνει τη δυνατότητα να κρατήσετε τους κωδικούς πρόσβασης και τα δεδομένα σας κρυπτογραφημένα σε μια συσκευή ή να τα συγχρονίσετε μέσω διαδικτύου με όλες τις συσκευές σας. Υποστηρίζει πολλαπλές ταυτότητες, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε αυτόματα πληροφορίες διαφορετικών χρηστών ή διευθύνσεις. Μπορείτε επίσης να πάρετε το RoboForm μαζί σας σε μια μονάδα δίσκου USB από υπολογιστή σε υπολογιστή. Έχει επίσης χαρακτηριστικά bookmarking για να σας βοηθάει να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Το RoboForm υποστηρίζεται απο Windows, Linux, Android, iOS,Windows Phone (εκδόσεις διαθέσιμες για πλατφόρμες όπως το Blackberry) και ειναι διαθέσιμο για το Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer και Opera.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share