Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

Βγάζει τη μπαταρία του κινητού και τη βαράει με σφυρί - Αν δείτε τι θα συμβεί θα πάθετε σοκ!

Απίστευτο!

8 Νοεμβρίου 2019 12:02
Βγάζει τη μπαταρία του κινητού και τη βαράει με σφυρί  - Αν δείτε τι θα συμβεί θα πάθετε σοκ!

Βγάζει τη μπαταρία του κινητού και τη βαράει με σφυρί - Αν δείτε τι θα συμβεί θα πάθετε σοκ!

Έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν χτυπήσεις μια μπαταρία κινητού δυνατά με ένα εργαλείο όπως για παράδειγμα ένα σφυρί; Εσύ μπορεί όχι. Ο φιλαράκος μας στο βίντεο όμως αναρωτήθηκε και είπε να κάνει μια δοκιμή…Αυτός είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Ευτυχώς του έκοψε λίγο και προστάτεψε τον εαυτό του…. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να δοθεί η κλασσική συμβουλή, όσο αυτονόητο και να είναι… Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι

Δείτε το βίντεο

Πώς η τεχνολογία έχει καταφέρει να επηρεάσει τον άνθρωπο; Ποιες είναι οι αλλαγές που δεν ξέραμε;

Έχετε αναρωτηθεί πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας από τότε που η τεχνολογία έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα μας; Ο άνθρωπος έχει τις περισσότερες συνέπειες όσο και οφέλειες από την τεχνολογία! Ποιες είναι οι αλλαγές που δεν γνωρίζαμε και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε με τίποτα; Η τρισδιάστη τεχνολογία βοήθησε έναν 13χρονο να αποκτύσει και πάλι πτερύγια αυτιών!

Ορισμένοι ειδικοί εκθειάζουν τις επιδράσεις της τεχνολογίας στον εγκέφαλο, εγκωμιάζοντας την ικανότητά της να οργανώνει τις ζωές μας και να απελευθερώνει το μυαλό μας από βαθύτερες σκέψεις.

Αυτό οφείλεται σε ένα επιστημονικό φαινόμενο, γνωστό ως νευροπλαστικότητα, που δεν είναι άλλο από την ικανότητα του εγκεφάλου να αλλάζει τη συμπεριφορά του, με βάση τις νέες εμπειρίες που αποκομίζει.

Στην περίπτωση αυτή, οι «νέες εμπειρίες» είναι ο πλούτος πληροφοριών που προσφέρει το Διαδίκτυο και οι διαδραστικές τεχνολογίες.

Τεχνολογία άνθρωπος

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους τρόπους, με τους οποίους η τεχνολογία έχει καταφέρει να… «επανακαλωδιώσει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο:

Βιώνουμε αυτό που (στα αγγλικά) αποκαλείται «FOMO»

Οι εκθέσεις γύρω από αυτό το φαινόμενο είναι μέχρι στιγμής ανεπίσημες. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν ορισμό που έδωσαν οι New York Times, το φαινόμενο «FOMO» (από τα αρχικά της φράσης «fear of missing out») είναι ένα «μίγμα από άγχος, στρες, αίσθημα ανεπάρκειας και εκνευρισμού, που μπορεί να προκληθεί όταν κανείς δεν έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ονειρευόμαστε… έγχρωμα

Η τηλεόραση έχει επηρεάσει τόσο καθοριστικά την ψυχοσύνθεσή μας, που μπορεί να επηρεάζει ακόμη και τα όνειρά μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2008 από το πανεπιστήμιο Dundee της Σκωτίας, οι ενήλικες άνω των 55 ετών που είχαν μεγαλώσει σε ένα σπιτικό που διέθετε ασπρόμαυρη τηλεόραση, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ονειρεύονται… σε ασπρόμαυρο φόντο.

Οι νεότερης ηλικίας συμμετέχοντες, οι οποίοι μεγάλωσαν στην εποχή της έγχρωμης τηλεόρασης, ανέφεραν -στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- ότι έβλεπαν και έγχρωμα όνειρα.

Τα ευρήματα αυτά υποστήριξε και η Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας το 2011.

Δε μπορούμε να κοιμηθούμε

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πέφτουν για ύπνο με το laptop, ή το iPad τους αγκαλιά, βλέποντας ταινίες, διαβάζοντας βιβλία ή παίζοντας παιχνίδια στα smartphones.

Η συνήθεια αυτή ωστόσο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην ποιότητα του ύπνου.

Νευροεπιστήμονες υποψιάζονται, ότι το φως που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές, επηρεάζει τον οργανισμό και την παραγωγή των ορμονών του ύπνου.

Η έκθεση σε αυτά τα μήκη κύματος φωτός μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να τον κάνει να πιστεύει ότι είναι ακόμη μέρα, κάτι που μπορεί να αλλάξει τον κιρκαδικό ρυθμό (τη λειτουργία του εσωτερικού μας, βιολογικού ρολογιού).

Αποκτούμε καλύτερες οπτικές δεξιότητες

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως τα Halo και Call of Duty, ενίσχυαν την ικανότητα λήψης αποφάσεων καθώς και τις οπτικές δεξιότητες.

Ακόμη, τα παιχνίδια στρατηγικής, όπως το Starcraft μπορεί να βελτιώνουν τη «γνωστική ευελιξία του εγκεφάλου», ή την ικανότητα να εναλλάσσει διαδικασίες, ενισχύοντας το λεγόμενο «multitasking».

Είμαστε περισσότερο δημιουργικοί

Ο συγγραφέας Σίρκει υποστηρίζει ότι το διαδίκτυο ενισχύει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «γνωσιακό πλεόνασμα», τις επιπλέον δηλαδή ώρες και ενέργεια που αφιερώνει κανείς για να κάνει δραστηριότητες που απολαμβάνει.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προωθούν την κουλτούρα του «μοιράζομαι», κάνοντας τους χρήστες να αισθάνονται περισσότερο την τάση να δημιουργήσουν κάτι και να το μοιραστούν με τους φίλους τους (π.χ. ένα φωτογραφικό άλμπουμ, μια κριτική ενός βιβλίου/ταινίας κ.τ.λ.

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share