Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τα iPhone που πρέπει να κάνουν επειγόντως αναβάθμιση για να δουλεύουν!

Διορία μέχρι το Σάββατο!

29 Οκτωβρίου 2019 12:25
Τα iPhone που πρέπει να κάνουν επειγόντως αναβάθμιση για να δουλεύουν!

Η Apple ανακοίνωσε τα μοντέλα iPhone που πρέπει να κάνουν άμεσα αναβάθμιση, προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά!

Δείτε επίσης: Εξαντλήθηκε το νέο iPhone των 1200 ευρώ!

«Καμπανάκι» στους κατόχους παλιών μοντέλων iPhone χτύπησε η Apple, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε αναβάθμιση των συσκευών τους, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό αυτή πρέπει να γίνει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση από την Κυριακή θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Τα iPhone που πρέπει να κάνουν επειγόντως αναβάθμιση για να δουλεύουν!

Η ανάγκη αυτή προκύπτει από ένα θέμα στο GPS και επηρεάζει τις συσκευές από τις αρχές Απριλίου.

«Αν έχετε iPhone 5, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναβαθμίσετε το λογισμικό της συσκευή σας ασύρματα ή με τη βοήθεια του υπολογιστή πριν τις 3 Νοεμβρίου, για διατηρήσετε τις ακριβείς υπηρεσίες GPS και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε λειτουργίες που στηρίζονται στη σωστή ημερομηνία και ώρα, μεταξύ των οποίων αυτές των App Store, iCloud, email και περιήγησης ιστού», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρίας.

Αναλυτικά οι συσκευές

-iPhone 5 -iPad (4ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular

-iPhone 4s -iPad mini (1ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular

-iPad 2 Wi-Fi + Cellular(μόνο μοντέλα CDMA)

-iPad (3ης γενιάς) Wi-Fi + Cellular

iPhone 11: Με τρεις κάμερες και ταχύτερο επεξεργαστή!

Το iPhone 11 είναι με τρεις κάμερες ταχύτερο επεξεργαστή!

Διαθέτει, επίσης, τον ταχύτερο επεξεργαστή από κάθε άλλο smartphone, οποιουδήποτε κατασκευαστή. Παρόλ' αυτά, το iPhone 11 -ή μάλλον τα τρία μοντέλα στη γκάμα του- δεν συνθέτουν απλώς την τριπλή υπόσταση του καινούργιου smartphone της Apple. Είναι κάτι πολύ, πολύ περισσότερο.

Η σειρά 11 του iPhone είναι το νέο, σπουδαίο επεισόδιο, στη σειρά ενός θρύλου της ψηφιακής τεχνολογίας. Το iPhone 11 είναι η πιο φρέσκια και γοητευτική εκδοχή ενός φαινομένου, ευρύτερα της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας. Smartphone κατασκευάζουν πολλοί, το iPhone όμως παραμένει μοναδικό και πάντα ξεχωριστό. Γι' αυτό και η παρουσίαση κάθε νέου μοντέλου iPhone αποτελεί μείζον γεγονός, όχι μόνο για τον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά για τον κόσμο γενικώς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποπειραθεί κάποιος να εξηγήσει ή να αναλύσει την ιδιαίτερη έλξη που ασκεί το iPhone σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας, κοινωνικής και οικονομικής τάξης, από κάθε γωνιά της υφηλίου. Η αυτονόητη προσέγγιση στο τι σημαίνει iPhone 11 είναι, βεβαίως, η τεχνολογική. Μια άλλη όμως είναι η συναισθηματική -κι αυτό δεν είναι περίεργο. Διότι η «μαγεία» του iPhone 11 έγκειται στο ότι αριστεύει και στους δύο τομείς, δηλαδή στις τεχνικές του δυνατότητες αλλά και στην αξία του ως αντικειμένου (εξού και η έκφραση «αντικείμενο πόθου» δεν είναι καθόλου άστοχη όταν μιλάμε για το iPhone).

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το iPhone 11 εντυπωσιάζει κυρίως με την νέα τριπλή κάμερα. Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι όμως και ο επεξεργαστής του, με την κωδική ονομασία Α13 Bionic, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκτελεί τον ασύλληπτο αριθμό του 1 τρισεκατομμυρίου εντολών το δευτερόλεπτο. Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί η εξαιρετικής ευκρίνειας οθόνη, όπως και η στιβαρή κατασκευή του iPhone 11.

undefined

Λίγο πιο αναλυτικά, το ασυναγώνιστο ατού του iPhone 11 (ιδιαίτερα στις κορυφαίες εκδόσεις Pro και Pro Max) είναι η κάμερα. Πρόκειται για ένα ολόκληρο σύστημα με τρεις φακούς -κατ' ουσίαν με τρεις φωτογραφικές μηχανές, καθεμία με αισθητήρα 12 Megapixel- οι οποίοι λειτουργούν σε πλήρη συντονισμό. Με αυτό το τριπλό... υπερόπλο, το iPhone 11 συναγωνίζεται επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες. Η τριπλέτα των φακών είναι ευρυγώνιος (26mm), υπέρ-ευρυγώνιος (13mm) και τηλεφακός (52mm εστιακό μήκος).

Πριν από την επίσημη παρουσίαση του iPhone 11, η Apple ζήτησε από μερικούς επαγγελματίες φωτογράφους -εννοείται υπό τον όρο της μυστικότητας- να δοκιμάσουν το καινούργιο smartphone στις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτισμού, ταχύτητας κ.λπ. Τα αποτελέσματα αυτής της φωτογραφικής δοκιμής, κυριολεκτικά στα όρια των δυνατοτήτων του iPhone 11 ήταν εικόνες απίστευτης ποιότητας, με ανάλυση η οποία δεν «έσπαγε» ούτε σε μεγάλης κλίμακας μεγεθύνσεις.


Αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα και στη λειτουργία βίντεο. Μάλιστα, χάρη στις δυνατότητες του νέου iPhone, ήρθε η ώρα για την μεγάλη επανάσταση στις selfies. H Apple εισάγει τη νέα τάση, τις slofies. Πρόκειται για μικρά βίντεο που γυρίζονται με την εμπρόσθια κάμερα σε αργή κίνηση (120 καρέ ανά δευτερόλεπτο). Κατ' αυτό τον τρόπο η selfie ζωντανεύει όπως ποτέ πριν. Επίσης, μια άλλη απίθανη δυνατότητα της κάμερας είναι ότι, όταν κάνεις ζουμ στο θέμα που βιντεοσκοπείς, αυτόματα εστιάζει σε αυτό και η καταγραφή του ήχου.

Ιδιαίτερα χρήσιμη και σημαντική είναι η λειτουργία νυχτερινής λήψης όλων των iPhone 11, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Παρά τον καταιγισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων με τα οποία είναι προικισμένο, το iPhone 11 ως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και βιντεοκάμερα είναι εξαιρετικά απλό και εύχρηστο. Για παράδειγμα, η τριπλή κάμερα λειτουργεί σαν να ήταν μία. Στην πράξη ο πανίσχυρος επεξεργαστής του iPhone συνδυάζει τις λήψεις από τους 3 διαφορετικούς φακούς και αστραπιαία συνθέτει μία και ενιαία, ολοκληρωμένη εικόνα. Κι αυτή η εικόνα εμφανίζεται σε μια οθόνη που εντυπωσιαζει σε οποιονδήποτε την κοιτάζει: Το iPhone 11 Pro είναι διαθέσιμο με οθόνες τεχνολογίας SuperRetina XDR 5.8 και 6.5 ιντσών, απαράμιλλης φωτεινότητας και ευκρίνειας, με αναλογία αντίθεσης 2.000.000 προς 1.

undefined
Η Apple δηλώνει με κάθε τρόπο υπερήφανη για τη νέα γενιά του iPhone, το οποίο αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά και τις εξαιρετικές δυνατότητές του. Το iPhone 11 -όπως και όλα τα iPhone που προηγήθηκαν- είναι φτιαγμένο με την συνταγή του ιδανικού συντρόφου: Πάντα εκεί που το χρειάζεσαι, πάντα έτοιμο και αποτελεσματικό να κάνει όλα όσα περιμένεις από αυτό -και πολύ περισσότερο. Με άλλα λόγια, το iPhone 11 το ποθείς για αυτά που μπορεί να κάνει ως smartphone αλλά και για όλα όσα σε ωθεί να κάνεις όταν ζεις καθημερινά μαζί του.

Και, βέβαια, το iPhone 11 είναι κομμάτι ενός ολόκληρου κόσμου, ας πούμε ενός «οικοσυστήματος» συναρπαστικών συσκευών και ψηφιακών εργαλείων με την υπογραφή της Apple. Η διασύνδεση του iPhone πχ με το ολοκαίνουργιο Apple Watch Series 5, δημιουργεί γύρω από τον χρήστη τους ένα μίνι προσωπικό κύκλωμα στο οποίο μπορούν να κυκλοφορούν πληροφορίες κάθε είδους: Ζωτικά στοιχεία για την ευεξία και τη φυσική κατάσταση, καταχωρίσεις στο ημερολόγιο και ειδοποιήσεις για ραντεβού κ.λπ. Κι έτσι, οι συσκευές της Apple, το εμβληματικό και πρωτοποριακό wearable μαζί με το iPhone 11 μεταμορφώνουν τη χρήση σε ψυχαγωγία. Η ζωή χρειάζεται fun -και κανείς δεν ξέρει να το κάνει αυτό καλύτερα από την Apple.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα Iphones από Σεπτέμβρη!

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share