Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Γιατί το ίντερνετ σου «σέρνεται»; Δείτε ποια αντικείμενα το προκαλούν!

Ιδού!

25 Οκτωβρίου 2019 15:45
Γιατί το ίντερνετ σου «σέρνεται»; Δείτε ποια αντικείμενα το προκαλούν!

Το είχες φανταστεί ποτέ ότι τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, το ψυγείο ή ο καθρέπτης επηρεάζουν αρνητικά τις ταχύτητες του ίντερνετ στο σπίτι; Μήπως σου κλέβουν ίντερνετ; Και όμως υπάρχει τρόπος να το μάθεις!

Σου έχουμε πέντε αντικείμενα που αποδυναμώνουν το σήμα του Wifi και που ίσως δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό.

Καμιά φορά το σήμα του WiFi στο σπίτι είναι τόσο αδύναμο, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο και αναγκαζόμαστε είτε να σπαταλάμε τα δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και αργούς ρυθμούς. Αργεί η σύνδεσή σας στο ίντερνετ; Κάντε αυτό το κολπάκι και θα «πετάει»!

Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία παροχής διαδικτύου ή από τις ρυθμίσεις του ρούτερ, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο τους και να επηρεάσουν τους ρυθμούς που «σερφάρετε» στο σπίτι.

1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

Το μέταλλο είναι αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια.

Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων.

Μήπως σου κλέβουν ίντερνετ; Και όμως υπάρχει τρόπος να το μάθεις!

Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.

2. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα

Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο.

Αυτό εξηγεί το γεγονός γιατί στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει καλό ίντερνετ.

Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.

3. Καθρέπτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ.

Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή.

4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων

Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα κυκλοφορεί νερό δεν «τα πάνε πολύ καλά» με το WiFi.

Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του Ίντερνετ στο σπίτι.

Τα λαμπάκια έχουν μέσα τσιπ που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα του ρούτερ. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το ρούτερ μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

«Ξέμεινες» από ίνετερνετ; Το κόλπο για να «σπάσεις» τον κωδικό από το Wifi του γείτονα! (Video)

«Ξέμεινες» από ίνετερνετ; Το κόλπο για να «σπάσεις» τον κωδικό από το Wifi του γείτονα! (Video)

Ξέμεινες χωρίς ίντερνετ και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Ψάχνεις τρόπο να σπάσεις τον κωδικό του γείτονα σου; Δες τον πιο εύκολο τρόπο βήμα προς βήμα εδώ! Τι σημαίνει το Error 404 που βλέπουμε σε σελίδες στο ίντερνετ; Πώς πήρε το χαρακτηριστικό του νούμερο;

Ξεχνάς να πληρώσεις τον λογαριασμό του ίντερνετ και αυτοί οι άκαρδοι άνθρωποι στο κόβουν λίγο πριν το Σαββατοκύριακο. Και που να προλάβεις τώρα μέσα σε μια ημέρα να πας να το πληρώσεις; Έχουμε και δουλειές κύριος!

Αλλά επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει κι’ άλλο μονοπάτι, μην μασάς! Δες τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να σπάσεις τον κωδικό από το wifi που πιάνεις και είναι κλειδωμένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιντερνετ wi fi

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία είναι ο τύπος της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο wi-fi που θες να σπάσεις. Οι κατηγορίες είναι δύο, WEP και WPA.

Εμείς θα ασχοληθούμε με τον WEP που είναι και ο πιο βασικός και τον συναντάμε πολύ συχνότερα.

Βήμα 1:

Χρειάζεσαι έναν συμβατό ασύρματο προσαρμογέα. Στην ουσία το βασικότερο είναι η ασύρματη κάρτα του υπολογιστή σου να είναι συμβατή με το λογισμικό Commview, για να γίνει η σύλληψη των πακέτων δεδομένων.

Αλλά αυτό είναι το μόνο εύκολο για να το τσεκάρεις. Κάνε κλικ εδω για να κατεβάσεις το προγραμματάκι και να τσεκάρεις την συμβατότητα.

Όμως επειδή μετά τη λήψη των πακέτων ξεκινάει το πραγματικό cracking, κατέβασε το κατάλληλο λογισμικό από εδω!

Βήμα 2:

Ήρθε η ώρα να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο CommView για το Wi-fi.

Αφού έχεις κατεβάσει το αρχείο zip του CommView για Wi-Fi εκτέλεσε το setup.exe για να το εγκαταστήσεις. Όταν ανοίγει το CommView για πρώτη φορά έχει έναν οδηγό εγκατάστασης. Ακολούθησε τις οδηγίες για να το εγκαταστήσεις για την κάρτα ασύρματου δικτύου.

Έπειτα, κάνε κλικ στο play στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου της εφαρμογής και θα ξεκινήσει η σάρωση για ασύρματα δίκτυα ανά κανάλι. Μετά από λίγα λεπτά θα έχεις μια μεγάλη λίστα από ασύρματα δίκτυα με τον τύπο ασφαλείας και το σήμα τους . Τώρα είναι η ώρα να επιλέξεις το δίκτυο που θες να σπάσεις.

Βήμα 3:

Πρέπει να θυμάσαι ότι διαλέγουμε τον τύπο WEP και το δίκτυο με το υψηλότερο σήμα.

Για να κάνεις λήψη των πακέτων μόνο από το επιθυμητό δίκτυο ακολούθησε τα επόμενα βήματα.

Κάντε δεξί κλικ στο δίκτυο που επιθυμείς να συνδεθείς και κάντε κλικ στο copy MAC Address. Πήγαινε στην καρτέλα Rules στην κορυφή και στην αριστερή πλευρά επέλεξε MAC διευθύνσεις και πάτα Enable MAC Address rules.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιντερνετ wi fi

Στο action επέλεξε capture και στο Add record επέλεξε both. Τώρα επικόλλησε τη διεύθυνση mac, που έκανες αντιγραφή νωρίτερα, στο παρακάτω πλαίσιο. Πρέπει να καταγράψει μόνο πακέτα δεδομένων για το cracking. Έτσι, επέλεξε D στη γραμμή στο επάνω μέρος του παραθύρου και να κατάργησε την επιλογή M και C.

Τώρα μπορείς να αποθηκεύσεις τα πακέτα έτσι ώστε να τα κάνει crack αργότερα. Για να το κάνεις αυτό, πήγαινε στην καρτέλα logging στην κορυφή και ενεργοποίησε το auto saving, ορίζοντας στο Maximum Directory Size έως το 2000 και στο Average Log File Size 20.

Βήμα 4:

Ο ελάχιστος αριθμός των πακέτων που θα πρέπει να καταγράψει είναι 100.000 για να είναι ένα αξιοπρεπές σήμα.

Πήγαινε στην καρτέλα log tab και κάνε κλικ στο concatenate logs. Επιλέξτε όλα τα αρχεία καταγραφής που έχουν αποθηκευτεί και μην κλείσεις ακόμη το CommView για Wi-Fi.

Τώρα βρες τα αποθηκευμένα αρχεία και άνοιξε τα log files. Επιλέξτε File- Export -Wire me μορφή tcpdump και επέλεξε οποιοδήποτε κατάλληλο προορισμό. Αυτό θα σώσει τα αρχεία καταγραφής με επέκταση.cap στην εν λόγω θέση.

Βήμα 5:

Εκτέλεσε το Aircrack-ng GUI που κατέβασες πριν και επέλεξε WEP Άνοιξε το αρχείο .cap που αποθήκευσες πριν και κάνε κλικ στο κουμπί Launch. Και τόσο απλά θα έχεις το περιβόητο κλειδί που χρειάζεσαι!

Και για τους οπτικούς τύπους, δείτε το ακόλουθο βίντεο:

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share