Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Youtube: Που πήγαν τα σχόλια και οι προτεινόμενες επιλογές;

Μπλακ άουτ για την ηλεκτρονική πλατφόρμα!

18 Οκτωβρίου 2019 21:41
Youtube: Που πήγαν τα σχόλια και οι προτεινόμενες επιλογές;

Μπλακ άουτ σε ορισμένες εφαρμογές του, έπαθε σε πολλές περιοχές του πλανήτη, η εφαρμογή του YouTube, με χρήστες του διαδικτύου να εξοργίζονται.

Δείτε επίσης: «Πώς έγινα meme καταλάθος»: Η ιστορία του κοριτσιού πίσω από το διάσημο meme!

Η γνωστή ιστοσελίδα με τα βίντεο, λειτουργούσε κανονικά, αλλά το μόνο που μπορούσε να δει κανείς, ήταν το βίντεο που επέλεγε. Όταν το άνοιγε, δεν εμφανιζόταν τίποτε άλλο στην οθόνη, ούτε η μπάρα με επιλογές στα δεξιά και τα αριστερά, ούτε τα σχόλια από κάτω, αναγκάζοντάς τους να βγαίνουν και να μπαίνουν ξανά στην σελίδα. Το πρόβλημα φέρεται να προέκυψε εξαιτίας προβλήματος των αλγόριθμων στο μενού των σχολίων και των προτεινόμενων βίντεο. Το πρόβλημα υπήρχε κυρίως στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως δείχνει ο παρακάτω χάρτης:

Το Hashtag #Youtubedown έκανε την εμφάνισή του στο twitter, με τα σχόλια να ποικίλουν από χρήστες που δήλωναν απογοητευμένοι, ως άλλους που θέλησαν να το διασκεδάσουν.

Πόσα χρήματα παίρνει σταρ του Youtube για ένα βίντεο;

Πλέον το Youtube αποτελεί από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που εκατοντάδες χρήστες το χρησιμοποιούν για να ανεβάζουν βίντεο και να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι.

Δείτε επίσης: Τεράστιο πρόστιμο στο Youtube: 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών!

Δύσκολα, όμως, οι επιτυχημένοι creators παραδέχονται πόσα χρήματα κερδίζουν με τα βίντεό τους.

Η Σέλμπι Τσέρτς το έκανε και μίλησε στο Business Insider για το κανάλι της στο Youtube και τα έσοδα που έχει από αυτό.

«Για πολύ καιρό είχα την εντύπωση ότι ”απαγορεύεται” να μιλήσεις για το πόσα χρήματα βγάζεις στο Youtube. Μόλις συνειδητοποίησα ότι όσο μεγαλύτερο είναι ένα βίντεο τόσα περισσότερα χρήματα βγάζεις, σκέφτηκα ότι μια τέτοια πληροφορία ίσως βοηθήσεις και άλλους», αναφέρει η ίδια.

H Σέλμπι αποκάλυψε πως έχει 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές και για βίντεο που έφτασε τα 4 εκατομμύρια views έβγαλε 15.000 δολάρια, τα περισσότερα χρήματα που έβγαλε για ένα μοναδικό βίντεο στα 9 χρόνια που έχει δικό της κανάλι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, το βίντεο βοήθησε και στην συνολική ανάπτυξη του καναλιού της αφού κέρδισε 58.000 νέους συνδρομητές.

View this post on Instagram

what’s a gas station..?

A post shared by shelbychurch (@shelbychurch) on

«Ήμουν λίγο νευρική για το τι θα σκεφτεί ο κόσμος μόλις μάθει πόσα βγάζουν οι Youtubers αλλά νομίζω ότι τώρα μπορούν να καταλάβουν πως δεν βγάζουμε πάντα πολλά χρήματα και τα πάντα εξαρτώνται από το τι είδους βίντεο δημιουργείς».

Οι δημιουργοί στο Youtube μπορούν να κερδίσου χρήματα μέσω του Προγράμματος συνεργατών του YouTube εάν έχουν τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και τουλάχιστον 4.000 ώρες παρακολούθησης στο κανάλι τους το προηγούμενο έτος.

View this post on Instagram

day one in @visitphilly!

A post shared by shelbychurch (@shelbychurch) on

Το πρόγραμμα τους επιτρέπει να δημιουργούν έσοδα από τα κανάλια τους με τις διαφημίσεις που τοποθετεί η Google, αλλά και μέσω των συνδρομητών. Τα χρήματα από τις διαφημίσεις εξαρτώνται από παράγοντες όπως ο χρόνος παρακολούθησης, το μήκος του βίντεο και το σύνολο των θεατών.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Παιδιά σε ξεκαρδιστικά βίντεο που έγιναν viral! 

Διάσημη youtuber σκοτώθηκε με ηλεκτρικό πατίνι! 

Διαβάστε περισσότερα θέματα Lifestyle στο AthensMagazine.gr

 

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share