Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλειο: Ρομπότ που μπορεί να ανοίξει μόνο του πόρτες! (Video)

Δείτε εδώ!

17 Οκτωβρίου 2019 17:46
Τέλειο: Ρομπότ που μπορεί να ανοίξει μόνο του πόρτες! (Video)

Το ρομπότ που μπορεί να ανοίξει μόνο του πόρτες είναι γεγονός! Το -μεγέθους παλάμης- FlyCroTug διαθέτει ένα ειδικό μηχανισμό προσκόλλησης που του επιτρέπει αφενός να ανυψώνει και να μεταφέρει αντικείμενα έως 40 φορές βαρύτερα από το ρομπότ (π.χ. μια κάμερα ή ένα μπουκάλι νερό σε μια επιχείρηση διάσωσης), αφετέρου να προσκολλάται το ίδιο σε επιφάνειες, π.χ. τοίχους ή πόρτες.

Έτσι, δύο τέτοια ρομποτάκια σε συνεργασία μπορούν να πετάξουν ένα «λάσο» για να σηκώσουν ένα χερούλι και να ανοίξουν μια πόρτα. Απίστευτο: Εξωσκελετός ρομπότ βοηθά 28χρονο παράλυτο άντρα να περπατήσει! (Video)

Όχι όμως για το FlyCroTug, ένα νέο αμερικανο-ελβετικό μικροσκοπικό ρομποτικό drone, που είναι ικανό να μεταφέρει αντικείμενα πολύ βαρύτερα από το ίδιο και να ξεπερνά εμπόδια όπως μια πόρτα, απλώς ανοίγοντας το χερούλι της.

Το πρωτοποριακό ρομπότ, που κατασκευάσθηκε από τα εργαστήρια του Μαρκ Κατκόσκι της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια και του Ντάριο Φλορεάνο της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), παρουσιάσθηκε στο περιοδικό ρομποτικής Science Robotics, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι, χάρη στο μικρό μέγεθός τους, τα FlyCroTug μπορούν να τρυπώσουν σε στενά μέρη και να πετάξουν κοντά σε εγκλωβισμένους ανθρώπους, μεταφέροντάς τους εφόδια ή άλλο εξοπλισμό (φαγητό, νερό, κινητό, κάμερα κ.α.), κάτι που τα καθιστά πολύ χρήσιμα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή πολέμου. Γι' αυτό, άλλωστε , ο στρατός των ΗΠΑ συγχρηματοδοτεί το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα.

Τρόμος για τους διανομείς... έρχεται το ρομπότ που θα φέρει την αλλαγή!

Αλλάζει το μέλλον για τους διανομείς και τον τρόπο που θα πηγαίνουν τις παραγγελίες τους! Έρχεται το ρομπότ που θα κάνει την μεγάλη ανατροπή! Το Σαν Φρανσίσκο έδωσε το πράσινο φως στην Postmates να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες πόλης τα αυτόνομα ρομπότ της.

Σύμφωνα με νωστή ιστοσελίδα τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει κανονικά τη δουλειά του ο Serve, το ρομπότ που παρουσιάστηκε μόλις τον Δεκέμβριο και πλέον είναι πανέτοιμος για τα καθήκοντά του. Αυτό είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε εταιρεία ακινήτων!

Η Postmates, μια εταιρία παραδόσεων τροφίμων και λαχανικών, λειτουργεί ήδη σε 3.500 πόλεις και οδηγεί τον τομέα των αυτόνομων παραδόσεων. Ο Serve μπορεί να μεταφέρει βάρος 22,5 κιλών και να διανύσει αποστάσεις της τάξης των 50 χιλιομέτρων με μία φόρτιση.

Οι περιορισμοί του Σαν Φρανσίσκο για τα πραγματικά δοκιμαστικά του Serve δεν θα επιτρέψουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις. Δεν θα γεμίσουν οι δρόμοι με ρομποτάκια ακόμα δηλαδή, αλλά θα τεθούν οι βάσεις για τη νέα εποχή που καταφτάνει ολοταχώς.

Η Postmates δεν είναι η μόνη ούτε η πρώτη, καθώς τα αντίστοιχα αυτόνομα ρομπότ της Starship Technologies παραδίδουν ήδη δέματα στη Βρετανία. Προσθέστε στον ανταγωνισμό τα ρομπότ που φτιάχνουν η Amazon, η DoorDash και η Grubhub, μεταξύ άλλων, και καταλαβαίνετε πως σύντομα το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό.

Fedor το ρομπότ που ετοιμάζεται για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! (Video)

Είναι πια γεγονός ετοιμάζεται το ανθρωποειδές ρομπότ για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! Περνά τα τελευταία τεστ!

Ετοιμάζεται για την εκτόξευση του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό,από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις 22 Αυγούστου, με πύραυλο Σογιούζ που θα μεταφέρει το μη επανδρωμένο σκάφος Σογιούζ MS-114 μαζί με το ρομπότ. Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το ρομπότ μπάρμαν που φτιάχνει τα πιο γρήγορα ποτά!

Ο Fedor (Final Experimental Demonstration Research) έχει ύψος περίπου 1,83 μέτρων και βάρος 105 κιλών, ενώ μπορεί να σηκώσει φορτίο περίπου 20 κιλών. Έχει μια τεράστια γκάμα δυνατοτήτων, όπως να περπατά, να έρπει, να σηκώνεται όταν πέφτει, να οδηγεί, να χρησιμοποιεί εργαλεία, ακόμη και να κάνει…βαράκια, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ.

Οι Ρώσοι ελπίζουν ότι στο μέλλον ο Fedor -που έχει ονομαστεί και «ρομποναύτης του Πούτιν»- θα βοηθήσει να κατασκευαστεί μια βάση στη Σελήνη και να λειτουργήσει ομαλά. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ρογκοζίν, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ο πόλεμος στη Συρία έδειξε στη Ρωσία τη σημασία των ρομπότ σε δύσκολα περιβάλλοντα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ζητήσει από τη διαστημική υπηρεσία της χώρας του να επιστρέψει στη Σελήνη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο Fedor, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, κατασκευάστηκε σε πρώτη φάση το 2016 από την εταιρεία Android Technology Company και την επενδυτική εταιρεία Advanced Research Fund, μετά από ανάθεση της ρωσικής κυβέρνησης. Αρχικά λεγόταν Avatar και προοριζόταν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, π.χ. σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. Στη συνέχεια, το 2018, μετονομάστηκε Fedor και προσαρμόστηκε για διαστημικές αποστολές. Από φέτος τον Ιούλιο διαθέτει και δικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share