Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Έπεσαν» Facebook και Instagram!

Μεγάλα προβλήματα!

17 Οκτωβρίου 2019 14:43
«Έπεσαν» Facebook και Instagram!

Εκτός λειτουργίας είναι το Facebook και Instagram εδώ και λίγη ώρα προκαλώντας... χάος! Ύποπτα μηνύματα από χρήστες του Facebook και του WhatsApp θα στέλνονται απευθείας στην Αστυνομία!

Οι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να μπουν στο προφίλ τους, αλλά ούτε αναρτήσουν οτιδήποτε λόγω συντήρησης.

Παρόμοια προβλήματα εμφανίζει και το Instagram, καθώς ούτε τα stories δημοσιεύονται αλλά ούτε και τα post.

Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις τι ξέρει για σένα το Facebook!

Το Facebook θα εγκαινιάσει μια νέα ρύθμιση με την οποία θα μπορείς να βλέπεις τι πληροφορίες χρησιμοποιεί το σάιτ και μοιράζεται με άλλες εταιρείες, δηλαδή τι ξέρει για σένα! Θα ονομάζεται "off-Facebook activity," και θα εμφανίζει τις αναζητήσεις και τις πληροφορίες που το Facebook εντόπισε σε άλλα σάιτ και που τα χρησιμοποιεί. Έτσι, δεν θα αναρωτιέσαι "που το ήξερε" ή αν σε παρακολουθεί.

Δείτε επίσης:Facebook: Βγαίνει νέα εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων για χρήστες Instagram!

Η ρύθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες πασκοσμίως, ξεκινώντας από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νότια Κορέα! Για να το χρησιμοποιήσεις, δεν έχεις να κάνεις πολλά, παρά να πατήσεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, όπου θα υπάρχει η επιλογή Off-Facebook activity!

Έτσι, θα βλέπεις ποιες πληροφορίες για σένα στέλνονται στο Facebook από άλλες εταιρείες, Αν αναρωτιέσαι πώς το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ξέρει τόσα για σένα, απλά σκέψου πόσες φορές έχεις μπει σε άλλες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σου στο Facebook, για να αποφύγεις την δημιουργία νέου λογαριασμού.

Το Facebook είπε λίγα λόγια για την καινούρια ρύθμιση:

Φανταστείτε μια ιστοσελίδα που θέλει να δείξει και να διαφημίσει παπούτσια σε μια μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για αυτά. Μπορούν μετά να στείλουν ειδοποίηση στο Facebook, ότι μια συγκεκριμένη συσκευή έκανε κλικ σε αυτά και τα είδε. Εάν αυτή η συσκευή αποδειχθεί ότι έχει λογαριασμό στο Facebook, θα μπορούμε να του δείξουμε διαφημίσεις για το ίδιο προιόν!

Redesigning our systems to provide more control over Off-Facebook activity

Ακόμα, με την ρύθμιση αυτή θα μπορείς να διαγράψεις όλο το ιστορικό αναζήτησης που χρησιμοποιεί το Facebook, και αυτομάτως όλες οι πληροφορίες θα γίνουν ανώνυμες, χωρίς να συνδέεται δηλαδή το προφιλ σου με εκείνες! Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα διαγραφτούν για πάντα.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα αποτρέψει το Facebook να αφήνει τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν ποιος χρήστης αγόρασε τι, μετά από μια διαφήμιση στην πλατφόρμα ή την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις πληροφορίες σου, όπως το email ή το τηλέφωνο.

Δεν θα σου έρθει ειδοποίηση ότι η νέα ρύθμιση είναι διαθέσιμη. Απλά θα πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου μέσα στις επόμενες ημέρες!

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share