Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έχεις δημιουργήσει mail στη Yahoo; Δικαιούσαι αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Το γνωρίζατε;

16 Οκτωβρίου 2019 10:17
Έχεις δημιουργήσει mail στη Yahoo; Δικαιούσαι αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Δείτε ποιοι μπορούν να πάρουν αποζημίωση 325 ευρώ γιατί είχαν mail στη Yahoo.

Όπως ειναι γνωστό πριν από 2 χρόνια η Yahoo υπέστη ένα μεγάλο χακάρισμα. Δεν είχε προστατεύσει σωστά το λογισμικό της, με αποτέλεσμα να προσπελαστεί το firewall της και να μείνουν έκθετοι σε χάκερς οι πάνω από 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί της.

Το 2017 κατατέθηκε αγωγή από νομική εταιρεία κατά της Yahoo και μετά από δύο χρόνια επήλθε ένας διακανονισμός με τον οποίο η εταιρεία καλείται να πληρώσει περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Αν έχετε Yahoo Mail ίσως δικαιούστε αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Αυτά τα λεφτά θα πάνε σε όσους χρήστες αποδειχτεί ότι είχαν σοβαρή ζημιά από το χακάρισμα και την διαρροή των προσωπικών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι αν είχες λογαριασμό στη Yahoo από το 2012 μέχρι το 2016 ή αν έχεις λάβει ειδοποιητικό mail από την εταιρεία, ίσως και να δικαιούσα την αποζημίωση των 325 ευρώ που λαμβάνουν οι χρήστες.

Υπάρχει μια σχετική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να αποδείξεις ότι υπέστης σημαντική παραβίαση και εφόσον πειστεί και η Yahoo, τότε θα σου αποδώσει το εν λόγω ποσό.

Αυτό ισχύει για τους απλούς χρήστες ή όσους εν πάση περιπτώσει δεν είχαν οικονομική απώλεια. Αν κάποιος είδε να χρησιμοποιείται η κάρτα του ως αποτέλεσμα της παραβίασης, τότε μπορεί να διεκδικήσει ως και 20.000 ευρώ περίπου.

Τι τιμά σήμερα το doodle της google;

Η Βάντα Ρούτκιεβιτς έγινε περισσότερο γνωστή για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να κατακτήσει επιτυχημένα την κορυφή K2 (με ύψος κορυφής 8.611 μέτρα το Κ2 είναι η δεύτερη υψηλότερη κορυφή, μετά το Έβερεστ).

Δείτε επίσης: Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην ημέρα των Εκπαιδευτικών!


Γεννήθηκε στο Πλανγκέ της Λιθουανίας, από πολωνική οικογένεια. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετακινήθηκαν εκείνη και η οικογένειά της στην Πολωνία, όπου έμειναν στη Βαρσοβία. Αργότερα σπούδασε και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Βρότσλαβ, λαμβάνοντας τον πτυχίο του ηλεκτρολόγου μηχανικού.
Μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε την ορειβασία, ξεκινώντας από τα βουνά Góry Sokole. Η Wanda οδηγούσε μία SFM Junak μηχανή, δίκυκλο ιδιαίτερα βαρύ, το οποίο έμμεσα τη βοήθησε να ξεκινήσει την ορειβασία: Το καλοκαίρι του 1961, ξέμεινε από βενζίνη. Έτσι, ξεκίνησε να κάνει ωτοστόπ στα διερχόμενα οχήματα. Κάποια στιγμή σταματάει ένας άνδρας με μία μηχανή να βοηθήσει, ο οποίος βρισκόταν μαζί με φίλο του Μπογκντάν Γιανκόφσκι. Ο τελευταίος έκανε ορειβασία τα τελευταία δύο χρόνια. Από αυτή η συνάντηση ξεκίνησε και η αγάπη της για την ορειβασία.
Στις 16 Οκτωβρίου του 1968, έγινε η τρίτη γυναίκα στον κόσμο, η πρώτη γυναίκα στην Ευρώπη και η πρώτη Πολωνή που φτάνει την κορυφή του Έβερεστ.

Το 1986, γίνεται η πρώτη γυναίκα που φτάνει την κορυφή K2, πράγμα που το κατάφερε χωρίς βοήθημα οξυγόνου. Η επιτυχία της επισκιάστηκε από το γεγονός ότι οι δύο συνοδοιπόροι της απεβίωσαν. Οι νεκροί εκείνο το καλοκαίρι είχαν φτάσει τους 13, προσπαθώντας να κατακτήσουν την Κ2.

Χάθηκαν τα ίχνη της στο Κανγκτσενγιούνγκα

Κατά τη διάρκεια της ανάβασής της στο Κανγκτσενγιούνγκα, ήταν και η τελευταία φορά που την είδαν. Τελευταίος ανέφερε για αυτήν ένας Μεξικανός ορειβάτης, ο Κάρλος Καρσόγιο. Εκείνη προσπαθούσε να φτιάξει καταφύγιο. Η όλη προσπάθεια την αποδυνάμωσε πνευματικά και σωματικά, ίσως να είχε σωθεί με περισσότερη ξεκούραση και διαύγεια. Ο Καρσόγιο είπε ότι ούτε εκείνος είχε τη διαύγεια ώστε να την πείσει να κατέβουν, καθώς ήταν κι αυτός εξουθενωμένος.

Δείτε επίσης: Google: Αφιερωμένο στην ημέρα του παππού & της γιαγιάς το σημερινό doodle!

Το 1995, βρέθηκε ένα πτώμα από δύο ορειβάτες, και λέχθηκε ότι μπορεί να ανήκε στη Wanda Rutkiewicz. Οι ενδείξεις όμως ήταν αρνητικές και, τελικά, το σώμα, το πιθανότερο είναι να ανήκει σε μία Βουλγάρα ορειβάτισσα, η οποία είχε πεθάνει το 1994.

Εκείνο, επίσης, που παραμένει άγνωστο είναι αν η Rutkiewicz κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα.

Σε περίπτωση που το κατάφερε, είναι η μόνη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να κατακτήσει τις τρεις ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Το σώμα της δεν έχει βρεθεί έως και σήμερα και ως ημερομηνία θανάτου της αναφέρεται η 13η Μαϊου 1992.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share