Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αν έχετε Yahoo Mail ίσως δικαιούστε αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Δες το γιατί!

15 Οκτωβρίου 2019 16:30
Αν έχετε Yahoo Mail ίσως δικαιούστε αποζημίωση έως 20.000 ευρώ!

Η αποζημίωση αφορά όσους είχαν λογαριασμό στη Yahoo και έπαθαν ζημιά από χακάρισμα. Το σύνολο των αποζημιώσεων θα φτάσει τα 107 εκατ. ευρώ!

Δείτε επίσης: Google: Νέα ρύθμιση που θα ελέγχει αν σου παραβίασαν τον κωδικό!

Αποζημίωση έως και 325 ευρώ μπορούν να λάβουν όσοι χρήστες «επλήγησαν» από το χακάρισμα μετά την διαρροή προσωπικών δεδομένων σε 3 δισεκατομμύρια λογαριασμούς της Yahoo.

Ηαποζημίωση αφορά εκείνους τους χρήστες που είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στην Yahoo από το 2012 μέχρι και το 2016 και ήδη έχουν λάβει ενημερωτικό email από την εταιρία.

Η αποζημίωση ισχύει μετά από τον διακανονισμό που έγινε μεταξύ της Yahoo και νομικής εταιρίας που είχε κινηθεί νομικά κατά της πρώτης το 2017 μετά την διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών.

Έτσι τώρα η Yahoo καλείται να πληρώσει περίπου 107 εκατομμύρια ευρώ σε όσους χρήστες έπαθαν σοβαρή ζημιά από το χακάρισμα.

Η αποζημίωση φτάνει τα 325 ευρώ, ενώ υπάρχει μια σχετική πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορείς να αποδείξεις ότι έπεσες και εσύ θύμα των χάκερς.

Αυτό ισχύει κυρίως για τους χρήστες που είχαν οικονομική απώλεια από το χακάρισμα.

Ειδικότερα αν κάποιος είδε να χρησιμοποιείται η κάρτα του ως αποτέλεσμα της παραβίασης, τότε μπορεί να διεκδικήσει ως και 20.000 ευρώ περίπου.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην περίπτωση που σας χακάρουν το Instagram!

To Instagram δεν αποτελεί μία απλή πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων. Αντιθέτως αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή των χρηστών αυτή τη χρονική στιγμή, όσον αφορά τα social media, με εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν αναρίθμητο υλικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Θέλετε να δείτε ένα ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram; Υπάρχει τρόπος!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υποκλοπή ενός Instagram λογαριασμού αποτελεί πλέον έγκλημα ύψιστης παραβατικότητας, καθώς ο διαδικτυακός απατεώνας λαμβάνει πρόσβαση σε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων του χρήστη αλλά και μπορεί να επηρεάσει τεράστιο αριθμό χρηστών (στην περίπτωση που μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο).

Πώς όμως είναι δυνατό το «χακάρισμα» ενός Instagram λογαριασμού και πως μπορείτε να το αποφύγετε;

Τα χακαρισμένα accounts στο Instagram ολοένα και πληθαίνουν και γι΄αυτό η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές, ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει και πάλι εύκολα πρόσβαση στον λογαριασμό του. Οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά θα φέρουν γρήγορες λύσεις. Σκάνδαλο στο Instagram: Διέρρευσαν 49 εκατ. προσωπικά δεδομένα!

Το Instagram θα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία αποκατάστασης λογαριασμού τους απευθείας στην εφαρμογή, ακόμα και αν ένας χάκερ έχει αλλάξει τις πληροφορίες του λογαριασμού του. Ακόμη, δηλαδή, κι αν δεν μπορείς να συνδεθείς στο account σου, το Instagram θα σου ζητά να καταχωρίσεις πληροφορίες, όπως το email σου ή τον αριθμό του κινητού σου.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω του «χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια» στο σημείο που κάνεις login.

Στη συνέχεια, το Instagram θα σου στέλνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης με τον οποίο θα έχεις πρόσβαση στο account σου. Την ίδια στιγμή, θα διαγράφει κάθε άλλη συσκευή που έχει μπει στο account σου κι επομένως ο hacker δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου ξανά.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά απλό αλλά αυτές οι αλλαγές δεν ήταν εύκολο να γίνουν καθώς οι hackers συχνά αλλάζουν το email ή το κινητό ή το όνομα του χρήστη κι έτσι είναι δύσκολο να γίνει ανάκτηση του λογαριασμού.

Πλέον, η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή για τον χρήστη κι αν σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό σου στο Instagram θα μπορείς πολύ γρήγορα να βρεις τη λύση και να έχεις ξανά πρόσβαση σε αυτόν.

Όπως κι αν έχει μην ξεχνάς να συμπληρώνεις όλες τις επιλογές ασφαλείας που σου δίνονται και να έχεις έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share