Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

H σωστή "μετάφραση" των emojis!

Μήπως κι εσύ τα χρησιμοποιείς λάθος;

15 Οκτωβρίου 2019 14:39
H σωστή

Παιδιά θα ήθελα λίγο την προσοχή σας… Εσείς (κι εμείς) που έχετε πάθει μια εμμονή με τα emojis, έχω δυσάρεστα νέα: Τα χρησιμοποιείτε λάθος! Ποια είναι η πραγματική σημασία των emojis;;;

Δείτε επίσης: Νέο emoji: Κάνουν καμπάνια στη Φινλανδία!

Η σημασία των emojis είναι ολοφάνερη σωστά; Λάθος! Άλλωστε έχουμε δει πολλά emojis που έχουμε… παρεξηγήσει και το μυαλό μας έχει πάει λίγο στο πονηρό.

Υπάρχουν μερικά emojis που ενώ θεωρείς ξεκάθαρα πώς είναι αυτό που φαίνεται… δεν είναι. Πάντως, οι περισσότεροι έχουν βρει τον τρόπο να εκφράζονται μέσω emojis όταν στέλνουν μηνύματα και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσες να κάνεις μια ολόκληρη συνομιλία με κάποιον χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε λέξη… αλλά λέγοντας τα όλα μέσω αυτών των συμβόλων. Αυτών των συμβόλων που κάνουν την digital επικοινωνία μας λιγάκι πιο ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη.

Η πραγματική σημασία των emojis

Πολλοί λανθασμένα θεωρούν πως το συγκεκριμένο emoji συμβολίζει κάποιον που προσεύχεται. No, no, no. Στην πραγματικότητα είναι μια χειρονομία στην Ιαπωνία που συμβολίζει συγχώρεση. Επιπλέον, οι Αμερικάνοι το επεξηγούν ως… «high-five». Καμία επαφή όμως;;;;

metafrasi emoji

Με μια πρώτη ματιά νομίζεις ότι είναι φιλί αλλά δεν είναι! Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα σφύριγμα. Μην το μπερδεύεις με το διπλανό του emoji που έχει και μια καρδούλα στα χείλη!

metafrasi emoji

Αυτό το emoji δεν θέλει απλώς να δώσει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να κατευθύνεις τον άλλον. Πολύ περισσότερο, σημαίνει πως δεν είσαι και στις καλύτερές σου μέρες, πως είσαι λίγο στεναχωρημένος.

metafrasi emoji

Χρησιμοποιούμε αυτό το emoji για να δείξουμε πως κάτι απαγορεύεται. Αλλά το συγκεκριμένο εικονίδιο για τους Άγγλους… συμβολίζει το φιλί! Τώρα τι να πούμε εμείς… Μήπως συμβολίζει το απαγορευμένο φιλί;;;;

metafrasi emoji

Δεν πρόκειται για μια απλή ροζ κορδέλα αλλά το σύμβολο για την καταπολέμηση του καρκίνου ενώ άλλοι δίνουν μια δική τους ερμηνεία σε αυτήν την κορδέλα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο για χαρούμενα events.

metafrasi emoji

Τώρα εμείς… πώς έχουμε διαφορετική αίσθηση για το τι σημαίνει το κάθε σύμβολο και πώς παρ’ όλα αυτά καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… Άγνωστο.

Το νέο emoji είναι για...μικρά πέη! Προσβλητικό ή αστείο;

Εάν σας έλεγαν να απεικονίσετε ένα emoji που να αποτύπωνε κάτι μικρό, μια μικρή ποσότητα, τι θα κάνατε;

Η Unicode Consortium φαντάστηκε και δημιούργησε ένα emoji που κάνει με τον αντίχειρα και τον δείκτη ένα μικρό άνοιγμα. Αυτό...

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για emojis που συμβολίζουν μια μικρή ποσότητα, ωστόσο, οι χρήστες των social media είχαν άλλη γνώμη.

Δείτε επίσης: Το νέο emoji για το Gay Pride στο facebook που βλέπετε να το πατούν φίλοι σας αλλά εσείς δεν μπορείτε! Δείτε τo γιατί

Το emoji του θύμισε στους περισσότερους και κυρίως στις γυναίκες, την κλασσική χειρονομία που κάνουν όταν θέλουν να δείξουν ότι αυτός που βγήκαν δεν είχε μικρό πέος.

«Επιτέλους, ένα emoji που εκφράζει πόσο μικρός ήταν ο πρώην μου εκεί κάτω», «Επιτέλους, ένα emoji για τα μικρά πέη», «Τώρα χρειαζόμαστε ένα emoji για το "σκύλα", έγραψαν και το emoji έγινε viral.


Ενας χρήστης, πάντως, έδειξε να μην του αρέσουν τα σχόλια και σημείωσε: «Το να συσχετίζεις το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα με τον ανδρισμό του είναι σεξιστικό και λάθος», συγκεντρώνοντας likes και κοινοποιήσεις.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share