Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5+1 μυστικά για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό!

Ποια είναι τα κόλπα που πρέπει να ξέρετε;

14 Οκτωβρίου 2019 14:42
5+1 μυστικά για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό!

Θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην αγωνιάτε κάθε φορά αν έχετε μπαταρία στο κινητό σας; Σας βρήκαμε την καλύτερη λύση για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία! Λύσεις για να εξοικονομήσουμε μπαταρία όταν δεν έχουμε μαζί μας φορτιστή ή ρεύμα, υπάρχουν αρκετές.

Προσοχή: Αν φορτίζετε το κινητό σας όλο το βράδυ τότε θα πρέπει να το σταματήσετε!

Διαβάστε μερικά tips για να εξοικονομείστε μπαταρία όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού:

Χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης: Όσο πιο φωτεινή η οθόνη σου, τόσο πιο γρήγορα η μπαταρία τελειώνει.

Κλείσε σωστά τα apps: Κάθε φορά που χρησιμοποιείς κάποιες εφαρμογές όπως facebook, viber, whatsapp κτλ, σιγουρέψου ότι δεν έχουν μείνει σε αναμονή.

Μείωσε τα notifications: Για παράδειγμα στο Facebook κλείσε τα ασήμαντα notifications, ώστε για παράδειγμα να μη χτυπάει το κινητό ακόμα και στις προσκλήσεις ενός παιχνιδιού.

Κράτα κλειστό το Wifi: Αν το κινητό σου έχει εντολή να ψάχνει για ασύρματο δίκτυο, τότε θα ψάχνει επί 24ώρου βάσεως. Όπου, λοιπόν, γνωρίζεις ότι δε θα χρειαστείς ίντερνετ, κλείσε το wifi.

Απενεργοποίησε τη δόνηση: Κι όμως, η δόνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη «ζωή» της μπαταρίας του κινητού σου. Αν, λοιπόν, δεν το έχεις αθόρυβο, τότε δεν τη χρειάζεσαι.

Προσοχή στα αυτόματα updates: Δεν χρειάζεται να γίνονται ενημερώσεις χωρίς την έγκρισή σου σε εφαρμογές. Κάποια στιγμή που θα είσαι σπίτι και θα έχεις ασύρματο δίκτυο, πάτα update.

Εσείς το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που ο φορτιστής του κινητού έχει κοντό καλώδιο!

Εσείς το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που ο φορτιστής του κινητού έχει κοντό καλώδιο! Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα. Δεν φτάνει που η μπαταρία τους δεν κρατά πάνω από 4 ώρες, πρέπει να δυσκολευόμαστε και να τα φορτίσουμε.

Ο λόγος είναι τα κοντά καλώδια των φορτιστών τους. Και ιδού το μεγάλο ερώτημα. Ποιος είναι ο λόγος που οι εταιρίες δεν βάζουν λίγο μακρύτερο καλώδιο στις τηλεφωνικές συσκευές;

Μάλιστα πολλοί κατηγορούν τις εταιρείες για… τσιγκουνιά. Ωστόσο δεν είναι οικονομικό το ζήτημα.

Ο βασικός λόγος που οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, είναι για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα.

Γιατί ποτέ, μα ποτέ, δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο μαξιλάρι ή στο κρεβάτι σου;

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου υπενθύμισε στους ανθρώπους τους κινδύνους που κρύβει το να φορτίζεις το κινητό πάνω στο μαξιλάρι σου.

Μάλιστα τη συζήτηση για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η φόρτιση μαξιλάρι πυροδότησε μία φωτογραφία με ένα καμένο σημείο σε μαξιλάρι σε σχήμα κινητού.

Στέλεχος της Βρετανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας προειδοποίησε χαρακτηριστικά: «Ακόμα κι αν πάρετε ένα καινούριο τηλέφωνο τα Χριστούγεννα, δεν έχει σημασία πόσο το αγαπάτε, για κανένα λόγω μην κοιμηθείτε έχοντάς το στο μαξιλάρι ή στο κρεβάτι σας.

Τα τηλέφωνα και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να υπερθερμανθούν τόσο που να προκαλέσουν φωτιά στο κρεβάτι σας.

Το ίδιο ισχύει και για τα λάπτοπ, που το χειμώνα συνηθίζουμε να τα έχουμε στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε βλέποντας ταινία ή χαζεύοντας στο ίντερνετ καθώς τα λάπτοπ μπορούν να υπερθερμανθούν όταν βρίσκονται πάνω σε παπλώματα ή κουβέρτες.

Δύο χρόνια πριν ένα λάπτοπ που έμεινε πάνω στο κρεβάτι προκάλεσε πυρκαγιά σε σπίτι στο Κρόιντον!

Τρομερό κόλπο: Έτσι θα φορτίζετε το κινητό σας σε λιγότερο χρόνο

Σου έχει τύχει να ξυπνάς το πρωί και τελικά, να συνειδητοποιείς πως δεν έχεις φορτίσει το κινητό σου ενώ πίστευες πως το έχεις κάνει; Σίγουρα. Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Αν βρεθείς πάλι σε αυτή τη θέση, σου έχουμε μια απλή λύση.

Το πρώτο που πρέπει να ξέρεις, είναι πως κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Συνεχίζουμε…

Σημαντικό ρόλο στη φόρτιση του κινητού, παίζει αν είναι ενεργό ή κάπου στη μέση. Τι εννοούμε με αυτό…

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να το βάλεις σε flight mode.

Έτσι, εξοικονομείς ενέργεια αλλά και φορτίζει το κινητό σου πιο γρήγορα.

Επίσης, μπορείς να κλείσεις τελείως το κινητό σου. Εκεί πρέπει να προσέξεις μια σημαντική λεπτομέρεια. Να το ενεργοποιήσεις ξανά όσο βρίσκεται στην πρίζα.

Σας αφορά όλους: Γιατί ζεσταίνεται το κινητό μου;

Η υπερθέρμανση ενός κινητού smartphone είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε αρκετούς χρήστες και μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι χρήστες είναι ότι το κινητό όταν ζεσταίνεται, δεν ζεσταίνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αλλά μπορεί το ζέσταμα να προκαλείται σε διαφορετικά σημεία οπότε κι από κει θα καταλάβουμε που οφείλεται η αύξηση της θερμοκρασίας.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά πως καταλαβαίνουμε που οφείλεται η υπερθέρμανση ένος smartphone (iphone, samsung κτλ) και τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε για να μην ζεσταίνεται το τηλέφωνο χωρίς λόγο. Επίσης θα εξηγήσουμε πως θα καταλάβουμε ότι ένα τηλέφωνο έχει τεχνικό πρόβλημα και ζεσταίνεται ή οφείλεται καθαρά σε λάθος λειτουργικότητα από εμάς ή από την συσκευή.

Ποιά σημεία του smartphone ζεσταίνονται

Συνήθως τα smartphone ζεσταίνονται στο πίσω τους μέρος. Εκεί βρίσκονται και τα κύρια σημεία της πλακέτας που κάνουν την σημαντικότερη δουλειά.

Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι η μπαταρία.
Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι ο επεξεργαστής (cpu).Συνήθως βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλακέτας περίπου στην μέση από την πίσω μεριά του smartphone
Το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι η gpu. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας χωρίς κάποιον επιπλέον προσδιορισμό.
Το τηλέφωνο ενδέχεται να ζεσταίνεται στον πομποδέκτη. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας κοντά στο περίβλυμα του smartphone.
Το τηλέφωνο ενδέχεται να ζεσταίνεται στο σύστημα φόρτισης. Το σημείο βρίσκεται συνήθως στο κάτω μέρος του τηλεφώνου.
Το τηλεφώνο μπορεί να ζεσταίνεται λόγο από το GPS. Το σημείο αυτό βρίσκεται συνήθως στο πίσω και πάνω μέρος της πλακέτας κοντά στο περίβλυμα του smartphone.

Γιατί ζεσταίνεται το κινητό

Οι κυριότεροι λόγοι που μπορούν να κάνουν ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιαίτερα ένα smartphone να ζεσταθεί χωρίς να έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα είναι οι παρακάτω:

Ανοιχτά δεδομένα. Όταν έχουμε ανοιχτές εφαρμογές που συνδεόνται στον internet και χρησιμοποιούν δεδομένα κάνουν το τηλέφωνο να ζεσταίνεται στο σημείο που είναι ο πομποδέκτης. Όταν το σήμα δεν είναι καλό και το τηλέφωνο πρέπει να συνδεθεί με 3g ή 4g για να τραβήξει δεδομένα τότε ο πομποδέκτης του τηλεφώνου εκπέμπει με την μέγιστη ισχύ του για να ανταποκριθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζεσταθεί το τηλέφωνο στον πομποδέκτη περισσότερο από το φυσιολογικό.

Κλήση με ασθενές σήμα. Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο και το σήμα δεν είναι καλό τότε το τηλέφωνο στο σημείο του πομποδέκτη θα ζεσταθεί για το ίδιο λόγο που αναφέραμε και παραπάνω.

Πολλές εφαρμογές σε λειτουργία ή στο παρασκήνιο. Φανταστείτε τι γίνεται σε ένα smartphone όταν στο παρασκήνιο είναι ενεργά και σε κατάσταση standby εφαρμογές όπως το facebook, το messenger, το viber, το whatsapp, το instagram κτλ. Οι εφαρμογές αυτές καταναλώνουν πόρους από την κεντρική cpu (επεξεργαστή) του τηλεφώνου για να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα σε ένα notification ή στο δικό σας κάλεσμα. Αυτό σε συνδυασμό με τις τρέχουσες λειτουργίες που κάνετε εκείνη την στιγμή κάνουν τον επεξεργαστή να δουλευεί περισσότερο και σαν αποτέλεσμα να ζεσταίνεται.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share