Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Εξαντλήθηκε το νέο iPhone των 1200 ευρώ!

Απίστευτο!

28 Σεπτεμβρίου 2019 19:37
Εξαντλήθηκε το νέο iPhone των 1200 ευρώ!

Το νέο κινητό τηλέφωνο της αμερικάνικης Apple έκανε…φτερά από τα καταστήματα της Ελλάδας, καθώς εξαντλήθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσής του.

Δείτε επίσης: Μάθαμε τι θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας ενώ πετάμε με αεροπλάνο και μείναμε άφωνοι! Δεν πάει το μυαλό σας!

Παγκόσμια φρενίτιδα για το iPhone 11. Ο «ιός» χτύπησε και τη χώρα μας και έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πρώτες παρτίδες εξαφανίστηκαν από τις βιτρίνες των καταστημάτων την πρώτη μέρα λανσαρίσματος του μοντέλου.

Ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν πως οι Έλληνες «κατέθεσαν» στην Apple πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ σε μια μόλις ημέρα, ενώ οι παραγγελίες έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Σημειώστε, πως οι πρώτοι αγοραστές εστίασαν στις ακριβότερες εκδόσεις του κινητού, iPhone 11 Pro & iPhone 11 Pro Max, των οποίων οι τιμές ξεκινούν από τα 1.229 και 1.700 ευρώ αντίστοιχα. Σαφώς μικρότερο μερίδιο αγοράς κατέχει-μέχρι στιγμής- η βασική έκδοση των 870 ευρώ. Η εξάντληση των αποθεμάτων αφορά τα δίκτυα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και τα σημεία πώλησης της Apple, με τα νέα κομμάτια να αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Παρόλο που το νέο μοντέλο της Apple δεν διαθέτει κάτι επαναστατικό, συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, αλλά επιμέρους βελτιώσεις, η παγκόσμια ζήτηση για αυτό δικαιώνει την επιλογή των Αμερικανών.

Αυτό είναι το νέο iPhone 11!

Ο Τιμ Κουκ παρουσίασε στο κοινό της Apple, τα νέα iPhone 11, iPhone 11 Pro και 11 Pro Max.

Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 11 έχει τις καλύτερες κάμερες που ενσωματώθηκαν ποτέ σε smartphone, με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας βίντεο. Στην παρουσίαση των νέων Iphone επιδείχθηκε η δυνατότητα των «slofies», δηλαδή τον σέλφι φωτογραφιών και βίντεο σε αργή κίνηση. Ποια είναι η μεγάλη αλλαγή που ήρθε στην iPhone;

Το νέο iPhone θα εξοπλιστεί με οθόνη 6.1 ιντσών LCD με ανάλυση 828 x 1792 και στο εσωτερικό του θα τοποθετηθεί το Apple A13 Bionic chipset σχεδιασμένο από την Apple και έχοντας κατασκευαστεί από την TSMC στα 7nm.

Το Night Mode θα ενεργοποιείται αυτόματα ώστε το τηλέφωνο να τραβάει εξαιρετικές φωτογραφίες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όσον αφορά τη μπαταρία του, αυτή αναμένεται να διαρκεί μια ώρα παραπάνω από το iPhone XR. H τιμή του θα ξεκινάει από τα 699 δολάρια.

iPhone 11 Pro
Στη συνέχεια ο Τιμ Κουκ, παρουσίασε το iPhone Pro, το πρώτο μοντέλο με την σήμανση «Pro», δανεισμένη από τα ισχυρότερα μοντέλα υπολογιστών της Apple.

Tο iPhone 11 Pro θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις στις 5.8 και 6.5 ίντσες με οθόνη Super Retina HDR τύπου OLED. Το display θα έχει 1200 nits φωτεινότητα και 2.000.000 : 1 contrast ratio.

Η μπαταρία θα έχει διάρκεια 4 ώρες περισσότερες σε σχέση με το iPhone XS. Θα κυκλοφορήσει στα χρώματα Midnight Green, Space Grey, Silver και Gold.

Τι σημαίνει το Error 404 που βλέπουμε σε σελίδες στο ίντερνετ; Πώς πήρε το χαρακτηριστικό του νούμερο;

Είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα στη διαδικτυακή μας ζωή, αυτό που χαλάει τη ζαχαρένια του σερφαρίσματος στο ίντερνετ. Ο ήχος της πληκτρολόγησης αποκαλύπτει τους κωδικούς σας!

Πας να μπεις σε μια ιστοσελίδα, αυτή δεν φορτώνει και εμφανίζεται ξαφνικά η ειδοποίηση ότι η σελίδα δεν βρέθηκε. «Εrror 404» γράφει (Λάθος 404) ή «404 Not Found» (404 Δεν Βρέθηκε) και ξέρεις καλά τι σημαίνει αυτό για την περιήγησή σου. Τι σημαίνει όμως γενικότερα;

Το 404 είναι ένα τυποποιημένο πρότυπο του κώδικα HTTP που στέλνεται από έναν σέρβερ στο πρόγραμμα περιήγησης απ’ όπου έφυγε το αίτημα HTTP. Ο browser εμφανίζει το μήνυμα για να δείξει ότι η επικοινωνία με τον σέρβερ έγινε μεν κανονικά, αλλά το αίτημα δεν διεκπεραιώθηκε. Αφορά σε σελίδες, sites και link που δεν οδηγούν πουθενά (γνωστά ως «dead links» ή «broken links») δηλαδή.

Πώς αναλύεται όμως το 404; Το πρώτο «4» μας ενημερώνει ότι το λάθος είναι του πελάτη, της ιστοσελίδας δηλαδή (όχι του σέρβερ). Ο σέρβερ μας λέει ότι κάναμε κάτι λάθος, πληκτρολογήσαμε λάθος τη διεύθυνση ή ζητήσαμε μια σελίδα που δεν είναι διαθέσιμη ή μια ιστοσελίδα που δεν δουλεύει. Τα Error της σειράς 500 υποδεικνύουν αντιθέτως ότι το σφάλμα είναι του σέρβερ.

Το μεσαίο «0» αναφέρεται σε γενικά συντακτικά λάθη. Μπορεί να σηματοδοτεί δηλαδή λάθος πληκτρολόγηση της διεύθυνσης. Όσο για το τελευταίο «4», μας πληροφορεί για το είδος του προβλήματος (Bad Request, Unauthorized).

Όσο για το πώς καθιερώθηκε το 404, ο δημοφιλής αστικός μύθος θέλει να ήταν αυτός ο αριθμός της αίθουσας στο CERN της Ελβετίας, εκεί που γεννήθηκε ο Παγκόσμιος Ιστός δηλαδή. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επαληθευτεί ποτέ…

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η μεγάλη αλλαγή που έρχεται στα Iphones από Σεπτέμβρη!

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share