Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή για τα ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα! (Video)

Θα απολαύσετε το βίντεο από το Παρίσι!

20 Σεπτεμβρίου 2019 11:35
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή για τα ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα! (Video)

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή για τα ιπτάμενα ταξί στον Σηκουάνα! Οι κάτοικοι του Παρισιού παρακολουθούσαν το θέαμα αποσβολωμένοι το όχημα να σχίζει τα νερά του Σηκουάνα. Στην πραγματικότητα το ιπτάμενο ταξί δεν επιπλέει, αλλά πετά πάνω από τα νερά του ποταμού της πόλης του Παρισιού.

Πρόκειται για το νέο μέσο μεταφοράς της γαλλικής πρωτεύουσας που είναι πολύ πιθανό να δούμε να κυκλοφορεί (ή μάλλον να πετά) στον Σηκουάνα από την άνοιξη του 2020.

Η πρώτη επίσημη δοκιμή του ιπτάμενου ταξί στον Σηκουάνα

Η εταιρία SeaBubbles είναι εκείνη που πραγματοποιεί το μεγαλόπνοο σχέδιο, ερευνώντας κάθε λεπτομέρεια εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, τη Δευτέρα που μας πέρασε οι υπεύθυνοι των ιπτάμενων ταξί πήραν το πράσινο φως από τις αρχές του Παρισιού προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια πρώτη δοκιμή.

«Παραβήκαμε τους ισχύοντες κανονισμούς, επιτρέποντας στα ιπτάμενα ταξί να κινηθούν με ταχύτητα ως 30χλμ/ω, προσπερνώντας πλοία και κάνοντας αναστροφές» εντός του Σηκουάνα εξήγησε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιλ-ντε-Φρανς που χορήγησε την άδεια για την πρώτη αυτή δοκιμή.

Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν πως οι πρώτες αυτές δοκιμές θα δώσουν στοιχεία σε έρευνα της αστυνομίας και της περιφέρειας προκειμένου να τροποποιηθούν οι κανονισμοί κίνησης στον Σηκουάνα. «Αν η έρευνα καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα, μια εμπορική εκμετάλλευση των ιπτάμενων ταξί θα μπορούσε να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2020» σημείωσαν οι γαλλικές αρχές.

Τα φουτουριστικά ταξί θα πρέπει να βρουν τρόπους να συνυπάρξουν με την αυξημένη κίνηση στον Σηκουάνα, η οποία υπολογίζεται στα 100 πλοία την ώρα. Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια γραμμή ταξί, στην καρδιά του Παρισιού. «Υπάρχει ένα αυτοκινητόδρομος στην πόλη που κανείς δεν χρησιμοποιεί» δηλώνει ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SeaBubble, Άντρερς Μπριγκντάλ, μια εταιρεία γαλλικών και σουηδικών συμφερόντων.

Πώς λειτουργεί το ιπτάμενο ταξί
Το ιπτάμενο ταξί έχει μήκος 4 μέτρα και πλάτος 2μ. Σε αυτό μπορούν να επιβιβαστούν πέντε άτομα, τέσσερις επιβάτες και ο οδηγός. Κινείται με τη χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ που βρίσκονται στα πτερύγια και τα οποία εκμεταλλεύονται την υδροδυναμική ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στο ταξί να πετά πάνω στο νερό.

Το ιπτάμενο ταξί μπορεί να κινηθεί με 30χλμ/ω ενώ έχει αυτονομία 2 ωρών και οι μπαταρίες του επαναφορτίζονται σε 40’ λεπτά. Η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις για εκμετάλλευση του ταξί και σε άλλες πόλης της Γαλλίας, όπως η Λιόν. Επιπλέον, η SeaBubble βρίσκεται σε συζητήσεις με τους νέους ιδιοκτήτες ξενοδοχείου στις όχθες του Σηκουάνα, του ομίλου LVMH, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του την άνοιξη του 2020.

Aπλοί τρόποι για να μην «κολλάει» ο υπολογιστής σας!

Εάν κάθε τρεις και λίγο βλέπετε τον υπολογιστή σας να «κολλάει» και να χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά για να ανοίξει ακόμα και την πιο απλή σελίδα, τότε ο υπολογιστής σας χρειάζεται λίγη αποθεραπεία και περιποίηση. Έστειλες το λάθος email στο πιο λάθος άτομο - Δες πώς θα το πάρεις πίσω χωρίς να σε ανακαλύψει (Video)

Πριν κάνετε ένα ακόμα format στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές!

1. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή
Εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για να ανοίγει κατευθείαν το Skype ή οι φωτογραφίες σας, δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματισμένα προγράμματα τα οποία θα ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή σας.

2. Καθαρίστε τον δίσκο σας
Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες μπορείτε να σβήσετε μερικά από τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε, που καθυστερούν τον υπολογιστή σας. Ο «κρυφός» σκοπός που η Πασιέντζα και ο Ναρκαλιευτής μπήκαν στα Windows!

3. Αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας όλες τις ταινίες και σειρές που έχετε «κατεβάσει» ή όλες τις φωτογραφίες από την εφηβεία σας μέχρι σήμερα. Αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και θα είναι πιο ασφαλή και δεν θα γεμίζουν τον υπολογιστή σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογισμικό του υπολογιστή σας
Εκτός από το γεγονός ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που σας υπενθυμίζουν να το αναβαθμίσετε, θα βοηθήσετε και τον υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορος.

5. Κλείστε τα παράθυρα που δεν χρειάζεστε
Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν διάφορα «παράθυρα» γιατί θέλουν να διαβάσουν κάτι και το κρατούν για αργότερα, να ξέρετε ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στον υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 3 παράθυρα ανοιχτά. Εσύ γνώριζες για το F και το J στο πληκτρολόγιο έχουν παύλα;

6. Κλείνετε τον υπολογιστή σας
Το να κλείνετε τον υπολογιστή σας δεν είναι το ίδιο με το να τον βάζετε σε κατάσταση αναμονής (sleep). Όταν κλείνει ο υπολογιστής και ανοίγει ξανά επιτρέπει σε πολλά προγράμματα και εργαλεία να κάνουν συντήρηση.

7. Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό
Εάν το laptop σας καίει, σημαίνει ότι δουλεύει τόσο ώστε έχει υπερθερμανθεί. Υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπορείτε να αγοράσετε και έχουν ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι ή να βάλετε μία επιφάνεια ανάμεσα στο laptop και την επιφάνεια στην οποία το ακουμπάτε.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share