Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Aπλοί τρόποι για να μην «κολλάει» ο υπολογιστής σας!

7 βήματα!

17 Σεπτεμβρίου 2019 18:54
Aπλοί τρόποι για να μην «κολλάει» ο υπολογιστής σας!

Εάν κάθε τρεις και λίγο βλέπετε τον υπολογιστή σας να «κολλάει» και να χρειάζεται τουλάχιστον 5 λεπτά για να ανοίξει ακόμα και την πιο απλή σελίδα, τότε ο υπολογιστής σας χρειάζεται λίγη αποθεραπεία και περιποίηση. Έστειλες το λάθος email στο πιο λάθος άτομο - Δες πώς θα το πάρεις πίσω χωρίς να σε ανακαλύψει (Video)

Πριν κάνετε ένα ακόμα format στον υπολογιστή σας, δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές!

1. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα που ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή
Εκτός αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος για να ανοίγει κατευθείαν το Skype ή οι φωτογραφίες σας, δεν χρειάζεται να έχετε προγραμματισμένα προγράμματα τα οποία θα ανοίγουν με το άνοιγμα του υπολογιστή σας.

2. Καθαρίστε τον δίσκο σας
Αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες μπορείτε να σβήσετε μερικά από τα αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε, που καθυστερούν τον υπολογιστή σας. Ο «κρυφός» σκοπός που η Πασιέντζα και ο Ναρκαλιευτής μπήκαν στα Windows!

3. Αγοράστε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχετε αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας όλες τις ταινίες και σειρές που έχετε «κατεβάσει» ή όλες τις φωτογραφίες από την εφηβεία σας μέχρι σήμερα. Αποθηκεύοντας αυτά τα αρχεία σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και θα είναι πιο ασφαλή και δεν θα γεμίζουν τον υπολογιστή σας.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογισμικό του υπολογιστή σας
Εκτός από το γεγονός ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν αυτά τα ενοχλητικά μηνύματα που σας υπενθυμίζουν να το αναβαθμίσετε, θα βοηθήσετε και τον υπολογιστή σας να είναι πιο γρήγορος.

5. Κλείστε τα παράθυρα που δεν χρειάζεστε
Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν διάφορα «παράθυρα» γιατί θέλουν να διαβάσουν κάτι και το κρατούν για αργότερα, να ξέρετε ότι αυτή σας η συνήθεια μπορεί να έχει επιπτώσεις στον υπολογιστή σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πάνω από 3 παράθυρα ανοιχτά. Εσύ γνώριζες για το F και το J στο πληκτρολόγιο έχουν παύλα;

6. Κλείνετε τον υπολογιστή σας
Το να κλείνετε τον υπολογιστή σας δεν είναι το ίδιο με το να τον βάζετε σε κατάσταση αναμονής (sleep). Όταν κλείνει ο υπολογιστής και ανοίγει ξανά επιτρέπει σε πολλά προγράμματα και εργαλεία να κάνουν συντήρηση.

7. Κρατήστε τον υπολογιστή σας δροσερό
Εάν το laptop σας καίει, σημαίνει ότι δουλεύει τόσο ώστε έχει υπερθερμανθεί. Υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπορείτε να αγοράσετε και έχουν ένα ενσωματωμένο ανεμιστηράκι ή να βάλετε μία επιφάνεια ανάμεσα στο laptop και την επιφάνεια στην οποία το ακουμπάτε.

Ο υπολογιστής αυτός πουλήθηκε 1,3εκατ, δολάρια! Ποιος είναι ο λόγος;

Ένας παλιός, φορητός υπολογιστής που περιέχει έξι από τους πιο επικίνδυνους ιούς πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη έναντι του ποσού του 1,345 εκατομμυρίου δολαρίων, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο του δημιουργού του, του Κινέζου καλλιτέχνη Γκούο Ο Ντονγκ.

Ο υπολογιστής, ένα Netbook Samsung NC10 του 2008, με λογισμικό Windows XP SP3, δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο πέραν από το γεγονός ότι περιέχει τους ιούς «ILOVEYOU» (2000), «MyDoom» (2004), «SoBig» (2003), «DarkTequila» (2013), «BlackEnergy» (2015) και «Wannacry» (2017). Τις δύο τελευταίες δεκαετίες οι ιοί αυτοί προκάλεσαν ζημιές ύψους τουλάχιστον 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Γκούο, τον δημιουργό του «έργου τέχνης» που τιτλοφορείται «Η επιμονή του Χάους».

Ο Γκούο αυτοχαρακτηρίζεται «σύγχρονος ψηφιακός καλλιτέχνης», τα έργα του οποίου ασκούν κριτική στην «ακραία, σύγχρονη διαδικτυακή κουλτούρα».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, ο υπολογιστής λειτουργούσε, όμως δεν ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Ο αγοραστής δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να τον συνδέσει, για να μην διαδοθούν αυτοί οι ιοί.

Το έργο τέχνης «επιτρέπει τη μελέτη των κακόβουλων λογισμικών και την ανάλυσή τους, από όσους ενδιαφέρονται (ίσως σε επαγγελματικό επίπεδο) να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τέτοιο λογισμικό, να εξετάσουν πώς λειτουργεί και να το μπλοκάρουν», εξήγησαν οι οργανωτές της δημοπρασίας.

Να σημειωθεί ότι η πώληση οργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ασφαλείας λογισμικού DeepInstinct.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share