Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube!

Πριν από 14 χρόνια!

30 Αυγούστου 2019 17:05
Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube!

Ήταν 2005 όταν το πρώτο βίντεο ανέβηκε στο YouΤube. Αυτό είναι το χειρότερο βίντεο στην ιστορία του Youtube! (video)

Ένα video 19 δευτερολέπτων από το χρήστη ονόματι Jawed Karim, ενός από τους συνιδρυτές του YouTube, στο ζωολογικό κήπο του San Diego, το οποίο γυρίστηκε από τον Yakov Lapitsky.

Το video έχει περισσότερα από 75 εκατομμύρια views!

Youtube: Αυστηρότερες είναι οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά!

Αυστηρότερες είναι οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά ανακοίνωσε το Youtube! Η συγκεκριμένη κίνηση του δημοφιλούς ιστότοπου, ακολουθεί τη μακρόχρονη κριτική που έχει δεχτεί το YpuTube, για την ανοχή που έδειχνε απέναντι σε χρήστες, οι οποίοι «ανέβαζαν» βίαιο και άλλου τύπου ενοχλητικό περιεχόμενο, σε βίντεο που απευθύνονταν σε παιδιά.

"[Το περιεχόμενο] που περιέχει ώριμα ή βίαια θέματα, τα οποία στοχεύουν σε ανηλίκους και σε οικογένειες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον τίτλο, την περιγραφή ή / και τις ετικέτες, δεν θα βρίσκουν, πλέον, χώρο στην πλατφόρμα", ανέφερε το YouTube, στην ενημερωμένη έκδοση των πολιτικών του, που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Να σας θυμίσουμε: Σάλος στο YouTube Kids: Βίντεο δίνουν οδηγίες στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν!

Μάλιστα, το YouTube φρόντισε να γίνει περισσότερο σαφές, προσφέροντας ένα παράδειγμα περιεχομένου που προηγουμένως επιτρεπόταν, ωστόσο σήμερα δεν θα μπορούσε να προβληθεί μέσα από την πλατφόρμα του.

«Ένα βίντεο με ετικέτες όπως "για παιδιά "που παρουσιάζει φιλικά προς την οικογένεια κινούμενα σχέδια, τα οποία όμως προχωρούν σε ακατάλληλες πράξεις, όπως η χρησιμοποίηση βελονών, δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής» ανέφερε το παράδειγμα.

Ο ιστότοπος δημιούργησε, επίσης, μια νέα κατηγορία περιεχομένου, στην οποιά οι χρήστες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι είναι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία για να το παρακολουθήσουν.

YouTube: Μπλοκάρει σχόλια σχεδόν σε όλα τα παιδικά βίντεο υπό τον φόβο παιδόφιλων!

Το YouTube θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα αναρτημένα βίντεο που δείχνουν παιδιά έως 18 ετών, σε μια προσπάθεια «να προστατεύσει καλύτερα τα παιδιά και τις οικογένειες».

Αρκετές εταιρείες (Nestle, At&T, Hasbro κ.α.) είχαν ενοχληθεί και είχαν την προηγούμενη εβδομάδα σταματήσει να διαφημίζονται στο YouTube, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν δίπλα σε επιθετικά ή σεξουαλικά σχόλια που έκαναν παιδόφιλοι, κάτω από βίντεο με παιδιά. Το θέμα είχε για πρώτη φορά «σκάσει» το 2017 και τότε το YouTube είχε δηλώσει ότι θα πάρει μέτρα.

Όμως, ένα πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Wired αποκάλυψε ότι η κατάσταση στο μεταξύ επιδεινώθηκε μάλλον, παρά βελτιώθηκε.

Έτσι, μετά τον νέο «θόρυβο» που ξεσηκώθηκε και αφού ήδη την προηγούμενη εβδομάδα αφαίρεσε δεκάδες εκατομμύρια σχόλια, το YouTube αποφάσισε πλέον να μπλοκάρει εξ ορισμού τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν όλων των βίντεο με μικρά παιδιά, κάτι που θα γίνει σταδιακά σε διάστημα μερικών μηνών, σύμφωνα με το BCC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, στα βίντεο με πολύ μικρά παιδιά αυτόματα θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα σχολιασμού από τρίτους. Αυτό πιθανότατα θα αφορά ακόμη και τα βίντεο με τα παιδιά τους, που αναρτούν οι γονείς. Σε βίντεο με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και με εφήβους το μπλοκάρισμα των σχολίων δεν θα είναι αυτόματο, αλλά θα γίνεται, όταν το βίντεο προσελκύσει παιδοφιλικά σχόλια, κάτι το οποίο θα εντοπίζεται από «έξυπνο» λογισμικό με τον κατάλληλο αλγόριθμο.

Το YouTube ανέφερε ότι έχει αναπτύξει πλέον ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τα απαράδεκτα σχόλια σε βίντεο με παιδιά και να τα αφαιρέσει αμέσως μόνο του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι απαγόρευσε τελείως ορισμένα κανάλια (π.χ. FilthyFrankCilps) που κρίθηκαν ότι έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά, όπως κάποια στα οποία σοκαριστικό περιεχόμενο παρεμβαλλόταν ανάμεσα σε καρτούν.

Υπάρχει και ο αντίλογος στο μπλοκάρισμα του σχολιασμού, καθώς τα σχόλια που αφήνουν οι «φαν» στα βίντεο, βοηθούν τους αλγόριθμους του YouTube, ώστε στη συνέχεια να «σερβίρουν» στους χρήστες περιεχόμενο πιο κοντά στις προτιμήσεις τους. Επίσης ορισμένοι δημιουργοί βίντεο εξέφρασαν ανησυχία ότι η απενεργοποίηση των σχολίων στα βίντεο τους θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των καναλιών που έχουν στο YouTube.

«Κατανοούμε ότι τα σχόλια αποτελούν ένα σημαντικό μέσο ώστε οι δημιουργοί να δημιουργήσουν ένα ακροατήριο και να συνδεθούν μαζί του. Από την άλλη όμως, ξέρουμε ότι αυτό (σ.σ. η απενεργοποίηση πολλών σχολίων) είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την κοινότητα του YouTube», αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωση του.

Πάντως, παρά τη νέα πολιτική για τα βίντεο με παιδιά, τα σχόλια θα παραμείνουν μέρος του αλγορίθμου που κάνει συστάσεις στους χρήστες τι να παρακολουθήσουν. Επίσης, ορισμένοι δημιουργοί βίντεο με παιδιά, που έχουν κανάλι στο YouTube, θα διατηρήσουν το δικαίωμα σχολιασμού, εφόσον δεσμευθούν ότι θα παρακολουθούν προσεκτικά και θα περιορίζουν όταν πρέπει, τα σχόλια που θα αναρτώνται.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Επιτέλους το YouTube έκανε αυτό που περιμέναμε καιρό!

Η Αίγυπτος «μπλοκάρει» το Youtube!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την τεχνολογία στο  Athensmagzine.gr!

 
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share