Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέο σκάνδαλο για το Facebook! Απομαγνητοποιούνται τα ηχητικά μας μηνύματα!

Ποια είναι η απάντηση της εταιρείας;

14 Αυγούστου 2019 15:16
Νέο σκάνδαλο για το Facebook! Απομαγνητοποιούνται τα ηχητικά μας μηνύματα!

Νέο σκάνδαλο ταλανίζει την εταιρεία Facebook Inc. μετά την αποκάλυψη ότι απομαγνητοφωνούσε ηχητικά κλιπ που έστελναν χρήστες μέσω των υπηρεσιών του κολοσσού.

Δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία πληρώνει χιλιάδες εξωτερικούς συνεργάτες για να απομαγνητοφωνούν τα ηχητικά μηνύματα των χρηστών.

Ορισμένοι εκ των εργαζομένων αυτών, που μίλησαν στην εφημερίδα ανώνυμα για να μην χάσουν τη δουλειά τους, είπαν πως δεν γνωρίζουν πώς ηχογραφήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν τα ηχητικά αυτά μηνύματα αλλά τούς ζητήθηκε να τα απομαγνητοφωνήσουν.

Στα ηχητικά αυτά αρχεία ακούν τις συνομιλίες των χρηστών του Facebook, που ορισμένες φορές έχουν χυδαίο περιεχόμενο.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί το Facebook θέλει να απομαγνητοφωνηθούν (σ.σ. οι συνομιλίες αυτές)» είπαν οι εν λόγω εργαζόμενοι.

To Facebook παραδέχτηκε ότι απομαγνητοφωνούσε ηχητικά αρχεία των χρηστών.

Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική.

Οι χρήστες που επηρεάστηκαν είχαν ενεργοποιήσει ρύθμιση στις επιλογές επιτρέποντας την καταγραφή των ηχητικών συζητήσεών τους.

Η απομαγνητοφώνηση από ανθρώπους γινόταν επειδή το Facebook ήθελε να ελέγξει εάν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει «καταλαβαίνει» τα λεγόμενα των χρηστών.

Ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η μοναδική εταιρεία που έχει δεχτεί «πυρά» για την πρακτική αυτή.

Το ίδιο ισχύει για την Amazon αλλά και την Apple.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε αρνηθεί κατά την κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι η εταιρεία ηχογραφεί και αποθηκεύει τις συνομιλίες των χρηστών του.

«Μιλάτε για μια θεωρία συνωμοσίας που διακινείται, ότι εμείς δήθεν ακούμε τι κάνει ο κόσμος μέσω του μικροφώνου των κινητών τους για να το χρησιμοποιήσουμε για διαφημίσεις» είπε ο Ζάκερμπεργκ τον Απρίλιο του 2018, και συνέχισε:

Λίγο καιρό αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει πρόσβαση σε μικρόφωνα κινητών μόνο εάν οι ίδιοι οι χρήστες δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Το Facebook ετοιμάζει ένα νέο ειδησεογραφικό tab!

Το Facebook επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα tab ειδήσεων για να προσφέρει «αξιόπιστες ειδήσεις» στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου από αυτό το φθινόπωρο. Nα σας θυμίσουμε ότι Αλλάζουν όνομα το Instagram και WhatsApp!

Όπως αναφέρει το cnbc.com, η καρτέλα θα προσφέρει στην ειδησεογραφία μεγάλη προβολή στο Facebook, δίπλα σε βασικά χαρακτηριστικά όπως το News Feed (το οποίο περιλαμβάνει ενημερώσεις από φίλους), το Messenger και το Watch (για βίντεο).

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δουλεύει για αυτό το χαρακτηριστικό μετά από άρθρο της Wall Street Journal στο οποίο γινόταν αναφορά ότι το Facebook έχει προσεγγίσει πολλά Μέσα Ενημέρωσης όπως η Washington Post και το Bloomberg για να τους δώσει έως και 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως προκειμένου να του παραχωρήσουν άδεια για τις ειδήσεις τους.
«Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για να μοιραστούμε σχετικά με το άρθρο της WSJ, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε σε μια καρτέλα ειδήσεων για να ξεκινήσουμε αυτό το φθινόπωρο», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο CNBC.

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;

Το συνέδριο της Apple λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή και ενημερώνει για τις αναβαθμίσεις και τις αλλαγές στα προγράμματα των iPhone και των υπόλοιπων συσκευών της εταιρίας.

Την παρουσίαση άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος και αναφέρθηκε σε μια σειρά από αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα που ο αμερικανικός κολοσσός θα ρίξει στην αγορά απέναντι στην Google, αλλά και την Facebook.

Εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την πληροφορική ήταν το υπερόπλο της Apple, το νέο Mac Pro, ένας υπερυπολογιστής που στην εταιρία ευελπιστούν να σβήσει τις εξευτελιστικές κριτικές του προκατόχου του.

Το νέο iOS13 γίνεται μαύρo

Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Apple, το νέο iOS 13 θα περιλαμβάνει εφαρμογή ξεκλειδώματος οθόνης με αναγνώριση προσώπου, λειτουργική και 30% πιο γρήγορη. Παράλληλα, αναμένεται μια γενναία ανανέωση στο Store των iPhone το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές 50% πιο μικρές σε όγκο, ενώ και οι αναβαθμίσεις των ήδη εγκατεστημένων συμπιέζονται σε όγκο κατά 60%.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share