Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Aυτό είναι το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» του μέλλοντος! (Video)

Ιδού πως θα μετακινούμαστε!

6 Αυγούστου 2019 15:44
Aυτό είναι το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» του μέλλοντος! (Video)

Πτήση περίπου ενός λεπτού πραγματοποίησε τη Δευτέρα το ιπτάμενο αυτοκίνητο της NEC σε προάστιο του Τόκιο. Η θλιβερή ιστορία πίσω από το «δαγκωμένο μήλο» της Apple

Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο drone με τέσσερα στροφεία ικανό να μεταφέρει ανθρώπους- αν και επί της προκειμένης πέταξε χωρίς επιβάτη, σε ύψος περίπου τριών μέτρων από το έδαφος πριν προσγειωθεί ξανά.

Γενικότερα μιλώντας, η ιαπωνική κυβέρνηση φαίνεται να επιδιώκει η χώρα να αποκτήσει προβάδισμα στον τομέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων, δεδομένου πως έχει μείνει πίσω ως προς την εξέλιξη της τεχνολογίας σε τομείς όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οι υπηρεσίες ride hailing. Ο τεχνολογικός «οδικός χάρτης» περιλαμβάνει μεταφορές αγαθών με ιπτάμενα αυτοκίνητα κατά το 2023 και ανθρώπων σε πόλεις κατά τη δεκαετία του 2030.

«Η Ιαπωνία είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα και αυτό σημαίνει πως τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ελαφρύνουν πολύ τον φόρτο της κίνησης στους δρόμους» είπε ο Κούτζι Οκάντα, επικεφαλής του προγράμματος στη NEC.

Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία έχει αναδειχθεί μια μικρή μεν, παθιασμένη δε, κοινότητα που ασχολείται με τον κλάδο, η οποία εκτιμά πως η Ιαπωνία έχει την εξειδίκευση και το κατάλληλο περιβάλλον για να θέσει τις βάσεις για μια παγκόσμια βιομηχανία ιπτάμενων αυτοκινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό fund (Drone Fund) από venture capitalists για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αυτόνομων αεροσκαφών και των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Η επίδειξη της Δευτέρας ήταν μεταξύ των πρώτων του είδους που γίνονται από μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες, ωστόσο η NEC δεν σχεδιάζει μαζική παραγωγή του οχήματος, σύμφωνα με τον Οκάντα. Αντ’αυτής, την παραγωγή θα αρχίσει η συνεργαζόμενη Cartivator το 2026, σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Τομοχίρο Φουκουζάβα.

Μηχανικοί της NEC και της Cartivator ανέπτυσσαν το όχημα για έναν περίπου χρόνο. Το μήκος του είναι 3,9 μέτρα, το πλάτος του 3,7 και το ύψος του 1,3. Το βάρος του ανέρχεται περίπου στα 150 κιλά. Η δοκιμή έλαβε χώρα μέσα σε περιφραγμένο χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει και να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Έφτιαξαν κατσαρίδα... ρομπότ που δεν πεθαίνει ποτέ! (Video)

Απίστευτο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω! Αν δεν αντέχετε με τίποτα τις κατσαρίδες τότε με αυτά τα νέα θα απογοητευτείτε! Οι επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν ρομπότ κατσαρίδας που δεν πεθαίνει ποτέ!

Η ρομποτική κατσαρίδα έχει μέγεθος γραμματοσήμου και είναι φτιαγμένη από ένα υλικό με πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες (όταν διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα, το υλικό συστέλλεται ή διαστέλλεται), καθώς και από ένα ελαστικό υλικό. Το ρομπότ έχει ένα μόνο πόδι, παρόλα αυτά αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, καθώς διανύει σε ένα δευτερόλεπτο απόσταση έως 20 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του σώματος του (περίπου 9 εκατοστά το δευτερόλεπτο), μια από τις μεγαλύτερες ταχύτητες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε ρομπότ μεγέθους εντόμου. Δείτε ακόμα: Αυτό το ρομποτικό χέρι δίνει την αίσθηση της αφής!

Εκτός από την κίνηση του σε επίπεδες επιφάνειες, το ρομποτικό έντομο μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με μικρή κλίση (έως 7,5 μοιρών) και να μεταφέρει ελαφριά φορτία βάρους εξαπλάσιου από το δικό του. Αν και ζυγίζει λιγότερο από ένα δέκατο του γραμμαρίου (0,07 γραμμάρια), είναι ικανό να αντέξει πίεση περίπου 70 κιλών, περίπου ένα εκατομμύριο φορές βαρύτερη από το δικό του βάρος.

Εκτός από την κίνηση του σε επίπεδες επιφάνειες, το ρομποτικό έντομο μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με μικρή κλίση (έως 7,5 μοιρών) και να μεταφέρει ελαφριά φορτία βάρους εξαπλάσιου από το δικό του. Αν και ζυγίζει λιγότερο από ένα δέκατο του γραμμαρίου (0,07 γραμμάρια), είναι ικανό να αντέξει πίεση περίπου 70 κιλών, περίπου ένα εκατομμύριο φορές βαρύτερη από το δικό του βάρος.

Προς το παρόν, το ρομπότ τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω σύρματος, αλλά οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να το εφοδιάσουν με μπαταρία. Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιγουέι Λιν του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share