Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια!

Έχει μάλιστα και ειδική συσκευή!

14 Ιουλίου 2019 15:20
Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια!

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια! Έχει μάλιστα και ειδική συσκευή! Η παραδοχή της Google έρχεται έπειτα από την διαρροή ηχογραφήσεων στη γερμανική γλώσσα, με τον τεχνολογικό γίγαντα να πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τη... διαρροή πληροφοριών. Πάντως μπορεί να μας παρακολουθεί η Google αλλά μας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Φαίνεται πως, οι ηχογραφήσεις που γίνονται από το πρόγραμμα της Google, το οποίο έχει ως στόχο να οργανώσει ένα έξυπνο σπίτι ή να πραγματοποιήσει δουλειές και αναζητήσεις για τον χρήστη με μια φωνητική εντολή, είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους εντός της εταιρίας.

Πρόκειται για περισσότερα από χίλια ηχητικά αρχεία, τα οποία και διερεύνησε η βελγική δημόσια τηλεόραση και από τα οποία προέκυψε πως 153, καταγράφηκαν κατά λάθος. Ο βοηθός για το σπίτι της Google, καταγράφει αυτόματα τις εντολές, εφόσον λάβει ένα σύνθημα που θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία του, το οποίο είναι συνήθως μια φράση όπως «ΟΚ, Google»

Από την Google υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι παρακολουθούν ορισμένες ηχογραφήσεις προκειμένου να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο που διατυπώνονται οι λέξεις σε κάποιες γλώσσες. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως μόλις το 0,2% όλων των ηχογραφήσεων είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους, ενώ και τα ηχητικά αρχεία δεν αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της βελγικής τηλεόρασης βρέθηκαν ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση των χρηστών, ακόμη και συζητήσεις ηλικιωμένων που απαριθμούσαν τα ονόματα των εγγονιών τους.

Το 2017, η Google επιβεβαίωσε πως από λάθος το μικρόφωνο στη συσκευή τους Mini Speaker επέτρεπε την ηχογράφηση χρηστών ακόμη και όταν η υπηρεσία δεν είχε ενεργοποιηθεί με την «λέξη-κλειδί». Επιπλέον, ενδέχεται πως οι ηχογραφήσεις αυτές να είναι αντίθετες με τον νόμο GDPR που αφορά την ευρωπαϊκή επικράτεια.

René Favaloro: Το πρόσωπο που τιμά η Google Doodle!

H Google Doodle πολλές φορές τιμά πρόσωπα που έχουν σημαδέψει την ιστορία! Σήμερα τιμά τον René Favaloro! Ποιος είναι όμως ο χειρούργος που τιμά;

Γεννημένος στην πόλη La Plata στις 12 Ιουλίου του 1923, ο René Gerónimo Favaloro πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ιατρικής του σταδιοδρομίας ως ιατρός της χώρας στην αγροτική κοινότητα του Jacinto Arauz. Δημιούργησε ένα χειρουργείο, εκπαίδευσε τις δικές του νοσοκόμες, ίδρυσε μια τοπική τράπεζα αίματος και εκπαίδευσε τους ασθενείς σχετικά με τον τρόπο πρόληψης των κοινών παθήσεων. Η εμπειρία τον άφησε με διαχρονική πεποίθηση ότι η υγειονομική περίθαλψη αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες.

«Το “εμείς” είναι πιο σημαντικό από το “εγώ”. Στην ιατρική, οι πρόοδοι είναι πάντοτε το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών που έχουν συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια», έγραφε ο Δρ. René Favaloro, χειρούργος της Αργεντινής που εισήγαγε την χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας στην κλινική πράξη, γεγονός που γιορτάζεται με το σημερινό Doodle της Google.

Το 1962 ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξασκήσει στην Κλινική του Κλίβελαντ, όπου εργάστηκε μαζί με τον Mason Sones, πρωτοπόρο της cineangiography - την ανάγνωση και ερμηνεία των στεφανιαίων και κοιλιακών εικόνων. Αφού μελέτησε αγγειογραφήματα στη Βιβλιοθήκη Sones, ο Δρ. Favalaro ήταν πεπεισμένος ότι ο εμβολιασμός παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία.

Στις 9 Μαΐου 1967 ο Δρ. Favaloro λειτούργησε σε 51χρονη γυναίκα με μπλοκάρισμα στη δεξιά στεφανιαία αρτηρία. Προσκολλώντας σε μια μηχανή καρδιάς-πνεύμονα,σταμάτησε την καρδιά της και χρησιμοποίησε μια φλέβα από το πόδι της για να ανακατευθύνει τη ροή του αίματος γύρω από το μπλοκάρισμα. Η ιστορική λειτουργία ήταν επιτυχής και έκτοτε η διαδικασία έσωσε αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού αιώνα.

Επιστρέφοντας στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Δρ. Favaloro ίδρυσε το Ίδρυμα Favalaro στο Μπουένος Άιρες. Το κέντρο εξυπηρετεί ασθενείς βάσει των ιατρικών αναγκών τους και όχι την ικανότητά τους να πληρώνουν και διδάσκει τις καινοτόμες τεχνικές του Dr. Favaloro σε γιατρούς σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Google: Τιμά με το σημερινό της doodle τον ηθοποιό Ομάρ Σαρίφ!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share