Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς η τεχνολογία θα εξαφανίσει 12 καθημερινά πράγματα που κάνουμε όλοι;

Θα σας λείψουν πολλά από αυτά!

10 Ιουλίου 2019 14:28
Πώς η τεχνολογία θα εξαφανίσει 12 καθημερινά πράγματα που κάνουμε όλοι;

Η τεχνολογία είναι σε όλους γνωστό πόσο έχει επηρεάσει την ζωή μας και πόσο μας έχει λύσει λειτουργικά προβλήματα.. Πώς όμως η τεχνολογία θα καταφέρει να εξαφανίσει 12 καθημερινά πράγματα που κάναμε όλοι; Ήδη πολλά πράγματα έχουν αντικατασταθεί και δεν τα χρησιμοποιούμε καθόλου.. Πώς όμως η τεχνολογία επηρεάζει την εκπαίδευση;

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που θα φύγουν από τη μόδα ή θα θεωρούνται τελείως άχρηστα στο εγγύς μέλλον. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτά αυτή τη στιγμή, αλλά ίσως να μην είναι εξοικειωμένα καθόλου με την επόμενη γενιά .

Αυτή η λίστα μπορεί να είναι εκπληκτική για εσάς καθώς περιέχει μερικά από τα αγαπημένα σας πράγματα.

Χρυσός

Αυτά μπορεί να είναι άσχημα νέα για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Το κίτρινο μέταλλο εξαφανίζεται αργά από την επιφάνεια της Γης και οι ανθρακωρύχοι φεύγουν σιγά σιγά από τις επιχειρήσεις. Οι επενδύσεις σε χρυσό μειώνονται και η προσφορά αναμένεται να μειωθεί κατά 15-20% τα επόμενα χρόνια.

Μετρητά

Όπως κανείς δεν πίστευε 50 χρόνια πίσω ότι τα μετρητά θα αντικατασταθούν από τις κάρτες, έτσι τα επόμενα 50 χρόνια πρόκειται να δούμε μια άλλη μετατροπή σε μεθόδους συναλλαγής. Το smartphone και τα δακτυλικά σας αποτυπώματα θα είναι αρκετά για να αγοράσετε τα αγαπημένα σας αντικείμενα.

Σοκολάτα

Δεν θέλουμε να σας σοκάρουμε, αλλά ας αντιμετωπίσουμε την πικρή αλήθεια. Ίσως χρειαστεί να αποχαιρετήσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα μια μέρα. Λαμβάνοντας υπόψη το ρυθμό με τον οποίο μειώνεται η παραγωγή του κακάου, ο χρόνος που οι σοκολάτες μπορεί να εξαφανιστούν εξ ολοκλήρου πλησιάζει. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι το συνεχώς αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς της σοκολάτας μόνο θα αυξηθεί στο μέλλον.

Υπογραφές

Οι υπογραφές σύντομα θα γίνουν ένα θέμα του παρελθόντος. Η τελευταία τεχνολογική πρόοδος είναι η βιομετρία όπως η ίριδα, τα δακτυλικά αποτυπώματα και η αναγνώριση φωνής. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορεί κάποιος να παράγει ανάγνωση ψευδούς ίριδας ή δακτυλικά αποτυπώματα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση

Δεν ακούγεται σαν όνειρο; Θα είναι σύντομα μια πραγματικότητα χάρη στα αυτόματα οχήματα. Αυτά τα αυτοκίνητα οδηγούνται αυτόματα και δεν κάνουν λάθη. Έτσι, με όλα τα αυτοκίνητα να οδηγούν με ασφάλεια, δεν θα πρέπει να υπάρχουν κυκλοφοριακές εμπλοκές που υπάρχουν σε οποιονδήποτε δρόμο. Αναμένεται επίσης ότι ακόμη και οι καθρέφτες των αυτοκινήτων δεν θα απαιτούνται σε αυτά τα ρομποτικά αυτοκίνητα. Ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή τέτοιων αυτοκινήτων.

Τηλεχειριστήρια

Πόσα τηλεχειριστήρια έχετε στο σπίτι αυτή τη στιγμή; Υπάρχει μια τεράστια εξάρτηση από αυτά τα ορθογώνια αντικείμενα. Επιπλέον, χάνονται και καταλήγουμε να τα ψάχνουμε. Ωστόσο, με το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) βλέποντας τις τακτικές εξελίξεις, η ανάγκη για ένα τηλεχειριστήριο σύντομα θα τελειώσει. Οι φωνητικές εντολές και οι φωνητικές αναζητήσεις θα επαρκούν για την αλλαγή των καναλιών.

Υπάλληλοι γρήγορου φαγητού

Η παραλαβή των παραγγελιών, η προετοιμασία των γευμάτων και η εξυπηρέτηση των πελατών είναι θέσεις εργασίας που θα καλύπτονται σύντομα από ρομπότ. Ενώ οι οθόνες αφής θα εγκατασταθούν για την επιλογή στοιχείων από το μενού, το αγαπημένο σας γεύμα θα φτιάχνεται από τα ίδια τα ρομπότ. Η παράδοση των γευμάτων δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση τότε.

Διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να μας αποχαιρετήσει στο μέλλον. Πρώτον, οι επιστήμονες αναζητούν ήδη έναν κλώνο ζάχαρης, που θα φαίνεται και θα έχει ακριβώς την ίδια γεύση όπως η ζάχαρη, χωρίς τα αποτελέσματα της. Και αν αυτό δεν αρκεί, τα άτομα με διαβήτη θα είναι σε θέση να εμφυτεύσουν μια υγιή νησίδα κυττάρων Λάνγκερχανς στο πάγκρεας τους για να αποτρέψουν τον διαβήτη.

Χειρουργείο

Οι ειδικευμένοι επαγγελματίες στον τομέα της ιατρικής θα αναζητήσουν σύντομα μια αλλαγή θέσης εργασίας. Με την τεχνητή νοημοσύνη και τις ρομποτικές λύσεις που αποκτούν τον έλεγχο, όλες οι μεγάλες εγχειρίσεις και χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να αναληφθούν από ρομπότ. Θα αισθανθείτε μεγαλύτερη ασφάλεια ή επιφυλακτικότητα;

Κλειδαριές και κλειδιά

Οι κλειδαριές και τα κλειδιά θα γίνουν κλισέ στα επόμενα 20-30 χρόνια. Ίσως χρειαστεί να πάτε τα παιδιά και τα εγγόνια σας σε μουσεία για να τους δείξετε αυτά τα αρχαία αντικείμενα. Ποιος λοιπόν θα φροντίσει για την ασφάλεια της περιουσίας σας; Λοιπόν, σύντομα θα έχετε αναγνώστες βασικών καρτών για να κάνετε τη δουλειά σας. Ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν ήδη δημιουργήσει οχήματα που η ανάφλεξη γίνεται με κουμπιά.

Απόρρητο

Όπου και να βρίσκεστε, όπου κι αν πάτε, με την πρόοδο του Διαδικτύου, θα είστε πάντοτε υπό έλεγχο. Οι συνήθειές σας με τα κλικ και τα μοτίβα αγορών ενδέχεται σύντομα να καταγραφούν και δεν θα επηρεάζονται από την αποσύνδεση σας. Αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το τέλος της ιδιωτικής ζωής. Είμαστε έτοιμοι για αυτό;

Φορτιστές

Οι σημερινοί φορτιστές θα γίνουν σύντομα περιττοί. Στον ασύρματο κόσμο της δικτύωσης Bluetooth, NFC και Wi-Fi, το μόνο που χρειαζόμαστε θα είναι μια επιφάνεια φόρτισης – φυσικά χωρίς καλώδια. Ίσως να νομίζετε ότι αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί από τον Τέσλα, αλλά υπάρχουν και άλλα. Υπάρχει πιθανότητα η φόρτιση από απόσταση να γίνει σύντομα πραγματικότητα και θα μπορείτε να φορτίζετε το τηλέφωνό σας από οπουδήποτε χωρίς φυσική επαφή.

Πόσο επικίνδυνος είναι ο εθισμός στην τεχνολογία;

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας έχουν κάνει να εξαρτόμαστε από τα κινητά τηλέφωνα! Πολλές φορές αντί να χαλαρώσουμε μιλώντας ο ένας τον άλλο ή διαβάζοντας ένα βιβλίο προτιμούμε να χαζεύουμε στα social media! Η τεχνολογία έχει ενταχθεί στην καθημερινότητά μας και αυτό δεν είναι καλό γιατί είναι επικίνδυνο να εθιζόμαστε όλο και πιο πολύ! Υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε στον τεχνολογικό εθισμό;

H έρευνα ,που διεξήχθη σε άτομα που είχαν εξάρτηση από το κινητό τους τηλέφωνο και το διαδίκτυο, διαπίστωσε ότι, είχε αλλοιωθεί ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου τους. Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει χημικές ανισορροπίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό άγχος και κόπωση. Υπάρχει όμως σοβαρότερος κίνδυνος από τον εθισμό στην τεχνολογία;

Οι άνθρωποι που περιγράφουν τον εαυτό τους ως εθισμένοι στο τηλέφωνό τους υποβλήθηκαν σε μαγνητική (MRS), η οποία εξετάζει το χημικό "makeup" του εγκεφάλου των ανθρώπων.Οι ερευνητές έκαναν μέτρηση των επιπέδων γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), μιας χημικής ουσίας που επιβραδύνει τα σήματα στον εγκέφαλο.



Oι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αναλογία του αμινοξέος (GABA) με έναν άλλο σημαντικό νευροδιαβιβαστή είχε απορυθμιστεί στα άτομα που είχαν διαγνωσθεί με εθισμό στο διαδίκτυο και το κινητό τους τηλέφωνο. Αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός τους, ανέφεραν οι ερευνητές.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει το αμινοξύ GABA με τον έλεγχο της όρασης και της κίνησης όπως και με την ρύθμιση διαφόρων λειτουργιών του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του άγχους.

Οι αλλαγές στον εγκέφαλο θα μπορούσαν επίσης να συνδεθούν με προβλήματα επεξεργασίας πληροφοριών και συναισθημάτων, σύμφωνα με τον Hyung Suk Seo, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κορέας και επικεφαλής της έρευνας.

Η μελέτη εξέτασε 19 ανθρώπους, νεαρής ηλικίας οι οποίοι είχαν διαγνωστεί με εθισμό στο διαδίκτυο ή σε "έξυπνες" συσκευές.

Οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν για το πόσο έντονη ήταν η εξάρτηση τους από το κινητό ή το διαδίκτυο. Αυτό έγινε με τη χρήση ερωτηματολογίου με τους ερευνητές να εξετάζουν κατά πόσο το κινητό τους τηλέφωνο μειώνει την παραγωγικότητα ή τον ύπνο τους, για παράδειγμα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι, η αναλογία του αμινοξέος "GABA" με την την κρεατίνη και την γλουταμάτη (δύο σημαντικά οξέα) - που σχετίζονται με τον εθισμό τους στο κινητό και το διαδίκτυο-ευνοούν την εκδήλωση κατάθλιψης και έντονης ανησυχίας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έρευνα: Εθισμένοι στο διαδίκτυο οι Έλληνες!

Πώς η τεχνολογία επηρεάζει την εκπαίδευση;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share