Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ρομπότ με ρεκόρ Γκίνες με 2.020 εύστοχες βολές! (Video)

Ένα απίστευτο βίντεο που θα σας καθηλώσει!

27 Ιουνίου 2019 15:36
Ρομπότ με ρεκόρ Γκίνες με 2.020 εύστοχες βολές! (Video)

Ένα απίθανο βίντεο με το ρομπότ που έχει κάνει ρεκόρ Γκίνες με 2.020 εύστοχες βολές! Ρεκόρ Γκίνες πέτυχε το δίμετρο ρομπότ-μπασκετμπολίστας της ιαπωνικής Toyota καθώς κατάφερε να σκοράρει συνεχόμενα 2.020 ελεύθερες βολές.

Το ρομπότ, πάντως, χρειάστηκε αρκετές ώρες για να πετύχει το ρεκόρ, καθώς ανάμεσα σε δύο βολές πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα.

Το δίμετρο ανθρωποειδές μπορεί να πετύχει και τρίποντα αλλά από στατική θέση, καθώς δεν μπορεί να κινηθεί. Σε μια προηγούμενη επίδειξη είχε βάλει πέντε στα οκτώ τρίποντα.

Το Cue 3 χρησιμοποιεί μια ποικιλία αισθητήρων και κάμερες για να υπολογίσει τη σωστή γωνία και τη δύναμη της βολής του. Η Toyota δεν έχει διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πρακτικά η σχετική τεχνολογία, πέρα από το να τονώνει το ηθικό των μηχανικών της (ιδίως των φίλων του μπάσκετ), σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει αρκετά ανθρωποειδή ρομπότ, μεταξύ των οποίων ένα που παίζει βιολί.

Μέχρι το 2030 τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν 20 εκατ. εργαζόμενους!

Μια έρευνα αποκάλυψη έγινε και τα αποτελέσματα είναι άκρως σοκαριστικά! Μέχρι το 2030 τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν 20 εκατ. εργαζόμενους!Τα ρομπότ πήραν ήδη τη θέση εκατομμυρίων ανθρώπων στη βιομηχανία και προωθούνται στο εξής στις υπηρεσίες, χάρη στις προόδους στην οπτική ανάλυση, στη φωνητική αναγνώριση ή στην αυτόματη μάθηση, δηλαδή στη ικανότητα των μηχανών να μαθαίνουν.

Τα ρομπότ μπορεί να αντικαταστήσουν 20 εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανίαμέχρι το 2030 παγκοσμίως αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες, ενώ παράλληλα αποτελούν παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με το βρετανικό γραφείο Oxford Economics, οι θέσεις εργασίας που απαιτούν τα λιγότερα προσόντα θα επηρεαστούν περισσότερο και αυτό θα γίνει με τρόπο πολύ άνισο από μια χώρα στην άλλη ή στο εσωτερικό της ίδιας χώρας.

Η έρευνα αυτή πραγματοποιείται ενώ επανεμφανίζεται η δημόσια συζήτηση για τα οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και για τους κινδύνους για την εργασία που αντιπροσωπεύουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα, τα φαγητά που ετοιμάζονται από ρομπότ ή ακόμη η παρουσία παντού ρομποτικών συστημάτων, στα εργοστάσια ή στα κέντρα διοικητικής μέριμνας για παράδειγμα.

Πολλοί ειδικοί λένε ότι, αν η αυτοματοποίηση γενικά έχει συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας από αυτές που καταστρέφονται, αυτή δημιούργησε επίσης ένα ρήγμα ανάμεσα στις εργασίες υψηλότερης και χαμηλότερης εξειδίκευσης, αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους στον δρόμο.

Οι συντάκτες της μελέτης του Oxford Economics εκτιμούν πως το παρόν κύμα «ρομποτοποίησης» αναμένεται προφανώς να αυξήσει την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας τόσες θέσεις εργασίας όσες καταργεί. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 λόγω της αύξησης της παραγωγικότητας εξαιτίας της ρομποτοποίησης.

Εξάλλου σημειώνουν πως οι δουλειές «που απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις θα επηρεαστούν πιο πολύ», καθώς και, πολύ βραχυπρόθεσμα, οι θέσεις εργασίας στα κέντρα διοικητικής μέριμνας. Αντίθετα, οι δουλειές που απαιτούν «ενσυναίσθηση, δημιουργικότητα ή κοινωνική ευφυΐα είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να εκτελούνται από τους ανθρώπους «για δεκαετίες ακόμη», συνεχίζουν.

Η έρευνα αναφέρει επίσης πως «τα ρομπότ θα έχουν όλο και μεγαλύτερη παρουσία στο εμπόριο, στην υγεία, στα ξενοδοχεία και στον τομέα της εστίασης, στις μεταφορές, αλλά και στον τομέα των κατασκευών και στη γεωργία».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share