Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Αυτό το ρομποτικό ψάρι κινείται με αίμα!

Είναι το πρώτο ρομποτικό ψάρι που διαθέτει κάτι τέτοιο!

20 Ιουνίου 2019 11:41
Απίστευτο: Αυτό το ρομποτικό ψάρι κινείται με αίμα!

Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν το πρώτο ρομποτικό ψάρι που διαθέτει συνθετικό αίμα, με τη βοήθεια του οποίου κινείται μέσα στη θάλασσα.

Το μαλακό ρομπότ, που μοιάζει με τροπικό λεοντόψαρο, διαθέτει ένα συνθετικό κυκλοφορικό σύστημα, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα υδραυλικό υγρό που με μηχανικό τρόπο ωθεί το τεχνητό ψάρι. Επιπλέον, το τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό, καθώς το συνθετικό αγγειακό σύστημα περιλαμβάνει διασυνδεμένες μπαταρίες που περιέχουν ένα υγρό ηλεκτρολύτη.

Το υγρό κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ρομπότ ενεργοποιώντας μέσω ηλεκτροχημικών αντιδράσεων τόσο μια σειρά από αντλίες, όσο και ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ παράλληλα κινεί με μηχανικό τρόπο τα πτερύγια, επιτρέποντας στο ψάρι να κολυμπά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Σέφερντ του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", έδειξαν στις δοκιμές που έκαναν, ότι το ρομποτικό ψάρι έχει αρκετή δύναμη για να κινηθεί και αντίθετα στο ρεύμα του νερού με αργή ταχύτητα ενάμισι μήκους σώματος ανά λεπτό (περίπου 15 εκατοστά το λεπτό ή 0,01 χιλιόμετρα την ώρα) και για τουλάχιστον 36 ώρες.

Ρέθυμνο: Μαθήματα ρομποτικής για μαθητές!

Μαθήματα ρομποτικής ξεκινούν αύριο Τρίτη 18 Ιουνίου μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τους μαθητές στα Ανώγεια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Ανδρεαδάκη, πρόκειται για μία πρόταση δασκάλου του δημοτικού που πιστεύει πως μέσα από τη διδακτική και ερευνητική διαδικασία, μπορεί να υπάρξουν παιδιά τα οποία έχουν κλήση προς το αντικείμενο και να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον εκείνο ώστε να ενισχυθεί η διδασκαλία ρομποτικής στο σχολείο των Ανωγείων.

Μέχρι στιγμής πάνω από 25 μαθητές έχουν δείξει ενδιαφέρον και έχουν εγγραφεί για τα μαθήματα. Αρχικά θα νοικιάσουμε το αναγκαίο διδακτικό εξοπλισμό και αν όλα πάνε όπως σχεδιάζουμε και ελπίζουμε, τότε, θα ζητήσουμε τη συνεργασία και με το δήμο Ανωγείων», είπε η κα Ανδρεαδάκη.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν έξι μαθήματα που θα γίνουν σε διάρκεια 45 ημερών και θα απασχοληθούν μαθητές σε δύο διαφορετικά τμήματα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, «...εμείς δίνουμε την ευκαιρία και ίσως να διαπιστώσουμε πως υπάρχουν παιδιά που μπορούν να προοδεύσουν μέσα από το συγκεκριμένο αντικείμενο, σε μία εποχή που ούτως ή άλλως τα μικρά παιδιά έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους τόσο τους υπολογιστές όσο και το διαδίκτυο όπου εύκολα κάποιος μπορεί με τη σωστή χρήση, να βοηθήσει την εκπαίδευση του».

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share