Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Netflix: Από σήμερα αυξάνει τις τιμές στην Ελλάδα!

Κατά δύο ευρώ το μήνα ανεβαίνει το premium πακέτο!

20 Ιουνίου 2019 11:13
Netflix: Από σήμερα αυξάνει τις τιμές στην Ελλάδα!

Νέες τιμές ισχύουν ξαφνικά από σήμερα για τους Ελληνες συνδρομητές του Netflix. Η εταιρεία, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, προχώρησε σε αύξηση των τιμών για τους χρήστες στο standard και premium πακέτο.
Μάλιστα στο premium πακέτο, η αύξηση είναι στα 2 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά:

- Η τιμή του basic πακέτου δεν αλλάζει προς το παρόν και παραμένει στα 7,99 ευρώ.
- Το standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 σε 10,99
- Το premium πακέτο θα αυξηθεί από 11,99 σε 13,99

Οι νέες τιμές ισχύουν από σήμερα.

Έρχεται ο μεγάλος ανταγωνιστης του Netflix! Πότε ξεκινά;

To Netflix πλεόν απειλείται και απειλέιται πολύ! Μια εξίσου μεγάλη εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό του συνδρομητικό κανάλι. Το όνομα μεγάλο και ο ανταγωνισμός ακόμα μεγαλύτερος! Μπορεί όλοι να αγαπούν το Netflix και τις σειρές του αλλά το καινούργιο κανάλι φαίνεται ότι θα κάνει πάταγο!

Το brand αυτό το γνωρίζουν και το αγαπούν όλοι!

Η Disney λοιπόν, είναι πίσω από το νέο κανάλι το οποίο θα λέγεται Disney+

12 Νοεμβρίου 2019. Αυτή είναι η ημερομηνία που η νέα streaming υπηρεσία Disney+ θα κάνει την πρεμιέρα της.
Αυτή είναι και η ημερομηνία που θα αρχίσει η μάχη με την πλατφόρμα που κυριαρχεί στον συγκεκριμένο χώρο τα τελευταία χρόνια, το Netflix. Η Disney σε μία χολιγουντιανού στιλ εκδήλωση στο Λος ‘Αντζελες ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ στις 12 Νοεμβρίου φέτος. Αργότερα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, αν και προς το παρόν δεν δόθηκαν περαιτέρω συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική είναι ενδεικτική των προθέσεων της Disney, καθώς η δική της υπηρεσία streaming με την ονομασία Disney+ θα έχει μηναία συνδρομή μόνο επτά δολαρίων (φθηνότερη της Netflix που ήδη θεωρείτο χαμηλή) και η ετήσια θα κοστίζει 70 δολάρια. Στόχος της Disney είναι να μην επιβαρύνει ιδιαίτερα τα νοικοκυριά και να τα δελεάσει να αγοράσουν μια νέα συνδρομή streaming, ακόμη και αν ήδη έχουν κάποια στο Netflix ή σε άλλη εταιρεία.

Η Disney+, που θα είναι απαλλαγμένη διαφημίσεων, θα προσφέρει στους θεατές τις κλασικές και σύγχρονες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Disney και άλλες παραγωγές (Marvel, Pixar, National Geographic κ.α.), ενώ πρόσφατα εξαγόρασε αντί 70 δισ. δολαρίων τις ταινίες (π.χ. «Avatar») και σειρές (π.χ. “Simpsons”) της 20st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ. Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε «έξυπνες» τηλεοράσεις, υπολογιστές, ταμπλέτες, παιγνιδομηχανές κ.α.

«Βάζουμε μπροστά μια επιθετική στρατηγική. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Άιγκερ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC. Η εταιρεία έχει βάλει ως στόχο να προσελκύσει 60 έως 90 εκατομμύρια συνδρομητές και να εμφανίσει κερδοφορία έως το 2024. Σκοπεύει να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια για χρηματοδοτήσει πρωτότυπες παραγωγές το 2020 και δύο δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024. Μερικές νέες ταινίες θα προβάλλονται απευθείας στο Disney+, ενώ άλλες θα παίζονται πρώτα στους κινηματογράφους.

Παράλληλα με το Disney+, η εταιρεία θα προωθήσει διεθνώς την αμερικανική υπηρεσία streaming Hulu (όπου η Disney είναι μέτοχος πλειοψηφίας), η οποία σήμερα έχει 25 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά αναμένεται να παρουσιάσει ζημιές 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Η Disney στοχεύει οι συνδρομητές της Hulu να φθάσουν τα 40 έως 60 εκατομμύρια το 2024 και έως τότε να έχει καταστεί κερδοφόρα.

Σύντομα η αγορά streaming θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική, καθώς άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple (που ανακοίνωσε τη νέα της υπηρεσία Apple TV + τον Μάρτιο) και η Warner Media της ΑΤ&Τ, έχουν τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια. Ένα πρόβλημα για τη Disney είναι ότι είχε συνάψει συμφωνίες με άλλες εταιρείες streaming (και με το ίδιο το Netflix, από το οποίο εισέπραττε 150 εκατ. δολάρια), πουλώντας τους τα δικαιώματα για να προβάλουν μερικές ταινίες της. Τώρα όμως που αναπτύσσει τη δική της υπηρεσία streaming, πρέπει να περιμένει για να λήξουν αυτές οι δεσμευτικές συμφωνίες, κάτι που θα πάρει έως μια τετραετία.

Από την άλλη, το Netflix, που δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια, αναμένεται να επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα του φέτος. Αλλά μόνο οι ταινίες της Disney «έκοψαν» 900 εκατομμύρια εισιτήρια στους κινηματογράφους το 2018, τα οποία απέφεραν στην εταιρεία πάνω από επτά δισεκατομμύρια δολάρια, μια πηγή εσόδων που δεν έχει το Netflix, γι’ αυτό άλλωστε αναγκάζεται να αυξάνει συνεχώς τον δανεισμό του, προκειμένου να χρηματοδοτεί τη συνεχή επέκτασή του.

Το μεγάλο ερώτημα, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, είναι πόσες συνδρομές streaming μπορεί να «σηκώσει» ταυτόχρονα ο μέσος καταναλωτής και πόσες από τις εταιρείες τελικά θα επιβιώσουν.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share