Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εφαρμογή σκανάρει τη βαλίτσα σας αν χωράει στην καμπίνα του αεροπλάνου!

Απίστευτη!

13 Ιουνίου 2019 20:45
Εφαρμογή σκανάρει τη βαλίτσα σας αν χωράει στην καμπίνα του αεροπλάνου!

Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν πλέον για τις διαστάσεις των αποσκευών τους, καθώς μια αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια εφαρμογή που θα τους λύσει τα χέρια!

Η νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή της easyJet για τους κανονισμούς σχετικά με τις χειραποσκευές στην καμπίνα είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή μόνο στο iOS.

Η εφαρμογή λειτουργεί με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων των πελατών (από το iPhone 6S και μετά).

Κατά τη σάρωση εμφανίζεται ένα 3D κουτί στην οθόνη του ταξιδιώτη, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του τηλεφώνου διακρίνει το μέγεθος της βαλίτσας και υποδεικνύει αν «ταιριάζει» στις διαστάσεις που προτείνει η αεροπορική εταιρεία.

Ο Daniel Young, επικεφαλής της easyJet, δήλωσε: «Είμαστε συνεχώς στην αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της ταξιδιωτικής εμπειρίας που προσφέρουμε στους πελάτες μας και αυτή η νέα τεχνολογία αποτελεί τέλειο παράδειγμα».

Εάν η εφαρμογή χρησιμοποιηθεί σωστά, οι επιβάτες αφενός θα γλιτώσουν χρόνο και αφετέρου θα γλιτώσουν χρήματα καθώς δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόσθετες χρεώσεις πριν την επιβίβασή τους.

Nέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βρίσκει αγνοούμενα παιδιά!

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο για τον άμεσο εντοπισμό ενός αγνοούμενου παιδιού, παρουσίασε το «Τούνελ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Η εφαρμογή λέγεται Child Rescue και πρόκειται για μια πλατφόρμα συλλογικής ενημέρωσης που μπορεί μέσω κινητών τηλεφώνων να μετατρέψει τους πολίτες σε «κοινωνικούς αισθητήρες».

To φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα που αναμένεται να γίνει «εργαλείο ζωής» στα χέρια γονιών και εθελοντών, παρουσίασε στο «Τούνελ» ο Διδάκτωρ Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, ερευνητικός συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χρήστος Ντάνος.

Όσοι χρήστες έχουν εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό τους και βρίσκονται σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο απ όπου χάθηκε ένα παιδί, θα λάβουν ειδοποίηση με τα στοιχεία του προφίλ του, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν χωρίς καθυστέρηση στην έρευνα με στοιχεία από την παρατήρηση ανθρώπων, κινήσεων ή άλλων πιθανών αποδεικτικών στοιχείων, στέλνοντας πληροφορίες μέσω της εφαρμογής.

Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες οι διαχειριστές, θα μπορούν άμεσα να συντονίσουν σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» ομάδες έρευνας και διάσωσης για να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο.

Η εφαρμογή αναμένεται ακόμη να υποστηρίξει την ανίχνευση και προστασία ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.

Στο μέλλον μπορεί να βοηθήσει και σε περιπτώσεις εντοπισμού ειδικών ομάδων ενηλίκων (πάσχοντες από άνοια, αλτσχάιμερ κ.λ.π.).

Θα λειτουργήσει σύντομα…

Το Child Rescue που ετοιμάζεται και θα λειτουργήσει πιλοτικά τον Ιούλιο του 2019 και υπολογίζεται να είναι διαθέσιμo για τους χρήστες μέσα στο 2020, επιδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το HORIZON 2020. Ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που συνεργάζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φραγκφούρτης. Στις ομάδες των επιστημονικών φορέων συμμετέχουν περίπου σαράντα άτομα. Με το πρόγραμμα συνεργάζονται συνολικά δέκα οργανισμοί από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στα μέλη- συνέταιρους στο έργο, είναι το Missing Children Europe. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή ομπρέλα του AMBER ALERT, φορέας του οποίου στην Ελλάδα, είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Για τη νέα τεχνολογία μίλησε στην εκπομπή ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Ότι κάνουμε στο «Χαμόγελο» το κάνουμε με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο σε συνεργασία με τις Αρχές. Η τεχνολογία παίζει πλέον σημαντικό ρόλο και το μήνυμα είναι η ουσιαστική και άμεση συνεργασία φορέων και πολιτών».

Πηγή: anikolouli.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share