Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα γενιά Xbox! (Video)

Θα έχει τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τη σημερινή Xbox One Χ!

10 Ιουνίου 2019 09:24
Η Microsoft παρουσίασε τη νέα γενιά Xbox! (Video)

Η Microsoft παρουσίασε στη διάρκεια της έκθεσης παιγνιδιών Ε3 στο Λος Αντζελες, τη νέας γενιάς παιχνιδοκονσόλα της Xbox.

Η νέα παιχνιδομηχανή θα έχει τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τη σημερινή Xbox One Χ, χάρη σε ένα νέο πολύ ισχυρότερο επεξεργαστή της AMD.

Θα εμφανίζει έως 120 «καρέ» ανά δευτερόλεπτο (διπλάσια από τη μέση τηλεόραση) και θα ενσωματώνει δίσκο στερεάς κατάστασης (SSD), που θα επιτρέπει στα παιγνίδια να «φορτώνονται» πιο γρήγορα. Θα παρέχει επίσης ανάλυση έως 8Κ.

Πακέτο με την κονσόλα και το νέο παιχνίδι της Microsoft

Μαζί με τη νέα κονσόλα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε προς το παρόν ούτε η εμφάνιση ούτε η τιμή- θα κυκλοφορήσει και η νέα έκδοση του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού Halo Infinite της Microsoft. Η έκπληξη της παρουσίασης ήταν η παρουσία στη σκηνή του ηθοποιού Κιάνου Ριβς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το παιγνίδι Cyberpunk 2077 - στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος - θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο του 2020.

Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, ότι η νέα online υπηρεσία της βιντεοπαιχνιδιών Project xCloud θα αρχίσει δοκιμαστικά φέτος τον Οκτώβριο. Η ανταγωνίστρια Alphabet (μητρική της Google) έκανε γνωστό ότι η δική της υπηρεσία game-streaming Stadia, που θα προσφέρει online παιγνίδια με ανάλυση 4Κ, θα ξεκινήσει το Νοέμβριο, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ανάλογη υπηρεσία στο υπολογιστικό «νέφος» ετοιμάζει και η Amazon.

Η Microsoft θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν streaming των παιγνιδιών απευθείας από τη δική τους κονσόλα Xbox, αντί από τους υπολογιστές-εξυπηρετητές (servers) της εταιρείας. Eτσι, το Xbox One θα μετατρέπεται σε προσωπικό και δωρεάν xCloud server. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, την εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Double Fine Productions με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, δημιουργού πολλών γνωστών τίτλων (Psychonauts, Brutal Legend, Broken Age κ.α.).

Νέο iOS για την Apple - Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο;

Το συνέδριο της Apple λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή και ενημερώνει για τις αναβαθμίσεις και τις αλλαγές στα προγράμματα των iPhone και των υπόλοιπων συσκευών της εταιρίας.

Την παρουσίαση άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος και αναφέρθηκε σε μια σειρά από αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα που ο αμερικανικός κολοσσός θα ρίξει στην αγορά απέναντι στην Google, αλλά και την Facebook.

Εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την πληροφορική ήταν το υπερόπλο της Apple, το νέο Mac Pro, ένας υπερυπολογιστής που στην εταιρία ευελπιστούν να σβήσει τις εξευτελιστικές κριτικές του προκατόχου του.


Το νέο iOS13 γίνεται μαύρo

Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Apple, το νέο iOS 13 θα περιλαμβάνει εφαρμογή ξεκλειδώματος οθόνης με αναγνώριση προσώπου, λειτουργική και 30% πιο γρήγορη. Παράλληλα, αναμένεται μια γενναία ανανέωση στο Store των iPhone το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές 50% πιο μικρές σε όγκο, ενώ και οι αναβαθμίσεις των ήδη εγκατεστημένων συμπιέζονται σε όγκο κατά 60%.

 

Guides

Ροή ειδήσεων

Share