Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

NASA: Κατασκευάζει μεταγωγικά για την Σελήνη!

Για το πρόγραμμα "Άρτεμις"!

2 Ιουνίου 2019 14:31
NASA: Κατασκευάζει μεταγωγικά για την Σελήνη!

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι επέλεξε τρεις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα κατασκευάσουν νέες διαστημοσυσκευές προσελήνωσης (landers), που θα μεταφέρουν όργανα και άλλο επιστημονικό εξοπλισμό στη Σελήνη στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «'Αρτεμις», που έχει ως στόχο την επιστροφή των Αμερικανών αστροναυτών στο φεγγάρι το 2024.

Για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1970 (πρόγραμμα «Απόλλων»), οι ΗΠΑ θα στείλουν εξοπλισμό στη Σελήνη, το 2020 και 2021, προετοιμάζοντας την επανδρωμένη αποστολή του 2024. Οι άκατοι των τριών εταιρειών θα μεταφέρουν συνολικά 23 μικρά φορτία της NASA, που θα περιλαμβάνουν όργανα, τα οποία θα βοηθήσουν τους αστροναύτες να συλλέξουν πληροφορίες στη σεληνιακή επιφάνεια, να πλοηγηθούν σε αυτήν και να προστατευθούν από την ηλιακή ακτινοβολία. Θα σταλούν επίσης όργανα για την ανάλυση της σύνθεσης του φεγγαριού και την ανίχνευση νερού, ηλιακοί συλλέκτες κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Εντυπωσιακό βίντεο: Η NASA μας αποκαλύπτει τη στιγμή που η νύχτα γίνεται μέρα!

Η NASA κυκλοφόρησε ένα εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τη στιγμή που η Γη υποδέχεται τη μέρα και αποχαιρετά τη νύχτα.

Στο βίντεο αποτυπώνεται μια «σκιασμένη γραμμή» της Γης, ένα σπάνιο θέαμα στο οποίο η αντίθεση νύχτας και ημέρας είναι ορατή με γυμνό μάτι. Το υλικό τραβήχτηκε τη Δευτέρα από την αστροναύτη Christina Hammock Koch που βρισκόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η Koch δημοσίευσε μια συγκεκριμένη λήψη του βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, σημειώνοντας ότι αυτή την εικόνα μπορεί να τη δει ένας αστροναύτης στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό «δυο φορές το χρόνο». «H τροχιά του Διαστημικού Σταθμού ευθυγραμμίστηκε με τη γραμμή σκιάς ημέρας και νύχτας στη Γη», έγραψε η Koch.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share