Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Nέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βρίσκει αγνοούμενα παιδιά!

Θα λειτουργήσει σύντομα…

25 Μαΐου 2019 10:38
Nέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βρίσκει  αγνοούμενα παιδιά!

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο για τον άμεσο εντοπισμό ενός αγνοούμενου παιδιού, παρουσίασε το «Τούνελ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Η εφαρμογή λέγεται Child Rescue και πρόκειται για μια πλατφόρμα συλλογικής ενημέρωσης που μπορεί μέσω κινητών τηλεφώνων να μετατρέψει τους πολίτες σε «κοινωνικούς αισθητήρες».

To φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα που αναμένεται να γίνει «εργαλείο ζωής» στα χέρια γονιών και εθελοντών, παρουσίασε στο «Τούνελ» ο Διδάκτωρ Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, ερευνητικός συνεργάτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χρήστος Ντάνος.

Όσοι χρήστες έχουν εγκαταστήσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό τους και βρίσκονται σε μια ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο απ όπου χάθηκε ένα παιδί, θα λάβουν ειδοποίηση με τα στοιχεία του προφίλ του, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν χωρίς καθυστέρηση στην έρευνα με στοιχεία από την παρατήρηση ανθρώπων, κινήσεων ή άλλων πιθανών αποδεικτικών στοιχείων, στέλνοντας πληροφορίες μέσω της εφαρμογής.

Nέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βρίσκει αγνοούμενα παιδιά

Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες οι διαχειριστές, θα μπορούν άμεσα να συντονίσουν σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» ομάδες έρευνας και διάσωσης για να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο.

Η εφαρμογή αναμένεται ακόμη να υποστηρίξει την ανίχνευση και προστασία ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών.

Στο μέλλον μπορεί να βοηθήσει και σε περιπτώσεις εντοπισμού ειδικών ομάδων ενηλίκων (πάσχοντες από άνοια, αλτσχάιμερ κ.λ.π.).

Θα λειτουργήσει σύντομα…

Το Child Rescue που ετοιμάζεται και θα λειτουργήσει πιλοτικά τον Ιούλιο του 2019 και υπολογίζεται να είναι διαθέσιμo για τους χρήστες μέσα στο 2020, επιδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το HORIZON 2020. Ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και συντονίζεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που συνεργάζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φραγκφούρτης. Στις ομάδες των επιστημονικών φορέων συμμετέχουν περίπου σαράντα άτομα. Με το πρόγραμμα συνεργάζονται συνολικά δέκα οργανισμοί από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στα μέλη- συνέταιρους στο έργο, είναι το Missing Children Europe. Πρόκειται για την πανευρωπαϊκή ομπρέλα του AMBER ALERT, φορέας του οποίου στην Ελλάδα, είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Nέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα βρίσκει αγνοούμενα παιδιά

Για τη νέα τεχνολογία μίλησε στην εκπομπή ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Ότι κάνουμε στο «Χαμόγελο» το κάνουμε με επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο σε συνεργασία με τις Αρχές. Η τεχνολογία παίζει πλέον σημαντικό ρόλο και το μήνυμα είναι η ουσιαστική και άμεση συνεργασία φορέων και πολιτών».

Πηγή: anikolouli.gr

Θρίλερ με την εξαφάνιση για την Αγγελική Νικολούλη: Ώρες αγωνίας!

Θρίλερ με την εξαφάνιση για την Αγγελική Νικολούλη: Ώρες αγωνίας!

Μία νέα υπόθεση με την εξαφάνιση ενός 62χρονου επιχειρηματία, τον περασμένο Απρίλιο, απασχόλησε την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Ο Κώστας Μάστορας χάθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την Τετάρτη 3 Απριλίου. Οδηγούσε ένα γκρι Opel Corsa , μοντέλο 2008, με αριθμό κυκλοφορίας ΙΖΥ 7592 που μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Όσο η έρευνα του «Τούνελ» προχωρούσε σε βάθος για τον αγνοούμενο συνάνθρωπο μας, αποκαλύφθηκε η τραγωδία που βίωσε…

Ο μονάκριβος γιος του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Ηγουμενίτσα, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων… Ο ίδιος δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό του και σχεδόν καθημερινά επισκεπτόταν το μνήμα του στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.

undefined


Εκεί συναντήθηκε για τελευταία φορά με τη σύζυγο του πριν χαθούν τα ίχνη του.

Έρευνες μες στη νύχτα…

Πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή για ένα αυτοκίνητο όμοιο με του αγνοούμενου που βρισκόταν σταθμευμένο σε ένα από τα πάρκινγκ της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, σήμανε συναγερμό στο «Τούνελ». Πρόθυμα οι υπάλληλοι παρά το προχωρημένο της ώρας έλεγξαν σε ένα από αυτά, με αρνητικό αποτέλεσμα. Άμεσα ειδοποιήθηκε και το αστυνομικό τμήμα Καρυών προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία στο γραφείο έκδοσης διαμονητηρίου του Αγίου Όρους και να διαπιστωθεί αν ο αγνοούμενος επιχειρηματίας βρίσκεται εκεί. Πληροφορίες από την Αθήνα αλλά και από άλλες πόλεις για ένα Opel Corsa διασταυρώθηκαν μες στη νύχτα, αλλά δεν οδήγησαν στα ίχνη του επιχειρηματία.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ», ο αδελφός του απηύθυνε έκκληση στους τηλεθεατές να βοηθήσουν την οικογένεια. Ανέφερε πως ο αγνοούμενος δεν είχε δάνεια στο όνομα του, ούτε αντιμετώπιζε κάποια έντονη οικονομική πίεση.
Πρόσφατα άνοιξε τον φούρνο του με τη βοήθεια των συγγενών του σε μια προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας. Παρά τις δικές του ανησυχίες, η επιχείρηση του είχε ανοδική πορεία…

undefined

Η εικόνα στο σπίτι του αγνοούμενου…

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του, μπέρδεψαν τους ερευνητές… Τα κλειδιά του ήταν πάνω στην εξώπορτα, τα ρούχα του κρεμασμένα στη ντουλάπα και το σπίτι τακτοποιημένο.

Από την άρση απορρήτου του κινητού του τηλεφώνου προέκυψε πως η τελευταία κλήση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο σε συγγενικό του πρόσωπο από την περιοχή της Κυψέλης το μεσημέρι που εξαφανίστηκε.

Μετά την 1η Απριλίου που πλήρωσε το προσωπικό του στο φούρνο που διατηρούσε στο Γαλάτσι, δεν υπήρξε καμία κίνηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αγνοούμενος δεν φαίνεται να ταξίδεψε με πλοίο ή αεροπλάνο, ενώ το αυτοκίνητο του δεν καταγράφηκε στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Αρνητική ήταν η απάντηση από νοσοκομεία και ευαίσθητες υπηρεσίες.

Βίντεο –ντοκουμέντο…

«Στεναχώρια, πόνος, μελαγχολία ένα τεράστιο γιατί, αγωνία…».

Μέσα σε λίγες λέξεις ο αδελφός του αγνοούμενου επιχειρηματία Κώστα Μάστορα περιέγραψε στο «Τούνελ» τα όσα βιώνουν οι συγγενείς του. Το μόνο που ζητούν είναι ένα σημάδι ζωής του.

«Όποια κι αν είναι η επιλογή του, είναι σεβαστή. Απλά ας δώσει ένα σημάδι, περισσότερο για την ηλικιωμένη μάνα μας…», είπε εμφανώς συγκινημένος. Το ερασιτεχνικό βίντεο που λίγο πριν την εξαφάνιση του τράβηξε μια συνάδελφος του στον φούρνο του την ώρα που ετοίμαζαν τα ψωμιά της ημέρας, έμελλε να είναι δραματικά προφητικό…

«Για να έχω ένα ενθύμιο», ακούστηκε να λέει η εργαζόμενη και κείνος παρότρυνε όλη την ομάδα :

«Χαμογελάστε…».

Για χρόνια ο αγνοούμενος διατηρούσε φούρνο και γνώριζε καλά τη δουλειά. Ο χαμός του παιδιού του, τον βύθισε στη θλίψη και για ένα διάστημα παραιτήθηκε απ’ όλα.

«Οι συγγενείς τον στηρίζαμε. Ήμασταν δίπλα του και του δίναμε ελπίδα να συνεχίσει στη ζωή», ανέφερε ο αδελφός του.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου αν υπάρχει το ενδεχόμενο να παγιδεύτηκε κάπου, απάντησε:

«Παντού πάει το μυαλό μας. Ανησυχούμε και μας τρομάζει αυτή η σιωπή…», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχασε το παιδί του και έχασε τα πάντα…»

Ο αδελφός του αγνοούμενου τον περιέγραψε σαν έναν συμπονετικό, καλοσυνάτο και ευχάριστο άνθρωπο, που δεν είχε διαφορές με κανέναν…

Το μόνο που τον γονάτιζε ήταν η απέραντη θλίψη του για το χαμό του γιου του.

«Ο Κώστας έζησε το χειρότερο που θα μπορούσε να βιώσει ένας γονιός. Τον θάνατο του παιδιού του. Ήταν ο μονάκριβος του, τον έχασε σε τροχαίο κοντά στην Ηγουμενίτσα, το 2007. Σπούδαζε μηχανολόγος ηλεκτρολόγος αεροσκαφών στην Πάτρα. Ήταν μόλις είκοσι χρονών…», είπε ο Μιλτιάδης Μάστορας στο «Τούνελ».

«Ήταν ο καλύτερος, πρόσχαρος, χαμογελαστός με το προσωπικό και τους πελάτες, σωστός τις υποχρεώσεις του», είπε γι αυτόν στο «Τούνελ», εργαζόμενη στον φούρνο του.

undefined

Η ίδια είχε παρατηρήσει πως τις τελευταίες μέρες πριν χαθεί, φαινόταν αγχωμένος και στεναχωρημένος, καθώς αγωνιούσε για την πορεία της επιχείρησης του. Όμως μέσα του είχε φωλιάσει για τα καλά ο πόνος.

Υπάλληλος του κοιμητηρίου που βρίσκεται το μνήμα του γιου του, γνώριζε τον αγνοούμενο επιχειρηματία. Όπως είπε στην εκπομπή, πήγαινε καθημερινά εκεί και αντάλλαζαν μια καλημέρα.

Το μνήμα επισκεπτόταν και η πρώην σύζυγος του, ενώ σχεδόν καθημερινά συναντούσαν ο ένας τον άλλο εκεί.

Ο αγνοούμενος έχει ύψος 1.73 και για την εξαφάνιση του έχει σημάνει Silver Alert.

 

Ροή ειδήσεων

Share